Nicosia

Koselige byer og steder


På Kypros er det så vel koselige fjellandsbyer som havnebyer og storbyer. Kom deg rundt på egen hånd eller bli med på en av våre utflukter for å se mer av dette spennende landet.

Paphos

Paphos

I den koselige havna i Paphos ligger Paphosfortet, som ble bygd år 1592. Fortet har hatt mange ulike funksjoner i årenes løp – det har f. eks. vært tyrkisk vakttårn og brittisk salt lager. I dag er det et tomt skall, men utsikten fra taket er fantastisk. I nærheten av havna ligger et utendørsmuseum med vakker velbevart mosaikk. De mest kjente motivene er Dionysosvillaen og Aions Hus, som begge står på Unescos verdensarvliste.

Paralimni

Mellom Ayia Napa og Fig Tree Bay ligger den lille byen Paralimni og turen dit er en hyggelig utflukt. Går du til Town Hall så er det bare å velge en gate som du vil utforske nærmere. Her kan du slå deg ned på en liten koselig kafé og ta en kopp kaffe eller hvorfor ikke gå en shoppingrunde i de mange butikkene. Hit kommer du enklest med lokalbuss eller sykkel.

Larnaca

Larnaca har til tross for turismen beholdt sin genuine sjarm og hit reier kypriotene selv for bl. a. å shoppe. Mange severdigheter i Larnaca kan oppleves til fots, med utgangspunkt fra strandpromenaden. Man kan blant annet besøke det gamle fortet som ble bygd av den franske kongen Jakob på 1300-tallet. Den store havna er er et hyggelig sted å ta en spasertur.

Nicosia

Ca. en og en halv times bussreise fra Ayia Napa ligger hovedstaden Nicosia, verdens eneste todelte hovedstad. I området rundt Makarious Avenue og Stasikratous ligger det mange butikker og kaféer. Du kan også gå over grensen til den tyrkiske siden, så husk å ta med passet.

Famagusta

Den tyrkiske siden av Kypros har en fascinerende historie. I Famagusta, som kalles for spøkelsesbyen, føles det som om tiden har stått stille siden den tyrkiske invasjonen i 1974. Ta turen til det arkeologiske utgravningsfeltet i Salamis. Her er det bl.a. et gymnasium og et amfiteater. Husk å ta med passet!

Bli med på utflukten Kypros høydepunkter og få guidet visning av så vel Famagusta som Nicosia. Les mer og bestill utflukten Kypros høydepunkter - Famagusta og Nicosia her.

 

Larnaca