Reisetips Leros

Reisetips til Leros

Vil du oppleve det genuine Hellas er Leros øya for deg. Her får du det vakre turkise vannet, øde badeviker, pittoreske fiskehavner og tavernaer som serverer havets delikatesser. Det er mange måter å oppdage Leros på og vi har samlet noen tips for de fineste strendene, den beste maten og de mest interessante severdighetene.
Les flere reisetips til Hellas

Agios Isodoros Agios Isodoros

Kastro på Leros

Borgen ble bygd på 1300-tallet av johannitterriddere og har en dramatisk plassering oppe på høyden ovenfor Agia Marina på Leros. Den er forholdsvis godt bevart og du kan virkelig forestille deg hvordan det var her den gang da ridderne kjempet om de egeiske øyene mot ottomanene.

Øytur

Fra havna i Agia Marina på Leros kan du bli med på en herlig båttur som tar deg med til de omkringliggende øyene. Heng deg på og nyt sola og havets bris. Bestill turen i havna dagen før du ønsker å reise.

Agios Isodoros

Den vakre lille kirken Agios Isidoros ligger på holmen Alinda og nås via en smal gangsti som går ut i havet. Kapellet er bygd på det samme stedet der et tempel fra antikken stod, og ruinene fra dette kan du fremdeles se bak alteret. Når du er der ute må du få med deg den vakre utsikten og solnedgangen.

Smaken av Italia

Har du lyst på italienske godsaker skal du ta turen til To Paradosiakon, som er et italiensk konditori og gelateria. Eieren Harris benytter sin mormors gamle oppskrifter for å lage velsmakende ostekake, kaker, spinatpaier, iskrem og mye mer.

Der tradisjonene møter det moderne

Ved siden av en gammel mølle på den herlige rullesteinstranden ligger Taverna Mylos, her serveres retter etter gamle oppskrifter med en moderne vri. Middag inntas like ved vannet med utsikt over havet og den vakre solnedgangen.

Deilig atmosfære ved havet

På Café Del Mar er det en herlig atmosfære med en behagelig innredning, musikk og en vakker utsikt over havet. Slå deg ned og ta en kaffe eller en drink i solnedgangen og bare nyt ferien!

Xirokambos Beach Xirokambos Beach

Leros lengste strand

Alinda Beach er den lengste stranda på Leros og her er det flere tavernaer og vannsporter å velge mellom. Stranda er omgitt av frodige pinjetrær som er perfekte for en pause i skyggen når solen blir for sterk. Vil du være i fred og komme litt unna de andre soltilbederne er det flere bukter som ligger litt avsides.

Vakre Agia Marina Beach

I byen Agia Marina ligger denne vakre stranda med samme navn. Her er sanden myk og vannet krystallklart i rolige og nydelige omgivelser.

Xirokambos Beach

Rett utenfor Lakki ligger stranda Xirokambos omgitt av vakker natur. Her bader du i krystallklart vann der sikten noen steder er på hele 45 meter! I enden av stranda ligger kapellet Panagia Kavouradena og ruinene av det gamle slottet Kastro. Blir du sulten ligger det mange tavernaer i området.

På nordsiden

Pittoreske Blefoutis Beach ligger i en vik på Leros nordre del. Vika beskytter stranda fra de store bølgene og skaper en rolig og fredelig atmosfære. Skulle sulten melde seg er det flere restauranter i nærheten og her er det fisk som er spesialiteten.

Merikia Beach

Rolige Merikia Beach som ligger ved Lakki byr på en varm sandstrand omgitt av frodig natur. Her er vannet så klart at du lett ser når en stim med småfisk svømmer forbi. Merikia er spesielt populær blant de som elsker å være i naturen og setter pris på en rolig stund. Mange kommer til stranda til fots fra andre strender i nærheten, men det er også busser som kjører hit.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

Les mer og bestill ferien din til Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her

Finn reisen din