Terrengsykling på Lesvos

Sykling på Lesvos!

Hvis du liker å sykle landevei, enduro eller terreng er Lesvos som skapt for deg! Enduro-løypene i fjellene er magiske fra begynnelse til slutt og her det noe for alle typer syklister – landsveissyklisten, terrengsyklisten og endurosyklisten. Hele øya egner seg for landeveissykling, de sentrale delene rundt Mt. Olympos passer for enduro og flere steder, som for eksempel den nordre delen av øya, området rundt Molyvos, samt nord for Plomari er bra for terrengsykling. Fine opplevelser på sykkel, vakker natur og tøffe utforbakker venter på deg.

Bestill reise til Lesvos >>

Les flere reisetips til Lesvos


 

Terrengsykling for alle!

Den beste måten å oppleve et reisemål på er kanskje fra sykkelsetet og du oppdager uten tvil mer på denne måten! I tillegg til treningen som syklingen gir kommer du tett på den fantastiske naturen oppe i fjellene og du kan stoppe i små byer langt unna turisttråkket. På Lesvos er det en rekke av fine rundturer og stier, og uansett hvilken rute du velger vil du oppdage noe fascinerende i Lesvos omvekslende landskap.

Du kan sykle på egen hånd eller sammen med en guide. Øya har utleie av enkle terrengsykler og guidede turer for alle nivåer – fra enkelt, middels til vanskelig. 

5 gode grunner til å sykle på Lesvos

 1. Magiske stier som er perfekte for terrengsykling

 2. Fantastisk landskap som byr på naturopplevelser utenom det vanlige

 3. Landeveissykling, terrengsykling og enduro

 4. Sykling for både nybegynnere og erfarne

 5. Fine landeveier, lange bakker og utfordrende løyper

Landeveissykling

Landeveissyklingen på Lesvos er bra med fjellandskap og bakker. Fine landeveier og uten særlig mye trafikk. Rundt Plomari er det noen fine runder på 40 til 80 kilometer for deg som liker klatring. Er du en ivrig landeveisyklist og vil sykle i ferien anbefaler vi at du tar med deg din sykkelen din. Det er ikke noen gode sykkelutleier for landeveissykler på øya.

Enduro

Det finns en del bygde endurotrails, spesielt rundt fjellet Mt. Olympos, rett nord for Plomari. Her finner du flere tøffe stier med navn som Spider, Waterpit, Vatos, Paradise, Nuts med flere. Du må dra med lokalguide, siden området går over privat eiendom og man trenger tillatelser. På Lesvos arrangeres årlig en rekke terrengsykkel konkurranser, fremfor alt Endurokonkurranser.


Ta med sykkel eller leie?

Er du landeveis-, sti- eller terrengsyklist og vil sykle i ferien, anbefaler vi at du tar med deg din egen sykkel. Det er enkelt å bestille frakt av sykkel på flyet og vil du ha høy kvalitet på syklingen, ta med din egen! Har du med egen sykkel kommer flyselskapets avgift for spesialbagasje (ca. 700-1000 kr) i tillegg.
Vår partner Lesvos Ride har en del enklere hardtails (MTB) for de organiserte turene.

Terrengsykling på Lesvos

Bilder av terrengsykling på Lesvos

Eksempel på stier for terrengsykling

 • The Bay of Gera 25 km
 • Kallinos Flamingo Route 20 km
 • The Arcades of the Roman aqueduct 24 km
 • Biking among the volcanic rocks
 • The river cross to Olympus 18 km
 • Adventure at the watermills 20 km

 


Tips & Inspirasjon

Finn hotell og feriesteder på Lesvos

 

Lesvos

 • Det genuine Hellas
 • Fine sandstrender og variert natur
 • Perfekt for fotturer
Se alle reiser til Lesvos

Alle reisetips til Lesvos

Her finner du våre beste tips til de fineste strendene, herligste severdighetene og mye mer!

Se alle reisetips til Lesvos

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.