Dubrovniks bydeler

Dubrovnik består en rekke flotte bydeler med fine severdigheter som er verdt et besøk. Felles for alle bydelene er den slående naturen. Her har vi laget en oversikt over bydelene og hva som er verdt å se!

Gamlebyen i Dubrovnik Gamlebyen i Dubrovnik

Gamlebyen

Gamlebyen i Dubrovnik er byens mest kjente bydel, og er en del av Unescos verdensarvliste. Her venter flere flotte utsmykkede bygninger i gotisk stil fra storhetstiden på 1200-tallet. Da var Dubrovnik, med sin perfekte handelsbeliggenhet, en viktig by. Blant annet ligger et av Europas eldste apotek her, som ble grunnlagt i 1317. Du kan også besøke verdens eldste botaniske hage som ble grunnlagt rundt 1492 på et område så stort som 25 hektar. Det finnes ingen kaféer eller restauranter i hagen, så ta med deg nistepakke og nyt en koselig piknik i hagen. 

Komolac

Bydelen Komolac ligger i den nordøstre delen av Dubrovnik, og byr på et vakkert og kupert landskap med frodig natur. Her er det også en havn med en drøss av restauranter og store yachter legger til. I Komolac finnes også verdens korteste foss, Ombla, som kun er 30 meter lang. Ombla har i løpet av årenes løp vært en kilde for drikkevannet til Dubrovnik. 

Er du interessert i historiske severdigheter, kan du besøke kirken St. Stephen og den gamle kirkegården som har gravsteiner fra så tidlig som år 1000.

Dubrovnik Dubrovnik

Gruž

Bydelen Gruž ligger cirka to kilometer nord for gamlebyen i Dubrovnik. Gruz har lokket feriereisende helt siden begynnelsen av 1200-tallet. Da var det adelen som kom hit for å koble av - mens det i dag kommer folk fra hele verden!

Her bør du få med deg det lokale markedet, et livlig marked der du kan kjøpe fersk frukt, grønnsaker, fisk og kjøtt. Her opplever du det genuine Kroatia og den lokale kulturen. Markedet er åpent hver dag fra tidlig morgen til sen ettermiddag.

Foruten å besøke det lokale markedet kan du rusle rundt og nyte den vakre utsikten og atmosfæren. Er du ute etter mer eventyr kan du ta turen ned til stranda og snorkle i det krystallklare vannet. Om kvelden kan du spise og drikke godt på en av alle de gode og koselige restaurantene. 

Lovrijenac

I den sørlige delen av Dubrovnik ligger bydelen Lovrijenac. Hit kommer turister fra hele verden for å besøke den store Lovrijenac-festningen, eller Sankt Laurentius festning og ”Dubrovniks Gibraltar” som den også kalles. Festningen ble bygget som et strategisk forsvarspunkt rundt år 1100, og ligger lengst ute på en klippe 37 meter over havet. Utsikten fra festningen er magisk og vel verdt et besøk! Du kan også bli med på en guidet tur og lære mer om hvorfor festingen ble bygget, hvorfor veggene er tynnere inn mot byen og tykkere ut mot havet, samt andre spennende historier!

 


Tips & inspirasjon

Finn inspirasjon av våre reisetips for Kroatia..

Ditt Kroatia

Med koselige badebyer, små fiskelandsbyer, kilometerlange strender og bortgjemte badeviker – kan det være litt vrient å velge ditt Kroatia. Les våre tips og finn din ferieoase.

Les våre tips

De fineste strendene i Kroatia

Kroatia er kjent for sin vakre skjærgård hvor man bader fra klipper og svaberg. Men visste du at det også finnes mange fine strender? Les vår blogg om strendene i Kroatia. 

Se våre favorittstrender i Kroatia

De beste tipsene fra lokalbefolkningen

Marija Babić er fra Makarska og jobber som lokalguide. Dette er hennes beste tips til det beste Kroatia har å by på med alt fra matopplevelser til strender og mindre kjente steder.

Les mer