Severdigheter på Tenerife

Pyramider på Tenerife? Ta del av Tenerifes mystiske side og les om pyramidene i Güímar og om øyens mange historiske kirker og religiøse monument.

Masca

En tur til den koselige og pittoreske byen Masca på nordvestsiden av Tenerife er et must! Den lille byen har blitt et populært utfluktsmål for turister og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor, Masca byr både på magiske omgivelser med frodig natur og heftige klippeformasjoner. 

Pyramidene i Güímar

I landsbyen Güímar, på Tenerifes østside kan du finne seks trappetrinns pyramider. Lenge ble det antatt at pyramidene var et resultat av gammel kanarisk skikk der stein som kom synlig frem ved pløying av dyrket mark ble stablet langs kanten. Senere ble flere pyramider demontert da det var lett tilgjengelig byggemateriale. Vår egen Thor Heyerdal, som var opptatt av å bevise at det hadde vært kontakt mellom fjerntliggende landområder også langt tilbake i historien, mente imidlertid at pyramidene i Güímar var bygget etter samme prinsipper som egypterne benyttet seg av - og at det må ha vært kontakt landene i mellom allerede da pyramidene ble oppført. Uansett hvordan pyramidene har kommet til er de verdt et besøk for sin skjønnhet og sin mystikk.

I dag har et stort område nære inntil blitt forvandlet til en kulturhistorisk park med museum, som blant annet inkluderer nettopp Heyerdal. Du finner pyramidene og museet omtrent tre mil nord for flyplassen Reina Sofia.

Candelaria Candelaria

Candelaria

Denne landsbyen på østkysten er øyas religiøse sentrum, kjent for sin skytshelgen La Señora de la Candelaria, "Den sorte madonnaen". Den 15. august hvert år feirer man henne gjennom å gå pilgrimsvandring til den hellige basilikaen, der hun holder til.

Tacoronte

Byen ligger nord på Tenerife er berømt for sin vinproduksjon. Men her finnes også to vakre kirker som er vel så verdt et besøk. Den ene, Iglesia de Santa Catalina, ble bygget i slutten av 1700-tallet. Den andre, Cristo de los Dolores, er fra 1600-tallet og har en skulptur med det passende navnet "Kristus på veien til lidelse".

Los Realejos

I denne landsbyen på nordre Tenerife finner du øyens eldste kirke, Iglesia de Santiago, som ble oppført i 1498. Det var akkurat her de siste guancherne var tvunget til å overgi seg til spanjolene og senere la seg døpe i kirken.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kanariøyene, finn ditt drømmehotell eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Naturopplevelser på Gran Canaria

Vulkaner, ørkener og storslagne fjellområder – la deg overraske og henføre av Gran Canarias vakre og mangfoldige natur

Les mer

Våre hotell på Kanariøyene

Det herlige klimaet, det store sports- og aktivitetstilbudet og meget gode hotell gjør at mange velger å reise til Kanariøyene med Apollo.

Se alle hotell på Kanariøyene

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her