Peloponnes med klassiske severdigheter

Peloponnes

  • • Peloponnes – autentisk gresk på fastlandet

En reise til halvøya Peloponnes byr på mangfold og variasjon. Det samme gjelder byen Kalamata med en blanding av uteliv i bykjernen og et avslappende strandliv. Mange av Hellas' mest berømte historiske severdigheter, kulturarrangement, vingårder og olivenoljeprodusenter ligger i dette området. Lavlandet har en rekke fruktprodusenter, og på hele halvøya er det olivenlunder og kysten byr på herlige strender. Her får du den ekte følelse av et Hellas som ligger langt fra turisttråkket. Peloponnes passer for den som vil oppdage det genuine Hellas på egen hånd.

Akkurat nå!

Nå tilbyr vi 6 måneders rentefri avbetaling på reisen din via Klarna. Les mer »Været

jan 13°c
feb 13°c
mar 15°c
apr 18°c
mai 23°c
jun 28°c
jul 31°c
aug 31°c
sep 27°c
okt 23°c
nov 18°c
des 14°c
8,5 av 10 Peloponnes
Våre gjesters vurdering, Basert på 528 vurderinger
Kolokotronis
Prisen gjelder pr. person når min. to reiser sammen i Ettromsleilighet, 7 netter, 31/8 2024, Oslo Lufthavn
fra
5 747 NOK
Bestill

Kolokotronis Villas
Prisen gjelder pr. person når min. to reiser sammen i Toromsleilighet med delt basseng, 7 netter, 31/8 2024, Oslo Lufthavn
fra
6 881 NOK
Bestill

Anniska
Prisen gjelder pr. person når min. to reiser sammen i Ettromsleilighet, 7 netter, 17/8 2024, Oslo Lufthavn
fra
4 398 NOK
Bestill

Alle reisemål Hellas

Alonissos

På pittoreske Alonissos kan den som er glad i naturen se fram til en uslåelig friluftsferie. Vakre åser dekket av pinjetrær med gode muligheter for utfordrende fotturer. Inspirerende dykking og med litt flaks kan det bli svært så morsomme møter med dyrelivet under vann. Når du reiser til Alonissos med Apollo lander du på Skiathos og reiser videre med båt.

Parga

En reise til Parga er en reise til en romantisk småbyidyll. Byen er omgitt av frodige, grønne åser, strendene flotte og de mange uterestaurantene får byen til å glitre når mørket faller på. I Parga føler du deg alltid velkommen – og når du er her har du aldri lyst til å reise herifra.

Parnassos

Parnassos er Hellas' største skisted og en av de beste stedene på Balkan med toppmoderne heissystem, varierte skibakker og lett tilgjengelig offpist. Utover skikjøring med utsikt til Middelhavet byr Parnassos på kultur og gastronomi i skjønn forening.

Thessaloniki

Reis til Thessaloniki - en fantastisk storby som kan tilby alt fra historiske severdigheter, hippe restauranter og butikker – til ett av Hellas beste uteliv. Bestill fly og hotell til Thessaloniki og dra av gårde på en weekend, ukereise eller bestem selv hvor lenge du vil være borte.

Mytikas

Reis til Mytikas på det greske fastlandet. Her venter en rolig og avkoblende ferie i vakre omgivelser og en utmerket beliggenhet for å oppleve mer.

Perdika & Karavostasi

Reis til Perdika & Karavostasi på det greske fastlandet, like nord for Parga og sør for Sivota i den vakre regionen Epirus. Her kan du se frem til en ferie med late dager på stranda, vakker natur og lenge kvelder på en taverna.

Paleros

Velkommen til Paleros, en klassisk liten gresk by ved Det joniske hav. Legg ferien til en sjarmerende småby med tavernaer, blomstrende bougainvillea og fine sandstrender. Ta beina fatt og se deg om i de urørte omgivelsene – eller lei en sykkel om du foretrekker det.

