Melitzanosalata / Auberginerøre
1 aubergine, 1 gul løk, 1 fedd hakket hvitløk, 1 rød paprika, salt, pepper, litt persille (hakket), 3 ts vineddik og 3 ts balsamico. Grill auberginen og paprika i ovnen til de er myke og skallet brent. Fjern skallet og bland kjøttet forsiktig med hvitløk, salt, pepper, persille og vineddik. Dekorer med hakket tomat, noen oliven og litt fetaost (smuldret) innen servering.
Taramosalata / Fiskerognsrøre
125 g hvit fiskerogn, 175 g hakket gul løk, 225 g brødsmuler (bløtlagt i vann innen), 100 g kokt potet, 80 g sitronsaft, 50 g knuste tomater, 200 g olivenolje, 100 g solsikkeolje, 50 g kaldt vann. Bland alt bortsett fra vann og olje i en mikser eller med elektrisk visp. Tilsett olje og vann, begynn med å dryppe i litt og øk så mengden. Smak til med salt.