Smaksopplevelser på Santorini

Som den populære destinasjonen Santorini er finner du et et stort utvalg av restauranter, barer og smaksopplevelser. Pass på å prøve øyas egne spesialiteter når du er her, som for eksempel hvite auberginer og Fava.

Restauranter på Santorini Restauranter på Santorini

Hvit aubergine

Mange spesialiteter finner man på de små øyene. På Santorini dyrkes den uvanlige hvite auberginen.

Fava

Fava, er en mellomting mellom linser og kikerter. Disse skrelles og mikses til en røre som er helt spesiell for øya. Fava vokser nemlig bare her.

Kapers som krydder

Rundt omkring på øya vokser vill kapers. Denne kan du smake i den klassiske greske salaten som veldige ofte krydres med kapers blader. Fantastisk godt.

Vinsanto

Noe du absolutt må smake på når du er på Santorini er Vinsanto. Det er en lokalprodusert dessertvin som lages av druer som først tørkes i sola for så å presses. Denne prosessen gir vinen en meget søt smak. Det er den perfekte suvenir å ta med seg hjem.

Restauranter på Santorini Restauranter på Santorini

Hyggelige strandbarer

Det er mange koselige strandbarer i livlige Perivolos. En av de mest kjente er Chilli og Jojos. Har du litt flaks kan du få øya på en og annen gresk selebritet på herlige Jojos, der stemningen er både hyggelig og tilbakelent. For deg som vil bade er det et innendørsbasseng inne i baren.

Donkey Beer

Et lite stykke utenfor Kamari, langs veien mot Fira, ligger det lille bryggeriet Santorini Brewing Company som brygger det lokale ølet Donkey Beer. Her kan du få en guidet tur som selvsagt avsluttes med prøvesmaking. Eselet er symbolet for Santorini og det dukker opp litt her og der på hele øya. Det lokale ølet har fått både etikett og navn fra dette elskede dyret. Donkey øl kommer i tre varianter: Yellow, som er det svakeste, Red, et godt smaksrikt øl eller Crazy, som er det sterkeste.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre hotell på Santorini, les våre beste tips eller abonner på vårt nyhetsbrev.

Reisetips til Santorini

Her har vi samlet våre beste tips til deg som lurer på om Santorini blir ditt neste reisemål. 

Se alle reisetips til Santorini

Våre hotell på Santorini

På magiske Santorini kan vi friste med et bredt utvalg av hotell. Her kan du velge mellom alt fra elegante voksenhotell med spa til familieeide hotell som ligger i gangavstand til heftige lavastrender. 

Se alle våre hotell på Santorini

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.