Derfor skal du reise til Puerto de la Cruz

Sorte lavastrender med heftige bølger, enorme havbasseng, vakker natur og en genuin atmosfære. Her har vi samlet våre beste argument for at du skal velge å reise til Puerto de la Cruz.

Havsbassengene Lagos Martinez En av verdens vakreste bassenganleggene – Lago Martinez

Sorte lavastrender

I Puerto de la Cruz kan du velge å bade i havet fra en av de tre strendene som ligger like vest for byen. Fra sentrum følger du bare den vakre strandpromenaden til Playa Jardin, som egentlig er tre lavastrender formet som perfekte parenteser.

Havbassengene Lake Martinez

Et annet must når du er i Puerto de la Cruz er å besøke de enorme havbassengene Lake Martinez, på den nordre odden. Bassengområdet rommer flere basseng, for både barn og voksne, med vakre fontener og laguner. Rundt bassengene kan du koble av under en parasoll mens du samtidig kan speide opp mot Teide.

En helt egen og avslappet atmosfære

Som ett av Kanariøyenes eldste feriesteder har Puerto de la Cruz en mer genuin atmosfære enn det sørlige Tenerife. Bykjernen består av små, søte hus og fine hager. Plasseringen ved havet gjør at det selvsagt ligger en liten fiskerhavn her og fiskerne kommer inn med nattens fangst hver morgen. Ved det lille torget Plaza Charco er det mange koselige restauranter og barer der både lokalbefolkningen og turistene møtes.

Plaza del Charco Ved koselige Plaza del Charco samles såvel lokale som turister

Vakker natur

Puerto de la Cruz ligger i den grønne og frodige Orotavadalen og her er det flere vakre stier for deilige spaserturer og hager. Et must er å besøke Den botaniske hagen som er en av verdens eldste og mest velrenommerte botaniske hager med mer enn 4 000 plantearter.

Godt utgangspunkt for oppdagelser på nordre Tenerife

Vil du bo på den nordre delen av Tenerife er Puerto de la Cruz et godt valg. Selv om de fleste badebyene ligger i sør har du kort vei til mye herfra. Vil du bo nært Teide er Puerto de la Cruz et godt utgangspunkt. Du kan enten bestille en utflukt til Teides nasjonalpark eller så leier du bil og kjører dit selv. 

Har du med deg golfbagen og vil ta en runde er det kort vei til noen bra golfbaner på nordre Tenerife. Den som ligger nærmest Puerto de la Cruz er Golf La Rosaleda men det finnes flere andre golfbaner. Les mer om golf på Tenerife her!


Tips & Inspirasjon

Se våre inspirerende tips og få mest mulig ut av din ferie på Tenerife.

Våre reisetips til Tenerife

Tenerife er Kanariøyenes største øy, og her finner du både små og store byer og vakre havutsikter. La deg inspirere av våre Tenerife-tips.

Les våre reisetips for Tenerife

Våre hotell på Tenerife

Den sørvestlige delen av øya er den mest solsikre og her ligger også flere lange herlige sandstrender. Her har vi et bredt utvalg av større hotell og leilighetshotell.

Se våre hotell på Tenerife

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.