Fotturer på Gran Canaria

Gran Canaria er kjent for sine fantastiske strender og det solfylte klimaet, men det er så mye mer å oppdage på øya. Turstiene på Gran Canaria er utrolig varierte og tilbyr alt fra dramatiske fjelltopper til grønne daler og vulkanske topper. Med andre ord, det er en tursti for alle.

Opplev øya til fots

En av de mest populære turstiene er Pico de las Nieves, en fjelltopp som ligger høyt over skyene. Fra toppen kan man se hele øya og i klart vær kan man se helt til Tenerife. Men hvis du ikke vil gå helt opp til toppen kan du velge en av de andre løypene som du finner på øya.

På turen gjennom dalene kan du se det grønne landskapet og kjenne den svale vinden. Er du ute etter en mer dramatisk opplevelse kan du besøke vulkanske topper og kjenn på de ulike strukturene på bakken. Og elsker du havet og stranda kan du gå gjennom den sandete kysten som byr på en vakker havutsikt.

Det er så mange turstier på Gran Canaria at det kan være vanskelig å velge hvilken du skal gå. Vi anbefaler at du blir med på en av våre fottursutflukter - les mer og bestill en utflukt.

Før du starter på turen er det viktig å forberede seg godt. Ta med deg nok vann og solbeskyttelse, ha på deg gode tursko og turklær. Det kan også være en god idé å ta med deg kart eller bruke GPSen for å navigere.

Det beste med å vandre på Gran Canaria er muligheten til å oppleve øya på en annen måte enn man gjør på stranda eller i byen. Å gå i naturen gir deg en mestringsfølelse og styrker selvbildet samtidige som du nyte den fantastiske naturen.

Så, hvis du føler deg klar for utfordringen og vil oppleve Gran Canarias vakre natur, bestill en reise med Apollo i dag og opplev turløypene på Gran Canaria. Vi lover deg at det blir en minnerik opplevelse!

 

Gran Canarias beste turstier

Gran Canaria har mange fantastiske turer av varierende vanskelighetsgrad og natur. Her er tre av de beste turstiene på Gran Canaria:

  1. Roque Nublo: Denne turstien fører deg til ett av Gran Canarias mest kjente landemerker, Roque Nublo. Stien starter ved La Goleta i Tejeda og tar deg gjennom et vakkert fjellterreng og kanarisk furuskog. Du kommer til å få en fabelaktig utsikt over øyas fjellandskap og til slutt komme opp til den imponerende klippen Roque Nublo. Det er en utfordrende men belønnende tur som tar 3-4 timer opp og ned.
  2. Barranco de Guayadeque: Denne stien tar deg gjennom Barranco de Guayadeque, en spektakulær ravinekløft med imponerende klippeformasjoner og frodige dalganger. Stien starter ved Santa Lucía de Tirajana og strekker seg langs en gammel pilegrimsled. Du kommer til å passere grotter, pittoreske landsbyer og kanskje til og med få se noen av øyas endemiske dyr- og planter langs veien.
  3. Caldera de Bandama: Denne stien tar deg til Caldera de Bandama, et imponerende vulkankrater som ble dannet for mer enn 4 000 år siden. Stien starter ved Bandama Golfklubb og tar deg rundt kraterkanten og ned i selve krateret. Du kommer til å få kunne ta den unike geologien i området nærmere i øyesyn og nyte en fantastisk panoramautsikt over øya og havet. Turen tar omtrent 2-3 timer, avhengig av hvilken rute du velger.

Disse tre rutene byr på ulike naturopplevelser og gir deg mulighet til å utforske Gran Canarias spektakulære landskap på nært hold.

 


Tips & Inspirasjon

Se våre inspirerende tips og få mest mulig ut av din ferie på Gran Canaria.

Finn ditt Gran Canaria!

Vil du ha hjelp med å finne ut hvilken del av Gran Canaria som passer best for deg? Her har vi samlet det som preger de ulike stedene på Gran Canaria. Les, og finn ditt Gran Canaria!

Les mer og finn ditt Gran Canaria

Våre reisetips til Gran Canaria

Det er lett å glemme hvor allsidig denne øya er! Her er det vulkaner, ørkener og storslåtte fjell. La deg inspirere av våre Gran Canaria-tips.

Les våre reisetips for Gran Canaria

Våre hotell på Gran Canaria

Vi tilbyr hotell i alle prisklasser på Gran Canaria. Finn ut hvilket område på Gran Canaria du ønsker å være og finn hotell etter dine behov.

Se Gran Canarias hoteller