Båthavna i gamlebyen på Skiathos

Severdigheter på Skiathos

Skiathos har mange severdigheter, blant annet øyas pittoreske hovedstad. Men gå heller ikke glipp av en snartur til en av naboøyene– de er det mange av og hver og en av dem helt fantastiske.

Gate i Skiathos by Gate i Skiathos by

Skiathos by

Skiathos by er en stemningsfull havneby med en genuin sjarme, røde tak og en labyrint av rullesteinsgater. Byen har to havner som skilles av det venetianske fortet Bourzti. Her ligger en av byens hyggelige kaféer på en furukledd høyde med utsikt over havet. Fortet er også et kultursenter, med konserter og annen underholdning i om sommeren. Ovenfor havna finner du den gamle delen av byen med små, hvite hus og trange smug. 

Kastro

Kastro er den gamle hovedstaden som ligger lengst opp på nordsiden. Hit flyttet befolkningen på slutten av 1200-tallet for å slippe unna angrep fra pirater. Her var det en gang i tiden over 300 hus og 20 kirker. I dag er det meste bare i ruiner, men med hjelp av EU-bidrag restaureres byen.

Bourtzi

Mellom den gamle og nye havna i Skiathos by ligger det venetianske fortet Bourtzi, der det om sommeren arrangeres konserter og andre kulturelle evenement. Her ligger også en koselig kafé, der du kan ta en kaffe og nyte utsikten over byen og havna. 

Fra Tsougria Fra Tsougria

Evangelistria på Skiathos

Klostret ble bygd på slutten av 1700-tallet og ligger med en betagende utsikt over Egeerhavet på den nordlige siden av Skiathos. Det spilte en avgjørende rolle under selvstendighetskrigen på 1800-tallet, da mange frihetskjempere flyktet hit.

Gamlebyen

Den gamle delen av Skiathos by ligner en labyrint med sine smale, buktende gater. Byen ble bygd på denne måten for å hindre at piratene skulle kunne innta byen. Om du skulle gå deg ville fører dog alle gatene til havna eller til hovedgata Papadiamantis.

Kanapitsa

Få med deg halvøya Kanapitsa i ferien. Her er det fine turstier slik at du ser den fine naturen og utsikten på nært hold. Langs med halvøya ligger det flere små strender der man kan ta en dukkert. Stranda Vromolimnos er en favoritt blant besøkende.

Vakre Tsougria

Tsougria er en liten og vakker øy med fine strender som er omgitt av det klareste og reneste vannet i nordre Sporadene. Det sies at medlemmene i Beatles på 1960-tallet var interesserte i å kjøpe øya, men det lyktes dem aldri å forhandle seg fram til en akseptabel pris. Derfor tilhører Tsougria fremdeles i dag øyriket Sporadene. Du kan ta en taxibåt ut til øya fra den gamle havna i Skiathos by.  

Skopelos Kirken på Skopelos der bryllupet i den første mamma Mia filmen ble spilt inn.

Skopelos

For deg som bor på Skiathos kan det være hyggelig å oppdage naboøya Skopelos for en dag. Kanskje blir du til og med natt over? Til tross for at Skopelos er mye større enn Skiathos, så er denne øya mye roligere og ikke like velbesøkt som Skiathos. 

Ta en tur til øya Alonissos

Alonissos er vannet krystallklart og turistene få. De mest populære strendene er herlige Rousoum Beach og den fine sandstranda Agios Dimitrios. Har du flaks kan det hende du ser den skye munkeselen. Avslutt gjerne en dag på stranda med en kveld i Chora – Alonissos gamle del. Utsikten er flott, maten utsøkt, husene pittoreske og solnedgangen uslåelig.

 


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Skiathos, les våre beste tips eller abonner på vårt nyhetsbrev.

Skiathos

  • Mamma Mia-øya
  • Turkisblått vann
  • Koselig atmosfære
Se alle reiser til Skiathos

Hotell på Skiathos

Unn deg en ferie på herlige Skiathos, her kan vi friste med hotell av ulik klassifisering og du velge å bo nært Skiathos by eller hvorfor ikke rett på stranda i Vasilias? 

Se alle våre hotell på Skiathos

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.