Georgioupolis – sjarmerende gresk landsbyliv

Georgioupolis

  • • En gresk perle!
  • • Hotell ved stranda

Apollo Service

På reisemål med Apollo Service finnes Apollos skandinavisktalende reiseledere på plass. Vi tilbyr også service døgnet rundt via telefon, sms, app og e-post, hvor du får praktisk informasjon, tips om utflukter, leiebil og mye mer. Les mer under respektive reisemål i hvilken periode Apollo Service tilbys.  

Georgioupolis har et herlig preg av ekte gresk landsbyliv. På den langgrunne sandstranda har barna det helt utmerket. Om kvelden kan du nyte en god middag på en taverna, og for den som vil ha storbypuls er det ikke langt til Chania by og Rethymnon by.

Akkurat nå!

Nå tilbyr vi 6 måneders rentefri avbetaling på reisen din via Klarna. Les mer »Fakta om Georgioupolis

Transport t/r hotell

  • Fra Chanias flyplass tar det cirka 50 minutter til de første hotellene. Kjører bussen via Almyrida og Kalives kan det ta opptil 1 time og 30 minutter til første hotell.
  • Fra Heraklions flyplass tar det cirka 1 time og 30 minutter med buss.
  • Transporten kjøres vanligvis uten reiseledere fra Apollo.

Strender

Den milelange og fine stranda i Georgioupolis starter i havna, og har utleie av solsenger og parasoller. Vest for havna ligger det en mindre strand.

Strandområdene på Kreta eies av kommunen og plassen leies deretter av hotellene. Derfor tilkommer det en ekstra kostnad for solsenger og parasoller.

Mer fakta

Været

jan 14°c
feb 14°c
mar 15°c
apr 18°c
mai 22°c
jun 25°c
jul 28°c
aug 28°c
sep 26°c
okt 23°c
nov 19°c
des 16°c
8,0 av 10 Georgioupolis
Våre gjesters vurdering, Basert på 1112 vurderinger

Alle feriesteder Kreta

Toppturkjøring

Kjøre ski på Kreta? Det går vel ikke? Jo, det gjør faktisk det – og den er bra til og med! Skikkelig bra! På Kreta er det ingen skisteder, men fjellene er fantastiske og toppene strekker seg til cirka 2 500 meter over havet. Den gode mat og kulturen gjør dette til en ultimat helhetsopplevelse.

Agia Marina

Agia Marina er en livlig by i vakre og frodige omgivelser. De fleste av Apollos hotell ligger nær stranda med de imponerende Lefka Ori-fjellene som bakteppe. Ta turen hit i sommer!

Palekastro

Velkommen til denne uslepne diamanten i øst! I Palekastro får du en glimt av det genuine Kreta samtidige som du har kort vei til unike strender, historiske minnesmerker og vakre landskap som er som gjort for fotturer og terrengsykling mellom fjelltopper og spektakulære raviner.

Gerani

Bli med til Gerani på Chaniakysten! Denne lille byen har mye av den greske sjarmen i behold, og her kan du regne med en fredelig og rolig ferie der strandlivet står i fokus.

Kokkini Hani

Vil du slappe av på solfylte strender skal du reise til Kokkini Hani eller Kokkini Chani, som mange også sier, på Kreta. Den lille feriebyen er et bra utgangspunkt for utflukter, og vil du ut og feste en kveld , så er det ikke langt inn til Hersonissos.

Makrigialos/Koutsouras

Lille Makrigialos ligger på det sørøstre hjørnet av Kreta og er en skikkelig perle for deg som søker en avslappende ferie ved havet med varmt vær, god mat og deilige bad. På den kilometerlange sandstranda med det krystallklare vannet kommer du raskt i feriemodus. Her ligger det noen tavernaer der du kan slå deg ned med godsaker fra det kretiske kjøkkenet basert på produkter fra nærområdet.

Plakias

På Kretas sørkyst ligger Plakias, en hyggelig og rolig by med genuin atmosfære. Området kjennetegnes av de dramatiske fjellveggene, blandingen av karrige raviner og frodig natur med det vakre Libyske havet som bakgrunn. Til tross for at byen er liten er Plakias en høyst levende by der det meste foregår rundt strandpromenaden – slå deg ned på en uteservering eller ta et glass til tonene av live musikk. I området rundt byen er det mange turstier å velge blant. Hvorfor ikke prøve deg på turen inn i Kourtaliotiko Gorge, en av Kretas vakreste raviner med imponerende loddrette klipper på hver side.

Gouves

Lengter du etter en rolig ferie i vakre omgivelser skal du legge ferien til Gouves på Kreta i år. Uansett om du reiser med eller uten barn så finner du alltids noe for deg her. Vakre laguner og en lang sandstrand som stedvis er langgrunn. Fra Gouves er det ikke langt til Kretas kanskje største severdighet – Knossos.

