Shopping i Vietnam

Vietnam kan også friste deg som har lyst på en gedigen shoppingrunde. Nøkkelordet her er mangfold: Vietnam har store shoppingsentre og gatemarkeder.

Flytende marked i Vietnam.

Flytende markeder

Har du hørt om flytende markeder? Et flytende marked er en markedsplass som ligger på vannet og som vanligvis består av en samling av båter som fungerer som salgsboder. Disse båtene kan selge en rekke varer som fersk frukt, grønnsaker, håndverk og suvenirer. Flytende markeder er vanlige i kystbyer og i områder med større elver og kanaler.

Pass på å ta en båttur på markedet og handle direkte fra båtene. Det er en opplevelse utenom det vanlige for deg som vil utforske den lokale kulturen og tradisjonen.

Tre flytende markeder som ikke ligger så langt fra Ho Chi Minh-byen: 

  1. Cai Be i Tien Giang - et stort flytende marked som ligger cirka to timers bilreise fra Ho Chi Minh City. Markedet er kjent for sin ferske frukt, grønnsaker og håndverk.
  2. Nga Bay i Can Tho - et flytende marked som ligger cirka tre timers bilreise fra Ho Chi Minh City. Markedet er kjent for sin herlige og livlige atmosfære med lokale matvarer.
  3. Phuoc An i Cu Chi - en mindre flytende marked som ligger cirka en times biltur fra Ho Chi Minh City. Markedet er kjent for fersk fisk og skalldyr.
Tradisjonelle vietnamesiske hatter Tradisjonelle vietnamesiske hatter

Marked – en del av livet

Det vietnamesiske folket elsker markeder! Overalt finner du disse små upretensiøse markedene, der det handles alt mellom himmel og jord: fersk fisk, kjøtt, fin frukt og nybakt brød. Ben Than-markedet i Saigon er et utpreget suvenirmarked og et perfekt sted for å kjøpe gaver. Kanskje et fint vietnamesisk servise med spisepinner, en skål og vakkert dekorerte bordbrikker? Når sulten melder seg kan den stilles i et av de tilhørende gatekjøkken. Men husk å prute!

Vietnam er shopping!

Fremfor alt er det i Ho Chi Minh-byen du finner de fleste shoppingsentrene. Diamond Plaza, Eden Mall, Saigon Centre, Parkson Plaza, Saigon Square, Hung Vuong Plaza, Tax Trading Center, Vincom Center, Zen Plaza. Ja, listen er nesten uendelig. Hva enn du er ute etter – merkeklær, gullsmykker, lærvarer, high tech-elektronikk eller bare noen billige DVD-filmer, så finner du det i Ho Chi Minh-byen. De fleste shoppingsentrene ligger sentralt i distrikt 1 og kan du tenke deg å bære på shoppingbagene så kan du gå mellom flere av dem. Er du ute noe mer lokalt og er av den typen som liker å prute? Da skal du gå på gatemarkedene. Sjansen for at du finner den perfekte suveniren er stor. Og prisen? Ja, det bestemmer du! I Ho Chi Minh–byen heter det mest kjente markedet Ben Thanh og ligger mellom gatene Le Loi og Le Thanh, i nærheten av Saigon Busstasjon. Markedet er åpent hver dag fra solnedgang til ca. kl. 23.00.

Hold i hatten!

I tusenvis av år har de vietnamesiske risbøndene brukt den karakteristiske koneformede hatten som beskyttelse mot solen. Kjøp med en hjem og beskytt deg mot solen i sommer!


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.