Å gjøre

Å oppleve på La Gomera

På La Gomera er det ganske mye å finne på. Besøk hovedstaden San Sebastián og se de stedene der Columbus var før han reiste over til Amerika. Øya har også flere sjarmerende små byer som ligger vakkert i dalførene, med heftige dyrkningsterrasser som klatrer opp langs åssiden. Liker du å spille golf skal du ta turen til Playa Santiago i sør, der ligger en av Kanariøyenes vakreste golfbaner. Her har vi samlet noen steder og tips om ting å se og gjøre.

Bestill reise til La Gomera >>

Se flere reisetips til La Gomera

Strand i Valle Gran Rey Strand i Valle Gran Rey

Besøk San Sebastián

San Sebastián er ikke bare hovedstaden på La Gomera – det er faktisk øyas eneste by! Her kan du gå blant bygninger i typisk kanarisk stil, der noen kan dateres helt tilbake til den tiden da Kristoffer Columbus vandret rundt her. Besøk mathallen og smake på lokale delikatesser, eller ta turen innom havna og slå deg ned på en sjarmerende liten restaurant. Der ligger det også  noen butikker der du kan kjøpe med deg lokalt håndverk og andre fine ting.

Ett av de stedene du ikke må gå glipp av er muséet Casa Columbina, som forteller om Kristoffer Columbus og hans siste tid i den gamle verden, innen han reiste over Atlanteren og oppdaget Amerika. Få også med deg 1500-tallskirken Iglesia de la Asuncion og festningen Torre del Conde fra 1450-tallet.

Valle Gran Rey

Når du reiser med Apollo bor du på hotell som ligger i den sjarmerende lille badebyen Valle Gran Rey, på vestsiden av La Gomera. Navnet Valle Gran Rey kommer fra den vakre grønne dalen som byen ligger i, og som betyr Den store kongens dal.

For å komme ned til byen må du kjøre på hårnålsvingete veier, gjennom den bratte dalgangen med dyrkningsterrasser langs veien og mektige klipper. Egentlig har Valle Gran Rey tre bydeler, som ligger i gangavstand fra hverandre. I den ene er det en kirke, fargeglade hus og noen kaféer. De to andre delene består for det meste av hotell og har flere mindre badeviker med lava- og grusstrender.

La Calera La Calera

La Calera

Blant bananplantasjer og Valle Gran Reys mektige klipper ligger den koselige lille byen La Calera. Her er det flere gode restauranter og en kilometerlang sandstrand som regnes blant La Gomeras beste strender – med fin sand til å bygge sandslott i. Om kvelden bidrar solnedgangen til en magisk stemning.

Pittoreske Agulo

Agulo ligger cirka en halv time fra San Sebastián og blir kalt, takket være sin skjønnhet, for La Gomeras konfekt. Her venter sjarmerende eventyr hus og velholdte brosteinsgater. Dessuten er den lille byen en god utsiktspost for den som vil se over til Tenerife.

Fotturer fra Hermigua

Hermigua er en sjarmerende by som ligger et stykke inn i landet nord på øya. Byen ligger vakkert i en ravine med dyrkingsterrasser i åssiden. Her dyrkes blant annet bananer. Fra Hermigua går det flere turstier gjennom nasjonalparken Garajonay.

Playa de Santiago Playa de Santiago

Vallehermoso

Vallehermoso ligger på den nordvestre delen av La Gomera. Navnet betyr den vakre dalen, hvilket vi finner svært passende! I denne vakre dalen vokser kanariske daddelpalmer. Nede i byen kan du slå deg ned med en kopp kaffe ved torget La Constitución eller trekke inn den landlige atmosfæren mens du vandrer rundt blant de tradisjonelle husene med hvite vegger. Her ligger også en av La Gomeras største kirker, San Juan Bautista. Vil du kjøpe med deg suvenirer herfra kan vi anbefale palmehonningen som selges nede i byen.

Playa Santiago

Playa Santiago ligger på øyas sørlige del og er en rolig ferieoase med en fin strandpromenade. Her er det en liten havn og et sentrum med noen av øyas bedre restauranter. Få også med deg den lille kiken El Salvador del Mundo med treskjæringer fra 1600-tallet. Playa Santiago har en lang strand med svarte lavasteiner.

Stjernetitting på La Gomera

Stjernetitting er en interessant måte å avslutte dagen på. Så pakk med deg en bok om stjernetitting til ferien på La Gomera og begi deg ut i natten! Det er enklest å komme til utsiktsstedene med bil.

Et av de bedre stedene for å se den stjerneklare himmelen er Las Nievas, som ligger i nærheten av nasjonalparken Garajonay, midt på La Gomera. Med en høyde på over 1 200 meter over havet kan du nyte den stjerneklare himmelen i flere timer. Nordstjernen, Kusken og Tvillingene pleier å komme til syne. Et annet sted er Alto de Garajonay, som ligger på rundt 1 400 meter over havet, og der kan man se Melkeveien med blant annet Skytten og Skorpionen.

Å gjøre

Hvalsafari

I farvannet rundt La Gomera, som rundt de andre Kanariøyene, er det både hval og delfiner. Den beste måten for å få se hvalene og delfinene på er å følge ekspertenes råd – velg en utflukt med profesjonelle aktører som kjenner til havet og hvordan hvalene og delfinene forflytter seg.

Spille golf på La Gomera

Vil du spille golf når du er på La Gomera? Det er selvsagt gode muligheter for det også. Tecina Golf ligger vakkert til og byr på både havutsikt og utsikt mot Tenerife og Teide. Golfbanen er designet av den kjente golfbanedesigneren Donald Steel og ligger på en gammel bananplantasje. Når du har gått alle de 18 hullene ha du gått en høydeforskjell på 175 meter.

Besøk Tenerife

Pass på å besøke naboøya Tenerife i ferien. Fra San Sebastián går det daglig båter over til den større Kanariøya. Båten legger til i Los Cristianos, vest på Tenerife og der er det fine sandstrender, restauranter og shopping. 


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kanariøyene, finn ditt drømmehotell eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Naturopplevelser på Gran Canaria

Vulkaner, ørkener og storslagne fjellområder – la deg overraske og henføre av Gran Canarias vakre og mangfoldige natur

Les mer

Våre hotell på Kanariøyene

Det herlige klimaet, det store sports- og aktivitetstilbudet og meget gode hotell gjør at mange velger å reise til Kanariøyene med Apollo.

Se alle hotell på Kanariøyene

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.