Ioannina

Reis til Ioannina på det greske fastlandet og opplev det genuine Hellas. Her venter herlige naturopplevelser, bra shopping og koselige tavernakvelder. Ioannina er dessuten et perfekt utgangspunkt for deg som vil se så mye som mulig av alt hva Epirus-regionen har å tilby.

Preveza

En reise til Preveza er som å komme til en koselig og genuin gresk øy, til tross for at byen ligger på fastlandet. I Preveza opplever du det koselige og ekte Hellas, her venter dessuten vakre og frodige omgivelser, herlige strender og sjarmerende gater– det meste man trenger for en herlig og avslappende ferie!

Patmos

Velkommen til postkortvakre Patmos! Her er det sjarmerende byer og herlige strender, men også noen unike severdigheter i fotsporene til apostelen Johannes, som fikk sin bibelske åpenbaring her på øya. Denne vakre vulkanøya bestilles i kombinasjon med Samos.

Limnos

Bli kjent med vakre Limnos, eller Lemnos som øya også kalles. Øya ligger i den nordre delen av Egeerhavet, og her bys det på turisme i liten skala og det ekte Hellas. Limnos har en spesiell sjarme og karakter, karrig natur og vulkanlandskapet er blandet med frodige avlinger og fine strender. Limnos har alt fra arkeologiske utgravninger, kirker og historiske steder til unike sport- og treningsmuligheter. Hovedstaden Myrina er et populært reisemål for grekerne selv.

Zagoria

Zagoria er destinasjonen for utendørsaktiviteter på alle nivåer. De sjarmerende byene er godt bevarte og er en kulturarv der de ligger høyt i Pindusfjellene ved en av verdens dypeste raviner. Dette er stedet for en aktiv ferie i rolige omgivelser og vakker natur. Fjellvandring, riding, rafting og juvvandring er bare noen eksempler på populære aktiviteter i området.

Vrachos

Vrachos er en liten by med en tre kilometer lang og fin sandstrand. Tilbring ferien her med masse sol og bad eller lei en bil for å se deg omkring.

Pserimos

Pserimos er en fredelig gresk perle der geitene beiter i åssiden slik de alltid har gjort, og buktens klare vann møter de vakre sandstrendene. På dagtid legger badebåtene fra Kos og Kalymnos til i havnen, men når dagen er på hell senker roen seg atter over øya. En øy som er så liten at det tar deg ett par timer å gå rundt.

Kanali

Kanali er byen som byr på avslapning for hele familien. Rolig liten by i landlige omgivelser på det greske fastlandet. Hovedattraksjonen i Kanali er den 20 kilometer lange sandstranden som strekker seg langs med byen og langs den vakre havnepromenaden ligger restauranter og kaféer. Kanali er også perfekt som utgangspunkt for å oppdage Epirus-områdets historiske steder og frodige omgivelser. Her er det mye å oppdage i passe kjøreavstand.

Samos

Bli med til Samos – Pytagoras øy, en av Egeerhavets skjønneste og mest frodige øyer. Her møter du det ekte Hellas i små og genuine fiskerlandsbyer. Utforsk gjerne øya med leiebil et par dager og oppdag noen av de 300 strendene som finnes på Samos. Ta 10 badestopp om du vil! Olivenlundene byr inn til herlige fotturer, og på de tavernaene spiser du middag med utsikt over Egeerhavet.

Lesvos

Lesvos, også kjent som Lesbos eller Mytilini, er ferieøya for deg som virkelig elsker Hellas! På denne vakre øya er det fine sandstrender, variert natur, pinjeskoger og olivenlunder. Dette er en av Hellas' største øyer – kjent for sin ouzo og olivenolje av høy kvalitet som anses være blant de beste i Hellas.

