Smaksopplevelser på Santorini

Santorinis smaksopplevelser

Som den populære destinasjonen Santorini er finner du et et stort utvalg av restauranter, barer og smaksopplevelser. Pass på å prøve øyas egne spesialiteter når du er her, som for eksempel hvite auberginer og Fava.

Bestill reise til Santorini >>

Les flere reisetips til Santorini

Restauranter på Santorini Restauranter på Santorini

Hyggelige strandbarer

Det er mange koselige strandbarer i livlige Perivolos. En av de mest kjente er Chilli og Jojos. Har du litt flaks kan du få øya på en og annen gresk selebritet på herlige Jojos, der stemningen er både hyggelig og tilbakelent. For deg som vil bade er det et innendørsbasseng inne i baren.

Donkey Beer

Et lite stykke utenfor Kamari, langs veien mot Fira, ligger det lille bryggeriet Santorini Brewing Company som brygger det lokale ølet Donkey Beer. Her kan du få en guidet tur som selvsagt avsluttes med prøvesmaking. Eselet er symbolet for Santorini og det dukker opp litt her og der på hele øya. Det lokale ølet har fått både etikett og navn fra dette elskede dyret. Donkey øl kommer i tre varianter: Yellow, som er det svakeste, Red, et godt smaksrikt øl eller Crazy, som er det sterkeste.

Restauranter på Santorini Restauranter på Santorini

Hvit aubergine

Mange spesialiteter finner man på de små øyene. På Santorini dyrkes den uvanlige hvite auberginen.

Fava

Fava, er en mellomting mellom linser og kikerter. Disse skrelles og mikses til en røre som er helt spesiell for øya. Fava vokser nemlig bare her.

Kapers som krydder

Rundt omkring på øya vokser vill kapers. Denne kan du smake i den klassiske greske salaten som veldige ofte krydres med kapers blader. Fantastisk godt.

Vinsanto

Noe du absolutt må smake på når du er på Santorini er Vinsanto. Det er en lokalprodusert dessertvin som lages av druer som først tørkes i sola for så å presses. Denne prosessen gir vinen en meget søt smak. Det er den perfekte suvenir å ta med seg hjem.


Tips & inspirasjon

Se våre reiser til Hellas, finn ditt drømmehotell eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Reiser til Hellas

Enten du foretrekker et moderne turiststed med liv og røre døgnet rundt, eller vil bo mer bortgjemt med havet og den vakre naturen som nærmeste nabo – så har vi det du søker.

Les mer og bestill

Alle våre hotell i Hellas

Finn ditt favoritthotell blant et bredt tilbud av sjarmerende, små familiedrevne hoteller og større hoteller med alle tenkelige fasiliteter – på en rekke øyer og steder i Hellas!

Se alle hoteller i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her