Collosseum i Roma

Colosseum i Roma

En av de heftigste severdighetene i Roma er Colosseum, det romerske amfiteateret som var et sted for underholdning i flere tusen år. Gå på samme jord der mennesker har gått i tusentals år og kjenn historiens vingeslag. Du gjør lurt i å komme hit på formiddagen, og ha bestilt billett på forhånd for å unngå de lengste køene.

Bestill reise til Roma >>

Se flere reisetips til Roma

Colosseum om natten Colosseum om natten

Historien bak Colosseum

Colosseum er et gigantisk amfiteater som står midt i Roma. Den er 524 meter i omkrets og 48 meter høy. Her brukte Romas befolkning en gang i tiden å samle seg for å se gladiatorspill, dyrefektninger, henrettelser og teater.

500 år med underholdning

Arenaen er gigantisk. Under de 500 årene som Colosseum ble brukt, kunne opptil 50 000 tilskuere ta plass på tribunen. Det var omtrent 80 innganger til Colosseum slik at folket så lett som mulig kunne gå ut og inn.

På den tiden var bygningen fylt opp med elegante og nymotens effekter. Blant annet kunne gulvet på Colosseum allerede de første 100 årene fylles med vann slik at kjente sjøslag kunne spilles med normale båter. Gulvet ble senere bygd om,  for å kunne ha gladiatorspill der heiser og bur der dyr og kjemper kunne komme opp i arenaen for å gi spillet mer spenning. I taket satt det 240 tau med fast duk som ga skygge og le for sol, vind og dårlig vær.

Colosseum Roma Åpningstider Colosseum i Roma – vel verdt et besøk!

Colosseums åpningstider

Guidede turer og billetter til Colosseum

Denne bygningen har ufattelig mye historie å by på – og for at du skal forstå dens storhet, anbefaler vi at du bestiller en guided tur. Enten går du i gruppe med en guide, eller leier en audio- eller en videoguide som tar deg gjennom den spennende historien om Colosseum og arkitekturen. Her kan du bestille en guided tur

Prisene varierer alt ettersom hvor gammel du er. Bestill billett og les mer om priser og hvem som kan få redusert pris. Tips! Den første søndagen i hver måned er det gratis inngang. så om du er her nettopp denne dagen behøver du ikke billett for å komme inn.

Colosseum åpner hver dag klokken 8:30 for besøkende. Stengetidene varierer alt etter hvilken sesong det er. Se hva som gjelder under ditt besøk her.

Hvordan komme seg til Colosseum

For å komme deg til Colosseum kan du velge t-banen, buss eller trikk. Ta den blå linjen, Line B, med t-bane og hopp av på Colosseo stasjon. Når du kommer opp fra T-banen forstår du hvor du skal gå. Om du reiser med buss kan du velge mellom fem ulike busslinjer – 75, 81, 673, 175 eller 204, også her heter holdeplassen Colosseo. For å ta trikken, så velger du linje 3 og går av ved Colosseo.
 

 • T-bane: Linje B (blå linje)                         
 • Buss: Linje 75, 81, 673, 175, 204              
 • Trikk: Line 3                                              


Bestill en storbyreise!

Velg mellom en rekke reisemål – kombiner sol og bad med storby, shopping, fornøyelser og kultur.

Roma

 • Opplev historiske severdigheter
 • Fantastisk matkultur
 • Bra shopping
Bestill en reise til Roma

Paris

 • Restauranter i toppklasse
 • Rik historie, kultur for alle smaker
 • Shopping i overflod
Bestill en reise til Paris

Barcelona

 • Unik arkitektur
 • Herlige tapasbarer
 • Strand midt i byen
Bestill en reise til Barcelona