Slik fikser du formen i ferien

Skift gir – og ro ned. I den gresk havnebyen Sivota er treningsreisen ikke bare bra for kroppen. I dette forlokkende landskapet med lange kystlinjer og autentiske fjellandsbyer er det også lett å finne roen.

- Vi tror på kombinasjonen trening, avkobling, god mat og koselige omgivelser i ferien, sier Daniel Giray, Apollos sportssjef. 

Å være aktiv og holde formen i ferien har blitt en selvsagt ingrediens på reisemenyen de siste årene. Treningsreisen, uansett om man er en vanlig mosjonist eller en effektiv eliteutøver, er det en smart måte å beholde formen på  – samtidig som man har tid til å nyte og koble av i nye ferieomgivelser.  

Allerede for 13 år siden lanserte Apollo sitt nyskapende treningskonsept Playitas Resort; dedikerte sportshotell i Sør-Europa med de beste mulighetene og moderne maskiner for alle som vil komme hjem fra ferien med nye muskler og styrke samt et godt lager av solenergi. I 2013 ble Apollo også offisiell leverandør av treningsleirer til Sveriges Olympiska Kommittées (SOK) topp- og talentprogram og den svenske OL-troppen og hotellene ble svensk Olympisk Camp.  

Sivota Retreat – powered by Playitas Sivota Retreat – powered by Playitas

Magefølelsen vant 

Apollos sportssjef Daniel Giray forklarer hvordan treningsreisene ble til: 

- I 2009 forvandlet vi et badehotell på Fuerteventura til et sted i sola som man kan reise til for å trene med profesjonelle instruktører. Planen var å komme opp i 20 000 gjester årlig i løpet av fem år. Etter bare tre år hadde vi 60 000 gjester i året. Suksessen var et faktum og vi måtte ha flere anlegg for å kunne vokse, sier Daniel Giray. 

I dag har Apollo seks komplette konsept-hotell under varemerket Powered by Playitas med aktive mosjonister og eliteutøvere som gjester. Nå har de dyktige instruktørene på hotellene fått selskap av en hel mikroverden av infrastruktur skreddersydd for sport og trening. 

- Idéen er at man som gjest når som helst på året skal kunne få et stort utvalg av sport og trening, i gruppe eller individuelt, enten du er eliteaktiv eller mosjonist. Vi samarbeider også med mange sportsprofiler, som Therese Johaug for eksempel. Hun har blant annet i en gruppereise med maratonfokus og i 2023 med temaet triatlon, sier Daniel og fortsetter:  

- Kombinasjonen av trening, avkobling, god mat og koselige omgivelser er helt enkelt vår greie. Vi tilbyr treningsprogram med instruktør og 10–15 timer å velge blant daglig, fra morgenyoga til sykling, crossfit og svømmeskole. Våre gjester vil helt enkelt ha en mer aktiv ferie og ikke bare reise ned for å sole seg og bade, men ønsker å kombinere den deilige livsstilen utenlands med sport og trening. Mange trener hjemme og ønsker også å fortsette med det i ferien på anlegg med høy kvalitet på treningen og fasilitetene – og med det utstyret de kjenner igjen. 

Sivota Retreat-powered by Playitas Sivota Retreat-powered by Playitas

Sportshotell med magisk utsikt 

Ett av de siste tilskuddene i Apollo Sports-hotellfamilien er Sivota Retreat – powered by Playitas i den lille greske kyst- og fjellregionen Epirus. Hotellet gjenåpnet i mai 2021 etter en total renovering. Her er det blant annet et nybygd utendørstreningsstudio for crossfit-trening med utsikt over det innbydende klassiske kulturlandskapet. Og akkurat som på alle Powered by Playitas-hotell blir gjesten møtt av profesjonelle instruktører.  

Allerede den første måneden ble det avholdt en svensk Olympic Camp før OL i Peking og kommende høst kommer hele den antatte svenske OL-troppen på rundt 250 personer til å finpusse formen til OL 2024.  

Hotellets treningsprofil gjør også at nivået på mat og drikke er ekstra viktig. På Sivota Retreat er menyene utformet av den greske kjøkkensjefen og kulinariske konsulenten Mirsini Lambraki.  

- Selvsagt skal det serveres bra og helseriktig mat, og da er det viktig at den er produsert lokalt og tilberedt med de beste råvarene.  

”Kan aldri se meg mett” 

Sportshotellet i Sivota ble spanet inn av Nina Hornewall, kommersiell sjef hos Apollo.  

