Mat i Malaga

Mat i Malaga

Malaga har de seneste årene raskt klatret på listen over Spanias gourmetbyer. I dag finnes det massevis av matopplevelser, restauranter og delikatesser å prøve mens du er i Malaga.

Bestill reise til Malaga >>

Se flere reisetips til Malaga

Chiringuito Chiringuito

Matkulturen i Malaga

Vil du spise genuin mat fra Malaga må du holde utkikk etter "Sabor a Malaga", smaken av Malaga. Det er en satsning av Malaga by for å løfte maten som kommer fra Malaga, hvor du får servert mye lokalprodusert mat.

En annerledes restaurantopplevelse får du på El Tintero II som ligger på slutten av promenaden. Her auksjonerer kypriotene ut fiskeretter og drikke, så om du ser noe du vil ha, så er det bare å vinke. Her er det høylytt, god mat og du får mye for pengene! 

Malaga er en fiske- og skalldyrelskende by - noe som er synlig i de fleste matretter, også i tapasen. En såkalt Chiringuito er en bar eller restaurant som ofte har fokus på nettopp fisk og skalldyr i ulike former. De ligger ofte ved strandkanten. 

Ultramarinos er også noe det finnes mye av i Malaga. Det er små matbutikker som ofte eies av den samme familien i generasjoner. Hit går du for å kjøpe og prøvesmake delikate, spanske charcuterier.

Når det kommer til drikke er det Tinto de Verano som er mest kjent fra Costa del Sol. Den oppfriskende drinken lages på halvparten rødvin og halvparten Fanta sitron. En ordentlig sommerdrink!

Matmarked i Malaga Matmarked i Malaga

Matmarkeder i Malaga

Som så mange andre spanske storbyer finnes det er stort utvalg av matmarkeder i Malaga. De to mest populære er Atarazanas og La Merced.

Atarazanas ligger i gaten Calle Atarazanas 10, i en gammel støpejernsbygning fra 1879. Det som tidligere var et skipsverft er i dag et vakkert marked med salg av kjøtt, fisk og grønnsaker. Du kan også slå deg ned på en barene her for å spise noe godt. Atarazanas har åpent fra kl. 08.00 – 14.00.

Mercado Merced ligger like ved Pablo Picassos hus og har et mer snevert fokus enn Atarazanas, med færre produkter i de små handelsbodene. For eksempel finnes det boder med fokus på ø, ost, cocktails og pinchos. Med andre - dra hit sulten og tørst! Mercado Merced har som oftest åpent fra kl. 12.00 - 00.00.

Matutflukt til fiskerbyen Pedregalejo 

For den som virkelig vil bugne i fersk fisk og skalldyr, er en utflukt til fiskerbyen Pedregalejo å anbefale. Byen ligger ca. fem kilometer fra sentrale Malaga og er fylt med chiringuitos. Her smaker fisken fantastisk!

Prøv også en Ensalada Malagueña mens du er i Malaga, en salat med opphav i byen. Den består av tørket torsk, løk, egg, tomat, poteter og appelsin. Espetos er en annen matrett som er kjent fra Malaga og Costa del Sol. En espeto i Malaga er seks ferske sardiner som skives og grilles på kull. De krydres lett med olivenolje og havsalt. Dette er en ordentlig delikatesse!


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.