Fakta – El Cotillo & Majanicho

Mat og drikke:

I El Cotillo finns en del restauranter, først og fremst kjent for fersk fisk og skalldyr. I Majanicho er det ikke restauranter.

Transport t/r hotell:

Fra flyplassen til El Cotillo og Majanicho tar det cirka 1 time og 15 minutter. Bussen kjøres vanligvis uten reiseleder fra Apollo.

Avgift kommer i tillegg for spesialbagasje som for eksempel sykkel, surfeutstyr og golf bag. Du kan forhåndsbestille plass på bussen (tur/retur) for spesialbagasje til en kostnad av 300 kroner eller betale 35 euro ved ankomst.

Strender:

Fuerteventura er kjent for sine mange milelange sandstrender med hvit finkornet sand og krystallklart vann. Det er også en del sorte lavastrender. På øya kan du finne en helt egen urørt strand. Sterke strømmer og tidevann forekommer, spesielt på den nordre siden, og medfører at sanden i blant delvis forsvinner fra strendene.

Uteliv:

I El Cotillo er det en del barer, men ikke nattklubber. I Majanicho er det verken barer eller nattklubber.

Offentlig kommunikasjon:

Veinettet er vel utbygd og lokalbusser trafikkerer nesten hela øya. Å kjøre taxi er billig inne i byene, men skal man lengre så kan det bli dyrt. Båtavgangene mellom Fuerteventura og Lanzarote er hyppige, noe sjeldnere på søndager og helligdager. Det er en katamaran som tar cirka 20 minutter en vei samt en større ferge som tar cirka 35 minutter en vei. Begge båtene tar med biler.