Fakta – Skiathos

Mat og drikke:

En toretters middag koster ca. 180 kroner, en øl ca. 40 kroner.

Transport t/r hotell:

Transfer fra Skiathos flyplass til hotellene i Skiathos by og Megali Ammos: ca. 10 minutter i Vasilias og Achliades: ca. 15 minutter i Koukounaries: ca. 30 minutter

Det er mange små og trange gater på Skiathos og på grunn av dårlig fremkommelighet for buss stopper den i noen tilfeller 50-200 meter fra hotellet. Bagasjen fraktes da i en separat bagasjevogn t/r hotellet. Om morgenen på avreisedagen leverer du bagasjen på samme sted som du hentet den på ankomstdagen. På returen transporteres bagasjen til en taverna ca. 200 meter fra flyplassen. Der stopper bussen på vei til flyplassen og hver og en sørger for å få med seg sin bagasje videre til flyplassen. Les mer under respektive hotell. Transporten foregår vanligvis uten våre reiseledere.

Strender:

Skiathos er berømt for sine mange strender og badeviker. Mange av de fine sandstrendene ligger langs sydkysten. Her ligger bl.a. den kjente stranden Koukounaries. Nord på øya ligger den fine steinstranden Lalaria som kun kan nåes med båt, samt flere avsidesliggende sandstrender som man når med bil eller moped. I utkanten av Skiathos by ligger den populære stranden Megali Ammos med vannsportsaktiviteter og tavernaer. Achladies har også en fin sandstrand.

Uteliv:

Bredt tilbud av restauranter og barer, de fleste ligger i Skiathos by. Diskoteker (som holder åpent i høysesong) ligger på den såkalte Club Strip, gaten som går mellom den nye havnen og flyplassen. Skiathos' fornøyelsesliv har noe å tilby for alle aldersgrupper.

Offentlig kommunikasjon:

Fra havnen i byen går det busser og badebåter til de mange strendene. Daglige båtforbindelser til nærliggende øyer og fastlandet. Biler, mopeder og sykler kan leies.

Aktiviteter:

Vannsportsaktiviteter som vannski og paragliding. Tennis. Nyåpnet fitnessenter i Skiathos by.

Nyttig informasjon:

Eventuell avgift for luftkondisjonering og deponering betales direkte til hotellet.

Til de fleste hotellene på Skiathos må man gå den siste biten fra bussen til hotellinngangen. Bagasjen kommer i egen buss, som kan medføre at den ankommer hotellet opp mot en time senere. Ved hjemreise skal bagasjen plasseres ut før avreise i henhold til informasjon i hotellpermen.

På Skiathos er terrenget kupert, og visse steder kan veien til stranden være bakkete.