Utsikt over Santorini

Derfor skal du velge Santorini

- våre 5 beste tips!

Vurderer du en reise til Santorini i sommer? Da har vi noe å dele med deg. Santorini er et bucket-liste reisemål og et soleklart valg for deg som vil oppleve magiske solnedganger, matopplevelser i verdensklasse, heftige lavastrender og mye mye mer! Her får du våre 5 beste tips for hvorfor du skal velge Santorini i sommer! 

Solnedgang på Santorini Nyt av de magiske solnedgangene på Santorini

1. Solnedgangene

Santorini er verdenskjent for sine spektakulære solnedganger og det er grunn nok til å velge Santorini. Her kan du nyte utsikten over Santorinis hvite kalksteinhus med de ikoniske blå kuplene samtidig som sola går ned i Egeerhavet. Dette er virkelig noe som må oppleves og et minne å ta med seg for resten livet. 

2. Matopplevelsene

Gastronomiske Santorini byr på et bredt utvalg av spennende smaksopplevelser. Her finner du alt fra tradisjonelle tavernaer og små gyrossteder til trendy og eksklusive restauranter. På flere av restaurantene kan du nyte så vel maten som den vakre utsikten over Santorini og Egeerhavet.  

3. Kombinasjonsreisene

Er du interessert i årets hotteste reisetrend? Da skal du sjekke våre kombinasjonsreiser, som gir deg mulighet til å oppleve flere øyer på en og samme ferie. Våre beste tips er å kombinere trendy Santorini med genuine Ios, eller hvorfor ikke kombinere Santorini med koselige Naxos og jet-set liv på Mykonos? Uansett hvilken kombinasjon du velger får du garantert flere minner med deg hjem i bagasjen.

 Pyrgos Gå rundt i gatene i lille koselige Pyrgos

4. Små og store byer

Foruten velkjente Fira og Oia er det flere andre byer som du må få med deg på Santorini. En av de kanskje vakreste landsbyene er middelalderbyen og den urørte perlen Pyrgos, som er en av de høyest beliggende byene på øya. Her kan du gå deg vill og utforske de sjarmerende og trange brosteinsgatene med de tradisjonelle hvite husvegger, blå dører og vinduslemmer. Du kan også besøke de vakre kirkene, spise godt på en taverna eller bare nyte den magiske utsikten. Et annet must er å besøke byen Imerovigli som ligger i Calderaen, rett nord for Fira. Her er utsikten fantastisk og solnedgangene er noe som bare må oppleves.  

5. Lavastrendene

Hellas forbindes oftest med kritthvite sandstrender, men på Santorini kan du faktiske finne det helt motsatte med både røde og sorte lavastrender. En av de mest populære og heftigste strendene på Santorini er vulkanstranda Perissa Beach. Stranda har sort lavasand og krystallklart vann, perfekt for en heldag med sol og bad i heftige omgivelser. Et annet tips er å besøke Red Beach, den rødlige vulkanstranda er unik og ligger i storslåtte omgivelser med heftige klippeformasjoner. 


Finn ditt hotell på Santorini

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor Santorini er ett av de mest populære reisemålene i Hellas. Det er stor etterspørsel etter hotell og det kan være vanskelig å finne ledige rom man vel er på plass. For å være sikker på at man får det hotellet man ønsker er det lurt å bestille hotell på Santorini i god tid før avreise, dessuten slipper man stresset med å lete etter bosted når man allerede er på øya.


Tips & Inspirasjon

Finn din neste drømmeferie

Kombinasjonsreiser

Kombiner ulike reisemål og se mer av landet du besøker. Vi tilbyr kombinasjonsreiser på flere av våre mest populære reisemål.

Se utvalget vårt av kombinasjonsreiser

Finn din favoritt blant de greske øyer

Krystallklart vann, bortgjemte strender og pittoreske byer. Eventyrlige fotturer, fartsfylte aktiviteter og fargerike drinker. De greske øyer har mye å by på og er et unikt ferieparadis, som du kan besøke igjen og igjen.

Les mer

Apollos reiseapp – tilbud, tips og informasjon

Reiser du med oss på en charterreise kan du laste ned appen vår helt gratis og ta den med på reisen – vi tror den kan gjøre ferien din enda bedre.

Les mer