9 av de beste strendene på Algarvekysten

For den som elsker sol- og bad er Algarve og Algarvekysten virkelig et paradis. Med en kystlinje på cirka 200 kilometer og flere enn 100 finkornede sandstrender og dramatiske badeviker med klippeformasjoner finner du raskt en favorittstrand – være seg  om du foretrekker å slappe av i en egen badevik eller vil være i nærheten av restauranter og barer.

Bestill reise til Algarve

Se flere reisetips til Algarve

Praia da Marinha

Praia da Marinha

Denne stranda ligger i sentralt på Algarvekysten og har alt! Krystallklart vann, gyllen sand, dramatiske klipper og fjell, samt grotter og hvelv. For å komme ned til vannet må man gå i trapper og man kommer da ned til en liten vik, med en del steiner i vannet. Stranda er populær, så dra hit tidlig for å få plass

Praia do Barril

Fra den lille byen Pedras d'El Rei nært Tavira går det et lite tog som kjører til stranda Praia do Barril. Man kan også gå de 1,5 kilometerne til stranda. Dette er en stor strand med god plass samt flere restauranter – perfekt for en hel dag på stranda!

Praia de Vale do Lobo

Ta et bad blant okrafargede klipper og gyllen sand. På denne store stranda er det ikke bare vakker natur men også et bra utvalg av strandbarer og restauranter.

Praia Grande

Praia Grande

Denne stranda i Ferragudo i det sentrale Algarve er både stor og beskyttet av elven Arade som løper langs den ene siden. Sanden her er fin og gyllen og vannet er rolig, perfekt for barnefamilier. Her er det dessuten en lekepark for barn, et idrettsområde og et utvalg av bra strandrestauranter.

Praia da Armona

Vil du ut på eventyr er Praia da Armona et perfekt alternativ! Ta fergen fra byen Olhão til øya Armona der du finner flere strender. Den lille øya er bare ni kilometer lang og en kilometer bred. Her finns flere restauranter og barer å besøke – men glem ikke å sjekke når siste ferge tilbake til fastlandet går!

Praia de Monte Gordo

Den lille badebyen Monte Gordo ligger nært grensa til Spania og stranda er ganske typisk for denne delen av kysten. Sandstranda er uendelig lang og bred med fine pinjetrær. Dessuten er vannet her ofte varmere enn på mange andre steder i Portugal.

Praia da Falésia

Praia de Galè

Noen kilometer vest for Albufeira ligger denne kilometerlange stranda med fin sand, gylne klipper og vakre steinformasjoner. Her er det restauranter og toaletter i de begge endene av stranda, Galé Oeste i vest og Galé Leste i øst. Den østre delen passer best for barnefamilier.

Praia da Falésia

Praia da Falésia er en cirka 50 meter bred strand med lys og finkornet sand som ligger mellom byene Olhos de Agua og Vilamoura. Hele stranda kantes av bratte fjellsider med røde klipper som har gitt stranda dens navn, falésia betyr nemlig klippe.

Praia Dona Ana

Denne lille sandstranda ligger like utenfor byen Lagos. Stranda har bratte, okrafargede klippevegger i sandstein som stuper ratt ned mot havet. Stranda er populær, fremfor alt når det blåser siden klippene beskytter stranda. Pass også på å ta en båttur til de vakre grottene og klippeformasjonene ved odden Ponta da Piedade.

Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Algarve, finn reise til Algarve og bestill eller abonner på vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Algarve

Algarvekystens beste strender, herligste naturopplevelser og mye mer. Her har vi samlet noen av våre beste tips til reisen din til Algarve!

Se alle reisetipsene til Algarve

Algarve

  • Sjarmerende kystbyer
  • Kilometerlange sandstrender
  • Høyt rankede golfbaner
Se alle reiser til Algarve

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.