Sitia

Sitia ligger i det nordøstre hjørnet av Kreta og er noe så uvanlig som en helt vanlig kystby dit de store turiststrømmene ennå ikke har funnet veien. Deilige turer i havnen og sene kvelder på tavernaen med det beste det kretiske kjøkkenet har å by på. Sandstranda med sitt klare vann ligger rett utenfor bykjernen, så her er det fullt mulig å blande sol og bad med turer i naturen samt småbypuls.

Ierapetra & Koutsounari

Ierapetra på Kreta er faktisk Europas sørligste by! Her ligger alt til rette for en komfortabel ferie. Byen og området byr på shopping, strandliv, severdigheter og mange aktiviteter. Selv om Ierapetra i aller høyeste grad er en levende by, er tempoet her rolig med en tilbakelent stemning.

Anissaras

Den lille feriebyen Anissaras ligger øst på Kreta, helt inntil det vakre Egeerhavet, og i passe avstand fra storbyen Heraklion. Her opplever Kreta på nært hold, tar du dagen som den kommer og nyter deilige sommerdager på stranda.

Chania by

Da venetianerne hersket på Kreta i middelalderen ga de Chania kallenavnet Østens Venezia. Når man ser den vakre venetianske havna skjønner man hvorfor!

Kastelli

I lille Kastelli på Kreta ferierer du i stemningsfulle omgivelser litt utenom de største turistområdene. Atmosfæren er ekte gresk og landsbyen kan by på sjarmerende kafeer og tavernaer, i tillegg til at den er et godt utgangspunkt for utflukter på vestkysten.

Rethymnon by

En reise til Rethymnon byr på mer enn shopping og staselige monumenter. Den milelange stranda begynner midt i byen, og langs strandpromenaden og i den venetianske havna er det nok av tavernaer og barer. Selv om Rethymnon er Kretas tredje største by, så får man følelsen av å befinne seg i en genuin, gresk småby.

Rethymnonkysten

Tilbring avslappende dager på stranda i en av badebyene som ligger som perler på en snor på Rethymnonkysten. Nyt en ferie der dagene dreier seg om neste bad og kveldens middag, og du gjør alt i ditt eget tempo. Ønsker du mer uteliv og fornøyelser ligger Rethymnon by i passe avstand.

Platanias

Platanias har alt det som skal til for en herlig ferie – strender, sjarmerende restauranter og et variert uteliv. Velg blant sjarmerende, familieeide hotell til luksus resorter og mindre leilighetshotell, der deilige bad i Middelhavet aldri er langt unna. Gå ikke glipp av et besøk i tavernaen The Olive Tree, som er det naturlige samlingsstedet for både lokalbefolkningen og besøkende.

Paleochora

Gjør noe annerledes og oppdag sjarmen på det sørlige Kreta! Her møter du en rolig atmosfære og en enestående vakker natur. Feriebyen har dessuten også alle forutsetninger for en aktiv og opplevelsesrik ferie.

Maleme

Vest for Chania ligger den lille feriebyen Maleme. Hit reiser du for å oppleve den rolige atmosfæren og et herlig slaraffenliv på stranda. I sentrum ligger ett par tavernaer og kaféer, der du kan slå deg ned sammen med lokalbefolkningen og nyte atmosfæren og maten.

Kolymbari

Til denne hyggelige lille feriebyen reiser de som vil bo litt unna de større turiststedene. Her kan du i ro og fred omgås med dine nære og kjære, og koble av med late dager på stranda.

Kato Stalos

Noen kilometer vest for Chania by ligger den herlige badebyen Kato Stalos. Hit reiser alle, både turister og fastboende, for å bade, sole seg og ha det deilig.

Hersonissos, Stalis & Malia

En reise til Hersonissos byr på alt! Liker du liv og røre? Da skal du reise til Hersonissos. Havneområdet frister med gode restauranter, morsomme butikker, barer og natteliv. Kultur får du også med deg i tre genuine småbyer med lokal mat og vakker utsikt. Et mer avslappet tempo venter i Stalis. Her er en langgrunn, familievennlig sandstrand, småbutikker og hyggelige tavernaer.

Almyrida & Kalives

I Kalives og Almyrida får du umiddelbart den virkelig opplevelsen av å være i Hellas! Det fredelige livet dreier seg om stranda og de hyggelige restaurantene, og alt ligger i behagelig avstand – rett rundt hjørnet. Til Kalives og Almyrida reiser du for å slappe av, nyte og komme uthvilt hjem.

Agios Nikolaos

Vil du nyte småbytempo i vakre omgivelser, skal du definitivt reise til Agios Nikolaos. Her kretser livet rundt havna og den lille sjøen, og det finnes flere herlige strender å sole seg på og bade fra.

Agii Apostoli

Agii Apostoli er perfekt for barnefamilier! Barna elsker Agii Apostoli, og det er ikke vanskelig å forstå at foreldrene også gjør det. Det rolige tempoet og vakre badebukter med langgrunne sandstrender innbyr til mange herlige familiestunder.