Bilde av: Stranden Ksamil  i Albania

Fine strender i Albania

De fantastiske strendene er et av Albanias fremste trumfkort som feriested. Her er det både gylne sandstrender og hvite strender med rullesteiner eller småstein. Krystallklart turkist vann frister til herlige bad i sommervarmen. Langs den lange kysten kan du finne små skjulte perler eller nyt komforten på de større strendene med solsenger og restauranter.

Bestill reise til Albania >>

Les flere reisetips

Strendene på Den albanske rivieraen

Den sørlige delen av Albanias vakre kyst, fra Dhermi og sørover, er det som blir kalt Den albanske rivieraen. Her ligger to av våre tre reisemål i Albania – Saranda og Dhermi. På rivieraen ligger mange av fine strender, fra små avsides badebukter til lange herlige sandstrender.

Bilde av: Gjipe Beach, Albania Gjipe Beach

På den nordre delen av Den albanske rivieraen ligger den lille byen Dhermi, med en av Albanias mest kjente strender. Stedet og stranden er meget populære, men takket være at den er så lang er det god plass. Stranden består av hvite rullesteiner og vannet er herlig krystallklart. Sør for stranden ligger små viker med grotter.

Rett nord for Dhermi ligger rivieraens to nordligste strender, Palasa og Drymades. På den vakre Palasastranden råder stillheten. Stranden består av hvit sand og klipper. Noen små kaféer der du kan få kjøpt drikke og enkel mat.

Sør for Dhermi, halvveis til Himara ligger de to fine strendene Gjipe og Jala. Gjipe er en liten perle av en strand, som ligger skjult mellom to klipper. For å komme hit må du gå i ca. 30 minutters i variert terreng. Et lite stykke lengre sør lokker den mer tilgjengelige Jalastranden med sin skjønnhet og asurblå vann.

Bilde av: Ksamil-stranden utenfor Saranda Ksamil-stranden utenfor Saranda

Saranda og Ksamil

Populære Saranda er rivieraens største ferieby. Inne i byen ligger en smal hvit grusstrand med klart vann. Det er også flere fine strender i nærheten. Ksamil ligger en kort bussreise sør for Saranda og er den mest populære. Her strekker en fin hvit sandstrand seg ut langs den vakre bukta med turkist vann. Det ligger tre små øyer i bukta som du kan nå med båt. Solsenger og parasoller til leie samt et utvalg av vannsport på stranden.

På veien til Ksamil ligger den lille paradisstranden Pulebardha. Vil du ha ro og fred er dette stranden for deg – ettersom stranden ligger litt avsides er det betydelig færre som finner veien hit enn til Ksamil.

Borsh er en av Albanias lengste strender – hele 7 kilometer lang. Stranden strekker seg langs et bølgende landskap med olivenlunder. Hit kommer du enkelt fra Saranda.

Durres riviera

Ved havnebyen Durres ligger Albanias lengste strand som strekker seg nesten 1 mil sørover. Den lange, brede stranden med myk, hvit sand er langgrunn og barnevennlig. Her er det nok av solsenger og parasoller og et stort utvalg av vannsport. En fin strandpromenade følger stranden. Den delen av Durres Riviera der våre hotell ligger kalles også Golemstranden.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her