10 grunner for å velge Albania

Er du usikker på hvor du skal reise i sommer? Her kommer 10 gode grunner til å velge Albania!

Krystallklart vann ved stranda Ksamil Krystallklart vann ved stranda Ksamil

1. Hemmelighetene

Hva kan men egentlig finne på i Albania? Masse! Og du har dessuten muligheten til å være en av de første til å bli kjent med disse perlene før turistrømmene finner veien hit. Etter mange år med kommunistisk regjering er Albania nå midt i en omveltende forandring, også om landet står stødig på sin rike historie og naturlige skjønnhet. I motsetning til sine naboland er dette nye reisemålet fremdeles relativt urørt. Det betyr at du har et hav av skatter å utforske – nesten helt for deg selv.

2. Strendene

Albania ligger ved Adriaterhavet og kystbyene bare venter på å bli oppdaget. Både Saranda og Durres kan skryte med sine lange fine strender med krystallklart vann. En kort båttur fra Saranda venter også Albanias vakreste hemmelighet – stranden Ksamil. En drøm for alle strandløver og et must når du er i Albania!

Albanias eldste by Berat Albanias eldste by Berat

3. Den majestetiske naturen

Er det egentlig noe vakrere enn et reisemål med både majestetiske fjell og fine strender? Albania har begge deler. Her er utsikten vakker uansett hvor du befinner deg – og liker du fjellturer er dette drømmereisemålet. Et tips er å besøke nasjonalparken Theth i de albanske alpene, her kan du nyte vakker utsikt i frodige  daler, fossefall og høye fjelltopper. Her er det dessuten flere turstier for den som er ute etter å utforske Albanias magiske natur til fots

4. Unesco og skattene

Som om ikke den herlige temperaturen, gjestfriheten og det asurblåe havet er nok? Albania er dessuten kjent for sin rike og lange historie! Her er det en uendelig mengde med arkeologiske skatter, slott, Unesco-arv og romersk historie. Med Apollos utflukter kan du bl. a. besøke historiske Butrint og den eldste byen i Albania - Berat.

5. Den kulinariske opplevelsen

Vi nordmenn har lenge elsket både italiensk og gresk mat. I Albania får du det beste fra disse landene servert på sølvfat – kombinert med lokale spesialiteter. Ferske skalldyr og kjøtt rett fra grillen sammen med friske grønnsaker og frukt. Spis og nyt! Her kan du lese mer om det velsmakende albanske kjøkkenet.

Prisgunstige Saranda i Albania Prisgunstige Saranda i Albania

6. Snill mot lommeboken

Noe mange kanskje ikke vet er at prisene er lave i Albania, faktisk ett av de billigste landene ved Middelhavet! Det er fordi landet fremdeles er under utvikling og et relativt nytt turistreisemål. Her kan du bo og nyte uten å bekymre deg for utgiftene, og unne deg gode middager og kjøpe spennende albanske suvenirer i butikkene.

7. Lokalbefolkningen

Mange spør seg kanskje hvordan Albania er som turistland? Menneskene er varme og imøtekommende, nesten alle du prater med vil både vise og fortelle deg om landet sitt og det merkes at det er store endringer. Albanerne gleder seg virkelig til å kunne ta i mot besøkende fra hele verden. De fleste prater bra engelsk og som turist har du ikke mye å bekymre deg for. Lokalbefolkningen er veldig nøye med å vise seg fra sin beste side og hjelpe deg så godt de kan!

8. Tryggheten - og toleransen

I og med at Albania er et såpass nytt reisemål er det mange som lurer på hva man kan forvente. Derfor er det med glede vi kan meddele du virkelig kan føle deg trygg i ferien her! Landet er tolerant, her lever kristne og muslimer fredfullt side om side med stor respekt for hverandre.

9. "Besa"

”Besa” er en gammel hederskode som innebærer at albanerne gjør alt de kan for åt beskytte og hjelpe gjester, venner og fiender. Denne koden førte til at albanske muslimer risikerte sine egne liv under andre verdenskrig, da de skapte falske identiteter, arbeidsplasser og støttenettverk for jødene som rømte fra nazistene i nabolandene. Den dag i dag innebærer ”besa” at albanerne aldri snur ryggen til i vanskelige tider – hvor fint er ikke det?

10. Unike reisemål med personlighet

Da Albania fremdeles er et relativt uutforsket land kan det være vanskelig å vite hvor i Albania man skal reise. Med Apollo reiser du til Saranda, Durres, Dhermi og Himara. Saranda kan friste med en makeløs beliggenhet ved havet og hotell rett ved vannet. I Durres finner du en milelang strand. Dhermi kan nesten ses som Albanias Mykonos og Himara byr på rolige dager i genuine omgivelser. Her kan du få flere tips for å velge ditt Albania.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.