Mykonos

Ferien starter med fem herlige dager på Naxos, hvor myke sandstrender, sjarmerende smågater i gamlebyen, pastellfargede uteserveringer og historiske severdigheter venter. Deretter tar fergen dere over til kjendistunge Mykonos – Hellas' mest trendy øy, som takket være sin luksuriøse atmosfære og sitt boblende uteliv i mange år har utmerket seg som en ferieoase for verdens livsnytere. Etter fire netter går turen videre til feriens siste og mest romantiske stopp: Santorini. Øya som ikke trenger noen introduksjon, fordi hun trolig allerede har erobret fantasien din gjennom bilder av kalkhvite hus med kongeblå tak i bratte skråninger. Her kan dere tilbringe fem uforglemmelige dager fylt til randen med opplevelser dere sent vil glemme: Katamarantur i azurblått hav, verdensberømte solnedganger, romantiske utekinoer, magiske vulkanstrender og så mye, mye mer.

Paxos

Velkommen til Paxos, Det joniske havs minste øy. Her venter det genuine greske øylivet, en avslappet atmosfære, frodig natur og krystallklart vann - alt som trengs til en stille og avkoblende ferie! Når du reiser til Paxos med Apollo lander du på Korfu og reiser videre til Paxos med båt.

Ammoudia

I bittelille Ammoudia venter roen. Her er det en vidstrakt strand som aldri synes å ta slutt og naturopplevelser som setter seg på netthinnen og blir der til lenge etter at ferien er over. Dette er stedet for strandferie og naturopplevelser i Epirus-området. Velkommen!

Athen

En reise til Athen er et møte med enestående arkeologiske utgravninger, herlig matkultur og en storbys uteliv og shopping. Dagens Athen er en moderne by hvor fortid og nåtid møtes og skaper en helt spesiell atmosfære.

Korfu

På Korfu viser Hellas frem ett av sine vakreste ansikter. Øyas skjønnhet definieres av det klare vannet, de lange, myke strendene på vestkysten, fordige åser og lune olivelunder. I Korfu by kan du se sporene etter den venetianske arven og i de smale grendene kan du nyte et sofistikert uteliv med restauranter, kaféer og nattklubber.

Sivota

Lille Sivota passer for både for den reiselystne som vil ha litt mer enn soling og bading i ferien, og for den som er glad i roen og freden ute i naturen. Det er kanskje derfor par liker å reise hit? Kysten er svært vakker på begge sider av Sivota, og det er ikke mange steder i Europa som kan by på en slik storslagen kontrast mellom skjærgård, grønnkledde fjell og krystallklart vann.

Zakynthos

Med en reise til Zakynthos kan du se frem til flere vakre strender, koselige byer og et herlig klima! Som en av Hellas' joniske øyer er Zakynthos, som sine naboøyer frodig og grønn. På vest- og nordkysten stuper bratte klipper rett ned i havet, hvilket har skapt strender som kun kan nås med båt. En av disse er Smugglers Wreck som er en av de mest fotograferte strendene i hele Hellas.

Tilos

Lille Tilos ligger passe avsides i det greske øyriket, og til tross for at stadig flere finner veien hit, så er det fremdeles stille og fredelig. Tilos passer utmerket for den som vil slappe av og som liker å utforske omgivelsene til fots. Når du reiser til Tilos med Apollo lander du på Rhodos og reiser videre med båt.

Symi

Symi i Hellas er utvilsomt en av de aller vakreste øyene av Tolvøyene, og mange velger å reise tilbake hit, år etter år. Den kalles gjerne "Eventyrøya", og det er virkelig pittoresk i den naturlige havna hvor pastellfargede hus klatrer i fjellskråningene. Når du reiser til Symi med Apollo lander du på Rhodos og reiser videre med båt.

Skopelos

Skopelos er en frodig, ganske liten øy med flotte strender. I hovedstaden snor gatene seg mellom de hvitkalkede husene, som er så typisk for arkitekturen i denne delen av Hellas. En ferie på Skopelos betyr fred og ro med god mat og lange dager på stranda. Når du reiser til Skopelos med Apollo lander du på Skiathos og reiser videre med båt.

Skiathos

Skiathos i Hellas er velsignet med mer enn 60 badeviker og strender – den ene vakrere enn den andre. Her finner du alt fra lange, brede sandstrender til bortgjemte små bukter med bare et fåtall besøkende.

