Severdigheter på Antiparos

Fem severdigheter på Antiparos

På den sjarmerende øya Antiparos finnes det mye å finne på. Nyt dagen på en skjult strand, dra på utflukt eller kanskje du vil oppleve levninger fra antikken og middelalderen? Vi har samlet 5 severdigheter på Antiparos du ikke bør gå glipp av!

Bestill reise til Antiparos >>

Les flere reisetips om Antiparos

Besøk grotta på Antiparos Grotta på Antiparos

Grotta på Antiparos

Antiparos grotte, Spileo Stalaktiton, har vært kjent siden antikken. Grotten strekker seg 85 meter under jorden og har trapper som går helt ned til bunnen. Fra Antiparos går det en buss noen ganger om dagen, men det er også enkelt å komme seg hit med enten bil eller moped. I løpet av krigen 1700-1774 hugget russiske soldater ned mange av grotten stalakitter og stalagmitter, men det finnes fremdeles en del igjen å beundre. 

Båtutflukt til Paros

Mens du ferierer på Antiparos burde du også ta turen til den fine naboøya Paros! Akkurat som Antiparos kryr Paros av strender. Båtreisen koster noen euro og tar ikke mer enn 10 minutter. Båter mellom Paros og Antiparos går som oftest en gang i halvtimen i løpet av høysesongen (juni-august).

Besøk den ubebodde øya Despotiko 

En gang i tiden var øya Despotiko en overbefolket øy. I dag bor det ingen på øya. I stedet har man de siste tiårene fokusert på arkeologiske utgravninger på øya. Despotiko er "bare" åtte kvadratkilometer stor, men til tross for det har øya flere strender - hvor Livadi er den som oftest blir beskrevet som den vakreste. Det går båtturer over til Despotiko fra Antiparos flere ganger om dagen. 

Antiparos venetianske slott (Kastro)

Midt i Antiparos bykjerne ligger middelalderslottet Kastro. Kastro betyr slott på gresk. Slottet regnes å ha blitt bygget på midten av 1400-tallet når italieneren Giovanni Loredano giftet seg med Marie Sommeripa fra Antiparos. Slottet er oppbygd i enda en bygning og var i utgangspunktet konstruert rundt en firkantet innergård, som hadde et tårn i midten. 

De vakre kirkene

Alle kirkene på øya er noe som virkelig gjør Antiparos unikt. De er alle bygget i klassisk kykladisk stil og hvitt og blått. Det finnes omkring 50 kirker på øya. Noen eksempler på de vakreste kirkene er Prophet Elias, som ligger på Antiparos' høyeste punkt, og Agia Marina, som kan see så fort båten ankommer havna på Antiparos.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.