Antikke kolonner i Pafos, Kypros

Historiske severdigheter i Pafos

Pafos forbindes oftest med sol og bading, men fakta er at det er så mye mer å oppleve! Her finnes det massevis av ting og gjøre, historiske steder å oppdage og severdigheter som kongenes graver, Pafos' arkeologiske park eller hvorfor ikke utforske fortet i Pafos havn? 

Bestill reise til Pafos

Flere reisetips til Pafos

Kongegravene i Pafos.

Kongegravene

Uansett om du er en historienerd eller ikke så anbefaler vi deg å ta turen til de underjordiske steingravene på gravplassen fra 300 f. Kr. Stedet har fått sitt navn fra dets majestetiske utseende, her ble ikke konger gravlagt men betydningsfulle og mektige personer. Dette er det perfekte utfluktsmålet for hele familien og gravplassen ligger bare 2 kilometer nord for havna i Pafos.

Fortet i Pafos

Besøk fortet i Pafos havn som har stått der siden år 1592. Fortet har hatt mange forskjellige funksjoner opp gjennom tidene, alt fra britisk salt lager til tyrkisk vakttårn. Uansett om du er interessert i historie eller ikke så kan du nyte den fantastiske utsikten over byen fra fortets tak. 

Ravinen Avakas på Kypros. Fottur i Avakasravinen.

Pafos arkeologiske park

Et annet historisk sted som er vel verdt et besøk når du er i Pafos er den arkeologiske parken, som også står på Unescos verdensarvliste. Her kan du dukke ned i Pafos lenge og interessante historie og blant annet beundre den nydelig antikke mosaikken og vandre rundt blant andre heftige historiske severdigheter. 

Gamlebyen

Nyt vakker arkitektur, koselige gater og hyggelige restauranter i gamlebyen i Pafos, som fikk en skikkelig ansiktsløftning i 2017. For den som liker shopping er en tur til det kjente markedet i gamlebyen helt klart et must. Der finner du alt fra sko og smykker til frukt og grønnsaker. I tillegg kan du gå på både museum og kunstgallerier i denne gamle bydelen. På fasadene kan du dessuten spane inn massevis av heftig street art. 

Koselige byer og herlige naturopplevelser

Lei en bil og kjør til de små tradisjonsrike byene rundt Pafos, som for eksempel lille koselige Lefkara. Du bør også få med deg naturreservatet Akamas med vakre omgivelser. Der kan du blant annet gå i den fantastiske Avakas ravinen eller frister kanskje et besøk til den velkjente stranda i Lara bay mer. Dit kommer Carreta Carreta skilpadden for å legge egg. Les om Kypros koselige steder og byer her. 

Tips & inspirasjon

Velg din Kyprosferie, bli inspirert av våre reisetips til Kypros og finn ditt favoritthotell på Kypros.  

Hotell for enhver smak på Kypros

  • Luksuriøse hotell med aldersgrense
  • Barnevennlige hotell med herlige basseng
  • Flotte hotell med All Inclusive
Se alle våre hotell på Kypros

Kypros

Tips til Kyprosferien

  • Fantastisk dykking, snorkling og golf
  • Spennende historie og kulturmiks
  • Herlige strender og vakker natur
Se alle reisetips til Kypros