Nicosia

Koselige byer og steder


På Kypros er det så vel koselige fjellandsbyer som havnebyer og storbyer. Kom deg rundt på egen hånd eller bli med på en av våre utflukter for å se mer av dette spennende landet.

Bestill reise til Kypros >>

Se flere reisetips til Kypros

Paphos Paphos

Paphos

I den koselige havna i Paphos ligger Paphosfortet, som ble bygd år 1592. Fortet har hatt mange ulike funksjoner i årenes løp – det har f. eks. vært tyrkisk vakttårn og brittisk salt lager. I dag er det et tomt skall, men utsikten fra taket er fantastisk. I nærheten av havna ligger et utendørsmuseum med vakker velbevart mosaikk. De mest kjente motivene er Dionysosvillaen og Aions Hus, som begge står på Unescos verdensarvliste.

Paralimni

Mellom Ayia Napa og Fig Tree Bay ligger den lille byen Paralimni og turen dit er en hyggelig utflukt. Går du til Town Hall så er det bare å velge en gate som du vil utforske nærmere. Her kan du slå deg ned på en liten koselig kafé og ta en kopp kaffe eller hvorfor ikke gå en shoppingrunde i de mange butikkene. Hit kommer du enklest med lokalbuss eller sykkel.

Larnaca Larnaca

Larnaca

Larnaca har til tross for turismen beholdt sin genuine sjarm og hit reier kypriotene selv for bl. a. å shoppe. Mange severdigheter i Larnaca kan oppleves til fots, med utgangspunkt fra strandpromenaden. Man kan blant annet besøke det gamle fortet som ble bygd av den franske kongen Jakob på 1300-tallet. Den store havna er er et hyggelig sted å ta en spasertur.

Nicosia

Cirka en og en halv times bussreise fra Ayia Napa ligger hovedstaden Nicosia, verdens eneste todelte hovedstad. I området rundt Makarious Avenue og Stasikratous ligger det mange butikker og kaféer. Du kan også gå over grensen til den tyrkiske siden, så husk å ta med passet.

Famagusta

Den tyrkiske siden av Kypros har en fascinerende historie. I Famagusta, som kalles for spøkelsesbyen, føles det som om tiden har stått stille siden den tyrkiske invasjonen i 1974. Ta turen til det arkeologiske utgravningsfeltet i Salamis. Her er det bl.a. et gymnasium og et amfiteater. Husk å ta med passet!

 


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her