Gardens by the Bay i Singapore

Reisetips til Singapore

Singapore er kjent som den vestligste og reneste storbyen i Sørøst-Asia. En moderne storby med store kontraster mellom skyskrapere og nydelig natur. Jeg skulle tilbringe 5 dager i denne unike byen og har samlet mine høydepunkter og reisetips!

Skrevet av Kristin Østgaard

Gardens by the Bay i Singapore Se fantastiske Gardens by the Bay i Singapore

1. Gardens by the Bay

Øverst på listen min over ting å se i Singapore var Gardens by the Bay. En park som virker å være tatt ut fra filmen Avatar – eller en eventyrlig drøm. Her kan du vandre og drømme deg bort, stoppe opp og nyte musikken som spilles eller få med deg et av showene i parken. Jeg likte parken så godt at jeg måtte ta turen hit flere ganger, både på dag- og kveldstid.

Parken er enda mer imponerende på kvelden hvor lysene kommer bedre frem og det oppleves mer stemningsfullt. Mens på dagtid er det mindre folk og roligere enn på kvelden. Ettersom parken er så stor, med mye å se, så kan du fint dra hit flere ganger!

Det finnes også flere hager i Gardens by the Bay som er verdt å besøke. Jeg likte spesielt godt Cloud Forest med sitt imponerende fossefall og Flower Dome med fantastiske blomster og statuer. Begge hagene ligger inne i hver sine storslagne domer og byr på noe helt unikt.

Cloud Forest Favoritten Cloud Forest

Tips! Vær obs på at hagene stenger tidligere enn uteområdet, så planlegg besøket før du drar dit slik at du rekker å få med deg alt du vil se!

2. Nyt utsikten fra Marina Bay Sands

Fra Gardens by the Bay kan du spasere bort til det ikoniske hotellet Marina Bay Sands. Dette er nok det mest kjente hotellet i Singapore med sitt instagramvennlige infinity-basseng. Du kan ta turen opp på taket selv om du ikke er gjest ved hotellet, men du må betale en inngangsavgift. Det populære bassenget er folksomt og man har en skare med mennesker som kjemper om «det perfekte bildet». Ta heller en drink eller spis middag mens du nyter en uslåelig utsikt.

Fra den ene siden av hotellet ser du ut over hele Gardens by the Bay og havneområdet, mens fra den andre siden ser du mot sentrum og en imponerende skyline. Forbered deg på at det vil være mye mennesker, men utsikten er verdt det!

Sentosa Island er full av aktiviteter Sentosa Island er full av aktiviteter

Singapore har også et gigantisk pariserhjul, Singapore Flyer som ligger like ved siden av Marina Bay Sands. Såfremt du ikke er en pariserhjul-fantast anbefaler jeg heller å nyte den fantastiske utsikten i friluft på toppen av Marina Bay Sands (som rager høyere enn pariserhjulet), enn i pariserhjulet hvor man er innestengt i et glassbur med opptil 28 personer.

3. Lek deg rundt på Sentosa Island

Sentosa Island er en liten øy helt sør i Singapore med utallige aktiviteter og mye morsomt å finne på! Universal Studios, vannland, taubane, akvarium, sommerfuglpark, golfbaner og fine, små strender – for å nevne noe!  Skyline Luge er også verdt å sjekke ut. Her kjører du fra toppen av øya med en liten «kjelke» langs ulike stier – et adrenalin rush! Man kan fint dra til Sentosa Island flere ganger for å rekke å gjøre alt man ønsker og unngår å ha for stramt program.

Et av mine fineste minner fra Sentosa Island var da jeg tilfeldig havnet opp på Mount Faber, som du kommer til med den ene taubanen fra Sentosa. Det var en stor overraskelse jeg ikke visste fantes. Her glemte jeg at jeg var i en storby med 5,6 millioner mennesker og nøt en fantastisk solnedgang, nydelig natur og sniktittet på en fredfull yogagruppe.

Friends kaféen Friends kaféen er et must for alle Venner for livet fans

4. Chinatown og verdens billigste Michelin restaurant

Singapore er en smeltedigel av religioner og nasjonaliteter. Over 70% av innbyggerne er av kinesisk opphav, etterfulgt av malaysiere og tamiler. Byen kan derfor skilte med sitt eget Chinatown og det kunne jeg ikke gå glipp av! Her ble jeg møtt av et hav av lukter, farger, boder med all slags varer og flotte templer. Noe av det aller mest kjente i China Town er den fantastiske mathallen som er fylt med kinesiske retter fra ulike restauranter og food carts. Perfekt for matelskere!

