Verdt å se på Mallorca

Verdt å se på Mallorca

Mallorca har mye fint å se - koselige byer og historiske steder som vi anbefaler at du besøker i løpet av ferien din på Mallorca. På en dagsutflukt kan du oppdage mye på øya! Her har vi samlet 10 steder som er verdt å se på Mallorca.

Bestill reise til Mallorca >>

Se flere reisetips til Mallorca

Kunstnernes Deia

Den lille fjellbyen Deia har i løpet av historien lokket mange kunstnere. Når man ser de vakre olivenlundene og den fine utsikten er det lett å forstå hvorfor kunstnerne valgte å komme nettopp hit. Mange anser de jordfargede husene i denne lille byen som de vakreste på hele øya.

Romantiske Sant Elm

Man forelsker seg lett i den lille byen Sant Elm. Her finnes det en liten strand, noen få hoteller og flere restauranter. Går man langs den smale hovedgaten i byen så er det mange utkikksplasser man kan slå seg ned ved og nyte den vakre utsikten over havet. Utenfor byen ligger flere øyer, som Isla Dragonera, som du kommer til med båt. Restauranten Sa Caracola, i slutten av hovedgaten, har en fin utsikt og en utsøkt skalldyrspaella.

Rundtur i gamle Alcudia

Gamle Alcudia omringes av en bymur fra 1300-tallet som har hele 26 tårn og en imponerende hovedport. Byen er full av smale gater og hyggelige kvartaler med koselige restauranter og butikker. Et par ganger i uken er det marked med håndverk og lokale godsaker. I gamle Alcudia ligger også Mallorcas eneste bevarte romerske teater. 

Capdepera

Høyt oppe i byen Capdepera ligger kastellet, som tidligere fungerte som et forsvarstårn mot angrep fra havet. Det er en fin spasertur gjennom de smale gatene opp til toppen. Fra borgkirken har du en fantastisk utsikt over både Capdepera og omgivelsene - på en klar dag kan du se helt over til Menorca.

Ølbryggeriet i Selva

Byen Selva ligger ved de mektige Tramuntanafjellenes fot. På veien hit passerer du frodige vinranker og bondegårder. På Ctra. Lluc 17 i Selva ligger det lille ølbryggeriet Tramuntana. Her kan du prøvesmake den gode ølen som produseres.

Valdemossa Valdemossa

Valdemossa

Valdemossa er en av Mallorcas mest sjarmerende byer. Her er gatene smale og trange, og det vrimler av koselige kaféer og butikker. Besøk gjerne et tradisjonelt bakeri og smak lokale spesialiteter som "coca de patata", en sprø og søt potetbolle. I Valdemossa finnes det også en kunstutstilling med malerier av Picasso, Miró og Jui Ramis. Besøk byen med en leiebil eller bli med oss på utflukt hvor vi kombinerer Valdemossa med Palma by

Idylliske gamle Sóller

Sóllerdalen er kjent for sine appelsinlunder og den pittoreske gamle byen Sóller. Her går livet i et rolig tempo og byen er full av smale gater og torg. Det finnes mange små kaféer hvor du kan slå deg ned og nyte ferskpresset appelsinjuice. I Sóller finnes også den nygotiske kirken Sant Bartomeu. På lørdager er det marked i byen hvor både lokalbefolkningen og turister samles. Få også med deg den gamle fine sporvognen som går mellom Sóller og Puerto de Sóller. 

Binissalem

Vil du oppleve en genuin mallorkinsk by så må du ta turen til Binissalem. De vakre husene skaper en spesiell stemning. Nesten all vin som produseres på Mallorca kommer fra dette området og er laget på lokale druer. Rødvinen er laget på druen Manto Negro, mens hvitvinen er laget på druen Prensal Blanc. Siste uken i september feires årets druesanking, Fiesta de la Vermada, som lokker mange besøkende hvert år. 

La Granja

I utkanten av byen Esporles, ved foten av Tramuntanafjellet, ligger den gamle herregården La Granja. Det var en viktig plass under romertiden da det har lå et ”Alcarria”, en plass med noen få hus som var kjent for sine vindmøller og det herlige vannet. I år 1239 ble La Granja donert bort til cisterciensmunkene og i 1447 ble det til et privat bosted. På området finnes det en hage hvor du kan se spor av det gamle vanningssystemet. Du kan også besøke de tidligere private bostedene og få innblikk i hvordan livet var i gamledager. Besøkende kommer også hit for å se de gamle håndverkstradisjonene, som broderi og spinning, men også for å prøvesmake ost, vin, pølse og fikenkake. Onsdager og fredager er det oppvisninger med musikk og folkedans. La Granja er åpent fra klokken 10.00 til 19.00. 

Adresse: C/Esporles-Banyalbufar 2 km, Esporles.

Klosteret i Lluc

Klosteret i Lluc er et av Mallorcas mest elskede pilgrimsmål. Klosteret ble grunnlagt på 1200-tallet, men den nåværende bygningen er fra 1600- og 1700-tallet. Madonnastatuen ”La Moraneta” har blitt et symbol for den mallorkinske nasjonalismen. Guttekoret Es Blavets holder fra tid til annen konserter i klosterkirken. På området finnes det et museum som har åpent mandag til fredag samt søndag fra 10.00 til 14.00.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.