Oppskrift på Spanakopita – spinatpai med fetaost
1 kg spinat
500 g fetaost
1 gul løk
1 knippe dill
4 egg
100 g smør
50 g olivenolje, ekstra virgin
1 pakke filodeig
salt, pepper
Slik gjør du:
Hakk spinat og løk og stek det i olje. Ta stekepannen av varmen. Tilsett fetaost, hakket dill og egg. Rør det raskt sammen. Smør en stor ildfast form og legg to flak av filodeigen i bunn. Pensle platene med litt smeltet smør og legg så på litt fyll (slik at det dekker platene). Legg på 3 flak av filodeigen, pensle med smeltet smør og så ytterligere litt av fyllet. Repeter til det ikke er mer fyll. Avslutt med 2-3 flak filodeig, smeltet smør og litt salt. Sett det i kjøleskapet ca. 1 time. Ta en skarp kniv og marker ruter i deigen. Stek paien i ovnen på 175 °C i ca. 45 minutter. La gjerne paien stå en stund innen den serveres. Server gjerne med tzatziki og gresk salat. Passer også bra som forrett eller på bufféen.
Oppskrift fra Dimitri Alexiadis.