Tips! Spis middag på den billigste Michelin restauranten i verden, Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle. Nam! Ønsker du også et snev av India kan du besøke området Little India med sine fargerike templer og spennende mat.

5. Forelsk deg i Robertson Quay

Singapore har noe for alle – og ønsker du en roligere kveld vil jeg anbefale området Robertson Quay. Jeg forelsket meg i dette området som minnet meg om et romantisk sted i Middelhavet. Her ligger restauranter og barer pyntet med fine lys og planter på rekke og rad langs byelven. Velg blant restauranter fra alle verdens hjørner og bare nyt! Her finner du også den stilige Alkaff Bridge som strekker seg over til andre siden av elven.

Skulle du ønske mer liv og røre senere på kvelden, kan du ta turen bort til Clarke Quay som ligger i gåavstand fra Robertson Quay. Her er det mer folksomt og volumet betydelig høyere med en rekke nattklubber og barer.

Tips! Ikke langt fra dette området ligger Venner for livet-kafeen! For alle Venner for livet-fans er denne kafeen, Central Perk, et must. Her kan du slå deg ned i den velkjente sofaen med en kaffe eller ta en titt i skuffene på Monica sitt kjøkken. Elsket det!

Singapore Botanic Garden Opplev en eksplosjon i grønt i Singapore Botanic Garden

6. Den grønne oasen Singapore Botanic Garden

Mens du er i Singapore bør du også få med deg den flotte botaniske hagen, Singapore Botanic Garden. Hagen er enorm, frodig, velholdt og imponerende! Det er også rikt med dyreliv i hagen, fra søte ekorn til store varaner (øgler). Mitt høydepunkt var orkidéhagen med over 3000 ulike typer orkideer. En drøm!

7. Hvor i Singapore bør man bo?

I en så stor by som Singapore er det vanskelig å velge hvor man skal bo.
Heldigvis kan du enkelt komme deg rundt med metro eller taxi uansett hvor i byen du bor, men avstandene er store, så det kan være fint å undersøke hvilket område du kommer til å bruke mest tid i.  Jeg bodde i shoppingmekkaet Orchard Road. Her har du utallige kjøpesentre og butikker å velge blant, men området ligger nord for det meste av det som er å se i byen. Skal jeg reise til Singapore igjen vil jeg nok velge å bo i nærheten av Robertson Quay som ligger nærmere de områdene jeg likte best.  

Tips! Last ned appen Grab. Den fungerer på samme måte som Über og er trygg å bruke.

Fra øya Bintan utenfor Singapore Fra øya Bintan utenfor Singapore

8. Reis enkelt videre fra Singapore

Fra Singapore er det enkelt og billig å reise til andre steder i Sørøst-Asia, men du trenger ikke reise langt før du opplever en helt annen verden. Enten kan du reise nordover til nabolandet Malaysia, eller du kan f. eks ta en times båttur sørover til øya Bintan i Indonesia. Bintan er for resort-elskere. Her ligger svære resorts som perler på en snor, og du bor som en konge (eller dronning).

Jeg bodde på Nirwana Resort, nord på øya, som tilbyr et hav av aktiviteter som kajakkpadling, bowling, firehjuls safari, treningsstudio, utendørskino, spa mm. Her fikk vi utdelt et kart over hotellområdet og man kan leie golfbiler for å komme seg rundt. Er du ikke fan av store resorts så ville jeg ikke ha reist hit, men etter noen dager i storbyen Singapore var det veldig deilig å slappe helt av i rolige omgivelser.

Obs! Selv om Bintan ligger like ved Singapore, så ligger øya i en annen tidssone, nemlig 1 time bak Singapore. Ha det med i tankene når du bestiller båtbillettene – spesielt dersom du skal videre med fly eller annen transport!

Etter oppholdet på Bintan var turen kommet til veis ende og jeg vendte snuten hjemover fylt med nye opplevelser og gode minner.

Frister det med en tur til Singapore? Bestill fly og hotell her og gjør deg klar for en uforglemmelig reise!


Skap din egen drømmereise med Apollo!

Pakk reisen selv – du velger reiselengde, fly og hotell. Vi tilbyr en rekke nøye utvalgte hotell med minst 3 stjerner.

Maldivene

  • Henførende strender
  • Vakre korallrev med heftig dyreliv
  • Romantisk ferie
Bestill reise til Maldivene

Mauritius

  • Paradisferie på Mauritius
  • Fantastisk snorkling
  • Avslappet stemning
Bestill reise til Mauritius

Seychellene

  • Kritthvite paradisstrender
  • Dykking og snorkling i det klare vannet
  • Unikt dyreliv
Bestill en reise til Seychellene

Finn den neste reisen din