Santorini

Mange mener at Santorini er den vakreste av alle de vakre øyene i den greske øyverdenen – kjent for sin dramatiske natur og den fortryllende solnedgangen.

Rhodos

Rhodos er en velkjent perle i det greske øyriket og et svært populært reisemål. At øya er en av de store, klassiske favorittene, er ikke vanskelig å forstå – øya har vakre strender som innbyr til late dager i sola, unike minnesmerker fra oldtiden og, ikke minst, et vell av fornøyelser og adspredelser utover kvelden og natta.

Paros

Paros har en genuin sjarm og vakker natur, herlige sandstrender og krystallklart vann. Mellom småbyene går de gamle vandringsledene som innbyr til fine fotturer. Når du reiser til Paros med Apollo lander du på Santorini og reiser videre med båt.

Naxos

Naxos, den største og frodigste øya i Kykladene, har variert natur med høye fjell og dype grønne daler. Innbyggerne lever godt av sine rike naturforekomster og er ikke så avhengige av turismen – her blir du møtt som en gjest og en venn. Når du reiser til Naxos med Apollo lander du på Santorini og reiser videre med båt.

Leros

Leros er en liten, pittoresk og vakker øy med en herlig atmosfære. Her venter en ferie i et flott klippelandskap, små badeviker og hyggelige landsbyer. Leros er et paradis for deg som søker det genuine Hellas! Når du reiser til Leros med Apollo lander du på Kos og reiser videre med båt til Leros.

Lefkas

Øya Lefkas er kjent for sine hvite strender med krystallklart vann og avslappede atmosfære. Og når det gjelder storslått natur og koselige fjellandsbyer slår Lefkas de fleste av Hellas' øyer. For å komme hit flyr du til Preveza på fastlandet, og det er fastlandsforbindelse så bussen kjører helt frem til hotellene!

Kos

Med noen av de vakreste strendene på Dodekanesene eller Tolvøyene, frodige daler og historiske skatter er Kos en øy både for den nysgjerrige oppdageren og livsnyteren. Her er det like vanlig å slappe av ved en avsidesliggende strand som å botanisere mellom antikke kolonner og gå langs gamle festningsmurer. Med Apollo velger du mellom flere ulike steder, som alle tilfører ferien noe helt spesielt.

Karpathos

En reise til Karpathos byr på opplevelser utover det vanlige. Her venter en genuin gresk atmosfære på en rolig øy med vakker natur. Maten er god, strendene herlig og havet helt fantastisk blått og krystallklart. Karpathos har en lang og spennende historie så det er mange severdigheter på øya. På reisen til Karpathos ligger alt til rette for en minnerik ferie!

Kalymnos

Vakre Kalymnos er en favoritt blant mange Hellasreisende som vil oppleve den livlige hovedstaden, det fargerike folkelivet og det vakre landskapet. Her er det mange fine og utfordrende klatreløyper. Apollos hotell ligger i Myrties, Massouri eller Panormos – noen av Kalymnos' mest populære badebyer! Når du reiser til Kalymnos med Apollo lander du på Kos og reiser videre med båt.

Ios

Ios er den festligste øya i Hellas! En reise hit i høysesongen er et møte med andre ferierende på jakt etter fornøyelser, og du vil helt sikkert få det morsomt. Strendene er fantastiske, vannet krystallklart og utvalget innen vannsport godt. Når du reiser til Ios med Apollo lander du på Santorini og reiser videre med båt. Les om turen videre til Ios her.

Kreta

Apollo er Nordens største arrangør av reiser til Kreta og kan tilby alt fra enkle, koselige familiehotell til store luksushotell. Hotellene er spredt utover hele øya på kjente feriesteder og noen mindre kjente steder der du fremdeles opplever det genuine Kreta, men den greske herlige sjarmen finner du overalt. Være seg om du reiser på charterreise eller pakker en reise selv så kommer du til en uslåelig ferieøy!

Antiparos

Denne lille øya i hjertet av Kykladene tiltrekker seg så vel barnefamilier som internasjonale kjendiser. Antiparos er en genuin og uberørt perle i den greske øyverdenen.