- Sivota Retreat er et unikt hotell med enestående utsikt som man aldri kan se seg mett på. Det ligger på en høyde over stranda og havet og rett utenfor stranda ligger Bella Vraka, den ubebodde øya som i årtier har vært et reisemål i seg selv for badesugne grekere. Denne når man ved å vasse fra fastlandet over til øya. Foruten alle de vanlige sportsaktivitetene som er inkludert i Playitas-konseptet er det veldige populært å låne kajakk eller SUP-brett, forteller Nina Hornewall. 

Hun er halvt gresk og har reist mye rundt i regionen. Nina kan ikke får fullrost hotellets beliggenhet midt i naturen i denne billedskjønne det litt ubeskrevne bladet trakten Epirus er.  

- Det er veldig lett å finne og oppleve det autentiske i dette landskapet – og virkelig kjenne at man er i Hellas.  

Vakre vyer i Sivota Vakre vyer i Sivota.

Bli kjent med Epirus 

Mange av Apollos gjester velger å kombinere eller forlenge treningsferien med egne oppdagelsesturer i regionen, som er rik på både kulturhistorie og spektakulære opplevelser. Bare noen mil fra Sivota ligger noen skikkelig gamle byer med minareter blant den nyere bebyggelsen og vitner om at byen ble grunnlagt allerede under det ottomanske riket.  

- En av grunnene til at vi valgte å utvikle Sivota Retreat er nettopp naturen rundt anlegget som er som et eneste stort Playitas. I min by noen mil derfra kan jeg plutselig se skandinaviske syklister fra balkongen. Da vet jeg at de kommer fra vårt hotell i Sivota. Epirus er som en stor tumleplass for sportselskere – svingete veier utmerket for sykling, fjell for fotturer og elver for rafting.  

Byen bortenfor myten 

Men hvor sporty man enn er får kroppen noen ganger nok og trenger hvile. Da lokker en perlerad av nabobyer, fra den pulserende provinsbyen Ionnanina til fjellandsbyen Paramythia. Nærmest Sivota ligger Igoumenitsa hvor man kan ta fergen til Korfu og Paxo-søyene, om man ikke velger Apollos utflukter fra Sivota eller Parga.  

- Igoumenitsa er en klassisk liten kystby med butikker, kaféer og restauranter. Fem mil inn i landet derfra er det vel verdt å dra til Paramythia, eller ”byen bortenfor myten” som navnet betyr. Enkelt, koselig og alt her er helt sant! – og langt unna turisttråkket, sier Nina bestemt : 

- Ikke langt fra Paramythia flyter elva Acheron. Dra til byen Gliki og vass oppover elva til dens kilde. En henførende naturopplevelse som kan tilpasses lyst, tid og kapasitet. 

Her har du en oversikt over Apollos Sportshotell Powered by Playitas: 

Sivota Retreat – powered by Playitas, Sivota, Hellas

Porto Myrina – powered by Playitas, Limnos, Hellas

Levante – powered by Playitas, Rhodos, Hellas

Playitas Resort, Fuerteventura, Kanariøyene

Aqua Vista – powered by Playitas, Hurghada, Egypt

Papigo Towers, Epirus Papigo Towers, Epirus

2 herlige utflukter:  

  • Zagoriabyene, er 36 små samfunn i fjellene, hvorav noen står på Unescos verdensarvliste, med makeløse vyer. Høye fjelltopper møter Europas dypeste ravine. Her kan man teste rafting, padle kajakk eller ri på hest rett ut i villmarken. 
  • Ionannina: Til den største byen i Epirus drar man enten på dagstur med leiebil eller bor på ett av de hotellene som Apollo snart åpner der. Kjør opp i høyden og se ned på byen, fjellene på den andre siden og Ioanninasjøen. Spis så middag på kroa Frontzous i middelalderske omgivelser. Nyt utsikten og de herlige rettene.  

 

2 spektakulære hotell:  

  • Papigo Towers. Familieeid sjarm høyt opp i regionen Epirus i byen Mikro Papigo, Zagoria. Gå ikke glipp av den heftige ravinen Vikos. Flere sportsaktiviteter i nærheten.   
  • Mikro Papigo 1700 Hotel. Apollos prisvinnende Mondo One of a Kind-hotell med spa i byen Mikro Papigo på imponerende 1700 meters høyde. Sitt på verandaen og se sola gå ned bak fjellene, og nyt gode retter fra kjøkkenet der maten et tilberedt på lokale råvarer, mye vilt og fine fåre- og geitoster. 

Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Sivota, finn og bestill en reise til Sivota eller abonner på vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips til Sivota

Her finner du våre beste tips til de koseligste restaurantene, herligste strendene, de besta utfluktene og mere til!

Se alle våre reisetips til Sivota

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Epirus-området