Ting å gjøre i Bangkok

Ting å gjøre i Bangkok

Storbyen Bangkok er en spennende kontrast til det avslappende strandlivet på landets herlige øyer og kystlinjer. Her kan du oppleve alt fra myldrende gater til sjeldne markeder og flotte parker. Et tips er å oppdage byen til fots. Du kommer garantert til å få positive overraskelser og uforglemmelige inntrykk. Ta en titt på våre beste tips til ting å gjøre i Bangkok her!

Bestill reise til Bangkok >>

Se flere reisetips til Bangkok

Det ekte Bangkok

Vil du oppleve det litt mer ekte Bangkok og kanskje også smake på det mer ekte innen det kulinariske hjørnet, bør du ta turen til Ari! Hit kommer du til ved å ta skytrain til Ari-stasjonen (N5 på Sukhumvitlinjen). Vel fremme holder du til den venstre siden av Phahon Yothin Road og derfra kan du gå opp til Soi Ari. Her ligger labyrinter av smågater med utallige restauranter, små butikker og markeder. 

Prøv gjerne noen av gatekjøkkenene som serverer risretter med and, kylling eller biff og et stort utvalg av snacks i alle former. Ari er ett av de mest interessante områdene i Bangkok. 

Tips: Den beste tiden å besøke Ari er tidlig på kvelden!

Lumpiniparken Lumpiniparken

Lumpiniparken

Hver ettermiddag når solen begynner å gå ned våkner den grønne oasen, Lumpiniparken, til liv. Da kan du for eksempel delta på en av aerobictimene som holdes i parken kl 18. Det er gratis å delta og man deltar ved å simpelthen bli med i gruppen og følge instruktørens instruksjoner. Tips: Vær på plass like før klokken 18, slik at du er sikret å få plass. 

Du får også oppleve nasjonalsangen som spilles over høyttalene både klokken 08 og klokken 18 hver dag. Da stopper alt og alle opp i parken - joggere, tennisspillere og til og med barna på lekeplassene. Så fort sangen er ferdigspilt setter aktivitetene i gang igjen. Det samme skjer også på skytrain-stasjonene ved samme klokkeslett. 

Spennende markeder

I luften dufter det av roser, jasmin og liljer. Du nærmer deg nemlig blomstermarkedet Pak Klong. Hit kommer blomsterhandlere fra både Bangkok og de nærliggende provinsene for sine innkjøp. Opplev hvordan man lager vakre blomsterarrangementer som brukes til å utsmykke restauranter og hotell, og se blomsterkransene som plasseres på åndehus. Markedet er åpent døgnet rundt.

Tips: Den beste tiden å besøke markedet er sen ettermiddag eller kveld. 

Å komme seg hit: Du tar deg lettest hit med ekspressbåtene på Chao Phraya-elven. Gå av på Memorial Bridge (Saphan Puut), ta til venstre og fortsett langs elven. Gå forbi bussene og fortsett rett frem. 

Khao San Road Khao San Road

Kjente gater

Sukhumvit Road soi 1 til soi 20 er Thailands lengste gate. Den strekker seg hele veien til Kambodsja! Gaten har en haug med sidegater (soi) med markeder, barer, restauranter, hotell og leilighetskomplekser, og er en av mest populære områdene for turister. Her har også flere minoritetsgrupper bosatt seg og satt sitt eget preg på sin "soi". Her får du spennende matretter med dufter og smak fra alle verdens hjørner. 

Vil du treffe på backpackers er det Khao San Road-området du bør besøke. Khao San og smågatene i området er fulle av restauranter, barer, mindre hotell og reisebyråer. Det var også her de første scenene i filmen "The Beach" med Leonardo di Caprio ble spilt inn.

Fiskemarked

Mahachai Market i Bangkok er faktisk et av Thailands største fiskemarkeder - og foruten fisk, selges det også en hel del andre produkter. Det er likevel ikke bare fisken som har gjort markedet kjent, det går nemlig et tog rett gjennom markedet! Bare minutter før toget sakte kjører forbi blir mat og stands dratt unna for å gi plass til toget. Mahachai Market ligger i Samut Sakhon-området, like utenfor sentrale Bangkok.
 


Tips & Inspirasjon

Finn ditt drømmehotell og opplevelser for reisen til Thailand.

Hvordan vil du bo i Thailand?

I Thailand har vi en rekke herlige hotell for familieturen eller voksenferien. Se listen over alle våre hotell.

Liste over alle våre hotell i Thailand

Opplevelser i Thailand

Vi tilbyr en rekke spennende utflukter på våre reisemål i Thailand. Ta enn titt på hva du kan oppleve med oss. 

Se alle våre utflukter i Thailand

Eksotiske reiser

Opplev verden og dra på en spennende eksotisk reise til steder som Maldivene, Seychellene, Mauritius eller kanskje populære Bali?

Bestill en eksotisk reise