Albanias beste strender

De fantastiske strendene er et av Albanias fremste trumfkort som feriested. Her er det både gylne sandstrender og hvite strender med rullesteiner eller småstein. Krystallklart turkist vann frister til herlige bad i sommervarmen. Langs den lange kysten kan du finne små skjulte perler eller nyt komforten på de større strendene med solsenger og restauranter.

Strendene på Den albanske rivieraen

Den sørlige delen av Albanias vakre kyst, fra Dhermi og sørover, er det som blir kalt Den albanske rivieraen. Her ligger ett av våre to reisemål i Albania – Saranda. På rivieraen ligger mange av fine strender, fra små avsides badebukter til lange herlige sandstrender.

På den nordre delen av Den albanske rivieraen ligger den lille byen Dhermi, med en av Albanias mest kjente strender. Stedet og stranda er meget populære, men takket være at den er så lang er det god plass. Stranda består av hvite rullesteiner og vannet er herlig krystallklart. Sør for stranda ligger små viker med grotter.

Rett nord for Dhermi ligger rivieraens to nordligste strender, Palasa og Drymades. På den vakre Palasastranda råder stillheten. Stranda består av hvit sand og klipper. Noen små kaféer der du kan få kjøpt drikke og enkel mat.

Sør for Dhermi, halvveis til Himara ligger de to fine strendene Gjipe og Jala. Gjipe er en liten perle av en strand, som ligger skjult mellom to klipper. For å komme hit må du gå i cirka 30 minutters i variert terreng. Et lite stykke lengre sør lokker den mer tilgjengelige Jalastranda med sin skjønnhet og asurblå vann.

Ksamil-stranda utenfor Saranda Ksamil-stranda utenfor Saranda

Saranda og Ksamil

Populære Saranda er rivieraens største ferieby. Inne i byen ligger en smal hvit grusstrand med klart vann. Det er også flere fine strender i nærheten. Ksamil ligger en kort bussreise sør for Saranda og er den mest populære. Her strekker en fin hvit sandstrand seg ut langs den vakre bukta med turkist vann. Det ligger tre små øyer i bukta som du kan nå med båt. Solsenger og parasoller til leie samt et utvalg av vannsport på stranda.

På veien til Ksamil ligger den lille paradisstranda Pulebardha. Vil du ha ro og fred er dette stranda for deg – ettersom stranda ligger litt avsides er det betydelig færre som finner veien hit enn til Ksamil.

Borsh er en av Albanias lengste strender – hele 7 kilometer lang. Stranda strekker seg langs et bølgende landskap med olivenlunder. Hit kommer du enkelt fra Saranda.

Durres riviera

Ved havnebyen Durres ligger Albanias lengste strand som strekker seg nesten 1 mil sørover. Den lange, brede stranda med myk, hvit sand er langgrunn og barnevennlig. Her er det nok av solsenger og parasoller og et stort utvalg av vannsport. En fin strandpromenade følger stranda. Den delen av Durres Riviera der Apollos hotell ligger kalles også Golemstranda.

Rolige strender rundt Himara

Den lille genuine byen Himara har to vakre strender med nydelig klart vann, dels Himarastranda inne i byen og dels Potamistranda like sør for byen. Begge strendene består av småstein, så badesko er bra å ha med hit. 

Like nord for Himara ligger den lange hvite steinstranda Livadhi, som ligger vakkert til langs bølgende åser. Det er en stille strand med noen små strandbarer, butikker og campingplasser.

Borsh er en av Albanias lengste strender – hele 7 kilometer lang. Stranda strekker seg langs et bølgende landskap med olivenlunder. Hit tar du deg enkelt fra både Himara og Saranda.


Tips & inspirasjon

Velg din Albania-ferie, bli inspirert av våre reisetips til Albania og finn ditt favoritthotell i Albania.  

Alle reisetips til Albania

Hvilke er de fineste strendene i Albania? Hvor finner jeg de beste restaurantene? Er Albania barnevennlig? Her har vi samlet noen av våre beste tips før reisen til Albania!

Se alle reisetips til Albania

Albania

  • Krystallklart vann og vakre strender
  • Historiske severdigheter
  • Koselige fjellandsbyer og øde badeviker
Se alle reiser til Albania

Finn ditt hotell i Albania

Hvordan liker du å bo i ferien? Albania har gode hotell for familien, for deg som reiser alne eller med vennegjengen. 

Se alle våre hotell i Albania