Vakre ikoniske vindmøller på Leros i Hellas

Å se og gjøre på Leros

På Leros venter stillheten, men til tross for det er det en hel del å se og gjøre! Utforsk Leros' slott, besøk en fiskerlandsby eller slapp av på de fine strendene

Agios Isodoros Den vakre lille kirken Agios Isodoros.

Kastro på Leros

Borgen ble bygd på 1300-tallet av johannitterriddere og har en dramatisk plassering oppe på høyden ovenfor Agia Marina på Leros. Den er forholdsvis godt bevart og du kan virkelig forestille deg hvordan det var her den gang da ridderne kjempet om de egeiske øyene mot ottomanene.

Øytur

Fra havna i Agia Marina på Leros kan du bli med på en herlig båttur som tar deg med til de omkringliggende øyene. Heng deg på og nyt sola og havets bris. Bestill turen i havna dagen før du ønsker å reise.

Agios Isodoros

Den vakre lille kirken Agios Isidoros ligger på holmen Alinda og nås via en smal gangsti som går ut i havet. Kapellet er bygd på det samme stedet der et tempel fra antikken stod, og ruinene fra dette kan du fremdeles se bak alteret. Når du er der ute må du få med deg den vakre utsikten og solnedgangen.

Fiskerlandsbyen Panteli

Et tips er å besøke fiskerlandsbyen Panteli. Her kan du nyte god mat på en koselig taverna samtidig som du ser på når fiskebåtene legger til i den lille havna. I Panteli er det også en strand, perfekt for deg som vil ta et bad i det krystallklare vannet og ta det med ro med en god bok på solsenga. Du bør ikke gå glipp av å ta turen opp åsen like ovenfor byen og fotografere de vakre vindmøllene. 

Kart over Leros


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.