Nyttige tips til deg som skal på cruise

Nyttige tips

til deg som skal på cruise

Når skal man reise, hvordan planlegger man og hvilken båt skal man velge? Her har vi samlet syv gode tips som det kan være kjekt å kjenne til før man bestiller cruiseferien.

MSC Seaview

1. Velg det skipet som passer best for deg og reisefølget ditt

Det er store forskjeller på rederiene vi samarbeider med og skipene og båtene de tilbyr. Reiser du med små barn passer Royal Caribbean og MSC Cruises sine skip best. De tilbyr mange aktiviteter for de yngre gjestene. Disse rederiene tar selvsagt også i mot voksne gjester som reiser uten barn. For eksempel har MSC Cruises en MSC Yacht Club på toppen av skipene, i Fantasia-klassen. Dette er en avskilt del for de som vil nyte fred og ro. Bestiller du dette alternativet får du også spise i restauranten og bruke bassenget som kun er for MSC Yacht Club sine gjester.

Skal du feire en spesiell anledning eller ønsker å unne deg litt ekstra luksus? Da anbefaler vi Celebrity Cruises. På disse skipene er atmosfæren luksuriøs og stilren. Maten er fantastisk og vinen av høy kvalitet – den hentes opp fra skipenes private vinkjeller.

Er ikke disse store skipene noe for deg, bør du ta en titt på våre skjærgårdscruise i Kroatia. Det er små yachter med maks 50 passasjerer, som seiler rundt i Kroatias vakre skjærgård. Du overnatter ved historiske byer som Dubrovnik og Split – så du får god tid til å oppdage byene. Les om skjærgårdscruise i Kroatia her.

2. Valg av lugar

De store skipene har over 30 forskjellige lugarkategorier, og det kan være vanskelig å velge den som er rett for deg og ditt reisefølge. Den billigste lugarkategorien er innvendig lugar og har ikke balkong eller vindu. Vi anbefaler lugar med balkong. Det er noe beroligende med å slappe av på balkongen i mellom alle aktivitetene som finnes om bord. Hvis du ønsker en litt mer eksklusiv ferie kan du bestille en suite, da får du større lugar, større balkong og noen flere fasiliteter.

3. Mat om bord

Når du bestiller et cruise i for eksempel Karibia eller Middelhavet med oss er alltid måltidene om bord inkludert. Rederiene legger stor vekt på mat og drikke. Velg blant et stort utvalg av bufférestauranter, à la carte-restauranter, spesialmat, mat for barn, barer og kafeer. Du finner alltid noe å spise og drikke, uansett når på døgnet det er. Det finnes mye å velge mellom, også for vegetarianere. Om bord tilbys en rekke valgmuligheter og nylaget mat med samme høye standard. Glutenfrie og laktosefrie råvarer oppbevares på spesielle områder om bord og tilberedes på egne områder på kjøkkenet av utdannet personell. Vi anbefaler at du gir beskjed om dine ønsker vedrørende spesialmat når du bestiller reisen, da får du en egen meny om bord med flere alternativer å velge mellom. Vi anbefaler at du kjøper drikkepakke dersom dette tilbys – da får du All Inclusive om bord, noe som er veldig praktisk og komfortabelt.

4. Les all informasjon nøye før du bestiller reisen

Hva som er inkludert i prisen varierer fra rederi til rederi. Hos noen rederier er kun frokost inkludert, hos andre all mat og drikke. Det varierer også om tips til de ansatte og utflukter er inkludert i prisen. Det er derfor viktig å lese all informasjon nøye – også det med liten skrift – da ser du raskt hvor du får mest for pengene dine.

5. Finn ut mest mulig før du reiser

Bli bedre kjent med reiseruten og les om stoppestedene før du reiser. De fleste skipene ligger til havn hele dagen, men for å få oppleve akkurat det du ønsker kan det være en god idé å planlegge på forhånd. De største rederiene tilbyr guidede utflukter til de største attraksjonene, og etterpå har du også tid til å utforske stedene på egen hånd. 

6. Forleng ferien med noen netter på hotell

Vi tilbyr cruise med ulike reiselengder. Vi har cruise der noen netter på hotell er inkludert i prisen og der du selv kan legge til hvor mange netter du ønsker. Vi anbefaler at du forlenger cruiseferien din med noen dager på hotell før eller etter cruiset, da får du enda mer ut av ferien din

7. Rimeligere cruise

De mest prisgunstige cruisene finner du om høsten. Årsaken til lavere pris er at områdene om høsten ofte berøres av stormer og orkaner. Rederiene utsetter selvsagt ikke sine gjester for farer og seiler ikke når det blåser, men det er større risiko for at reisen avviker fra den opprinnelige seilingsruten da det er visse havner der cruisebåten ikke kan legge til. Er ikke dette et problem for deg kan du gjøre et skikkelig kupp på cruiseferien om høsten. De beste prisene finner du i desember og om våren i mars og april. Middelhavscruisene har sin høysesong i sommermånedene. Men Middelhavets byer er minst like flotte i april som i slutten av september. Været kan være noe ustabilt, men det er oftest en behagelig temperatur i luften.

Har du spørsmål om våre cruise?

telefon-ikon 21 01 75 40
Mandag-fredag: 09.00-16.00
Lørdag og søndag: Stengt


Tips til deg som skal på cruise

Finn ditt neste drømmecruise

Tips til deg som skal på cruise

Når er det billigst å reise på cruise, hvilket rederi bør du velge og hvordan er maten om bord? Her har vi samlet noen nyttige tips til deg.

Les tipsene her

Rederiene vi samarbeider med

Vi samarbeider med mange rederier som har ulike typer skip og ruter verden over. Finn rederiet og skipet som passer best for din ferie.

Se oversikt over alle rederiene her

Nyttige pakketips

Nærmer cruiseferien seg med stormskritt? Er du usikker på hva og hvordan du bør pakke? Klikk på linken og finn noen nyttige tips.

Her finner du nyttige pakketips