Fotturer på La Gomera

Med sitt behagelige klima og vulkanlandskap med bratte klipper, høye fjell, dype raviner og tette skoger, ligger forholdene til rette for varierte turer. Her tipser vi om noen av de beste turstiene på La Gomera.

La Gomera er en av de Kanariøyene som byr på veldig gode turstier – i fantastisk vakker natur! La Gomera er jo kjent for å være den grønne øya, og vegetasjonen danner en herlig kontrast til det karrige fjellandskapet og det blå Atlanterhavet. Uansett om du er nybegynner eller vant fjellvandrer finner du noe som passer for deg.

Den enkleste måten å komme seg ut på er å ta bussen opp til midten av øya for så å gå ned i en av dalene. Selvsagt kan man gjøre det andre veien, starte nede i en dal og så gå oppover. Et tips da er å dobbeltsjekke når bussen går tilbake mot hotellet før du begir deg ut på tur.

Nasjonalparken Garajonay Nasjonalparken Garajonay

Nasjonalparken Garajonay

Nasjonalparken Garajonay ligger i de sentrale og nordre delene av La Gomera og er øyas mest kjente severdighet og naturopplevelse – og nesten et must på din reise hit. Garajonay er 40 kvadratkilometer stor og strekker seg inn i alle kommunene på øya. Den ble nasjonalpark i 1981 og fikk verdensarv status i 1986. Navnet på parken kommer fra øyas høyeste punkt som rager 1 484 meter over havet, Alto de Garajonay.

I Garajonay vokser en av verdens eldste skoger, med vekster som kanariske piletrær, laurbærtrær, stokkroser og andre trolske planter og eksotiske vekster. Dessuten pleier et skydekke fra havet å sveipe inn over området, noe som gjør at skogen oppleves spesielt trolsk.

Det er enkelt å komme seg til Garajonay, og det er flere innganger til nasjonalparken. Et tips er å starte turen med et besøk på informasjonssenteret Juego de Bolas, og lese deg opp på alt hva du kan forvente av et besøk i nasjonalparken. Senteret ligger omtrent en 50 minutters kjøretur fra San Sebastián, er gratis og har all informasjon som skal til for at du skal få en så bra opplevelse av parken som mulig. Her kan du finne informasjon om de ulike turstiene og informasjon om øyas innbyggere.

La Gomeras beste turer

1. Valle Gran Rey/La Calera. Turstien Valle Gran Rey/La Calera er en av de mest kjente turene å gå. Den starter i Valle Gran Rey og fører deg gjennom kystområdene, forbi byene i midten av øya og gjennom palmedalen der urbefolkningens ledere bodde. Under vandringen kan du se sukkulenter som av aeonium og en kurvplante som på spansk kalles veroder, og er du heldig kan du høre piplerken synge, den hører nemlig også til her.
Turstien er cirka 8 kilometer lang og det er cirka 1 000 meter i høydeforskjell. Turen tar cirka 3-4 timer. 

2. Contadero – El Cedro. Turstien Contadero-El Cedro ligger i Hermigua og her går du gjennom en dal av tåke som passatvindene danner. Takket være at luftfuktigheten er høy er området fullt av frodige vekster som trepors, laurisilva (eviggrønn løvskog) og med innslag av lyng. I den dype skogen er det mahognitrær, laurbærtrær og lind – som alle er typiske for Garajonay. Turen slutter ved et 150 meter høyt vannfall ved elva Cedro.
Turstien er cirka 6 kilometer lang og gjennomsnittlig høydeforskjell 551 meter. Turen tar cirka 3,5 timer. 

3. Vallehermoso. Turstien Vallehermoso ligger på vestre La Gomera og tar deg gjennom en av Kanariøyenes vakreste einerskoger. På turen kommer du til landskap som med en rekke ulike vekstarter, og fugler som ørner og ravn kan ses her. Dessuten kommer du til å passere kapellet Santa Clara, Virgen del Coromoto og et kapell som er tilegnet Virgen de Candelaria.
Turen er cirka 12 kilometer lang og det er cirka 680 meter i høydeforskjell. Turen tar cirka 5 timer.

4. Playa Santiago-Benchijigua. Turstien starter i San Sebastián og fører deg gjennom de grønne fjellområdene i Agando, gjennom daler med palmelunder og mot slutten gjennom blandingsskog av alt fra ettårige urter til store trær. Langs stien ligger gårder, kapellet San Juan Bautista og en gammel vannmølle i Pastrana.
Turen er cirka 12 kilometer lang og det er mer enn 1 000 meter i høydeforskjell. Turen tar cirka 3-4 timer.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kanariøyene, finn ditt drømmehotell eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Bli kjent med Kanariøyene

Det finnes virkelig noe for alle på Kanariøyene! Her er det vidstrakte strender, vakker natur og badeland du kan få opp adrenalinet i.

Finn din kanariøy

Våre hotell på Kanariøyene

Det herlige klimaet, det store sports- og aktivitetstilbudet og meget gode hotell gjør at mange velger å reise til Kanariøyene med Apollo.

Se alle hotell på Kanariøyene

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.