El Caminito del Rey

– fottur i magiske omgivelser

El Caminito del Rey i Spania er kanskje Europas heftigste turvei. Den går langs en dyp ravine der du hele tiden er omgitt av bratte fjellvegger. Bestill fly og hotell til Málaga med Apollo, og ta turen til El Caminito del Rey å se selv! Her har vi samlet noen tips som kan være lurt å ta med seg på veien langs utrolige El Caminito del Rey.

Fakta om El Caminito del Rey

Turveien El Caminito del Rey ligger en times kjøretur fra Malaga og var lenge kjent som verdens farligste turvei. Etter fire år med restaureringsarbeid ble El Caminito del Rey i 2015 en sikker, trygg og enormt populær turvei blant turgåere fra hele verden. Her vandrer du langs ravinen El Chorro, med kun et rekkverk som skiller deg fra de bratte stupene. Denne vandringen er med andre ord ikke for deg med høydeskrekk eller har lett for å bli svimmel.

Om å gå El Caminito del Rey

El Caminito del Rey er 7,7 kilometer lang, medregnet strekningen til og fra inngangen og utgangen. Turveien er lineær, hvilket betyr at du må gå tilbake til inngangen når du er ferdig, og du går på utsiden av ravinen tilbake. Det er også en buss som tar deg tilbake om du er sliten i beina. Det tar 3-4 timer å gå hele ruta og det er noe oppoverbakke underveis. El Caminito del Rey er åpen tirsdag til lørdag hele året, men holder stengt mandager, jul og nyttår. Det er alltid værforbehold og er vindene sterkere enn 35/km i timen pleier de å stenge. 

Ankomst El Caminito del Rey

Du kan ta både tog og bil til El Caminito del Rey fra Malaga.

Om du kommer med bil fra Málaga skal du kjøre motorveien A-357, mot MA-5403. Det er cirka 60 kilometer og tar en time. Fra stasjonen Malaga Zambrano går det direktetog til El Caminito del Rey. Toget tar cirka 40 minutter og koster et par euro. Glem ikke å sjekke tidtabellen på togselskapet Renfes hjemmeside. Fra togstasjonen i El Chorro går det busser til startpunktet for turveien. 

Bestill billetter til El Caminito del Rey

Du bestiller en bestemt dag og tid i forkant, det bør du gjøre i god tid da det er rift om plassene. Det koster 10 euro i å gå inn, legger du til noen euro får du en billett til bussen som tar deg tilbake til inngangen etter turen. 

Du kan også bli med på Apollos utflukt til El Caminito del Rey

Bestill billetter til El Caminito del Rey

Du bestiller en bestemt dag og tid i forveien, noe du bør gjøre i god tid da det ofte er utsolgt. Inngangsbilletten koster 10 euro, legger du på noen euro får du en billett til bussen som går tilbake til inngangen etter vandringen. 

Lurt å tenke på før du legger i vei

  • Når tiden er kommet og du skal starte vandringen går du sammen med opptil 50 andre, men gruppen vil raskt bli spredd siden folk går i ulikt tempo. 
  • Du får en hjelm når du starter og det er obligatorisk å ha på seg denne under hele turen.
  • Det er ikke tilgang til toaletter langs turveien, så sørg for å ha avklart den delen på besøkssenteret ved starten av turen.
  • Ta med vann og mat – det er dårlig med butikker og restauranter i El Chorro.
  • Barn må ha fylt åtte år for å gå El Caminito del Rey, og opp til 18 års alder må man være i selskap med en voksen. 

Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Costa del Sol, finn reisen din til Solkysten eller meld deg på vårt nyhetsbrev.

Våre reisetips til Costa del Sol

Her finner du våre beste tips til de beste strendene, herligste utfluktene, maten du ikke må gå glipp av og mye mer!

Se alle våre reisetips til Costa del Sol

Costa del Sol

  • 9 av 10 dager er solfylte
  • Lange og fine sandstrender
  • Herlige feriesteder

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.