Restauranter på Kreta

Restauranter på Kreta – våre beste tips

Det er et enormt restauranttilbud på Kreta. Vi hjelper deg til å finne frem ved å tipse deg om noen av våre favoritter, fra koselige tavernaer til bra sushi og herlige iskrembarer. Forgyll ferien din med god mat på restauranter som har det lille ekstra. Det være seg en vakker utsikt, en helt spesiell atmosfære eller kanskje har den noe på menyen som vi synes du absolutt burde prøve.

Bestill reise til Kreta >>

Les flere reisetips til Kreta

Restaurant i  Elounda Restaurant i Elounda

Hyggelige restauranter i Agios Nikolaos

Midt i det sentrale Agios Nikolaos ligger La Strada, som er en hyggelig restaurant med bra priser. Maten er lekker og er inspirert både av det italienske og det greske kjøkkenet. Adresse: Plastira Str. (en trapp opp fra sjøen).

Ved den pittoreske innsjøen i Agios Nikolaos ligger restauranten Gold. Hit kommer man for å tilbringe en avslappet kveld med god mat og drikke. I den hyggelige lounge-baren kan man lytte til nydelig toner fra flygelet. Adresse: 3 Sfakianaki Str. Ved innsjøen ligger også restauranten Du Lac. Her serveres god lokal mat i en hyggelig atmosfære, og prikken over i-en er utsikten over sjøen.
 

Restauranter med utsikt over havnen i Elounda

Ved torget i Elounda ligger Kalypso, som er en restaurant og pianobar. Her kan du nyte både en herlig middag og en strålende utsikt over havneområdet i Elounda. Rett ved havnen i Elounda ønsker Maria deg velkommen til restauranten Olio. På menyen står greske spesialiteter og de baker brød og byens beste pizza i den store steinovnen. 

Taverna på Kreta Taverna på Kreta

Autentisk og hjemmelaget i Hersonissos

Vil du spise middag i pittoreske omgivelser kan vi anbefale Sofas i gamle Hersonissos. Rett ved torget, blant av brosteinsgater og hvitkalkede hus, ligger denne hyggelige restauranten der du tilbys lokale spesialiteter.

På den herlige familierestauranten No Name er maten autentisk hjemmelaget. Vil du lære litt av denne matkunsten kan du også ta et matlagingskurs her, og bli instruert på kjøkken av selveste sjefskokken (mammaen). Adresse: Eleftherious Venizelou, Hersonissos.
 

Gode restauranter i Platanias

Olive Tree er en koselig restaurant med en spesiell atmosfære, god mat og hyggelig personal. Restauranten ligger ved havet og her kan du spise både frokost og middag. Er du glad i sushi kan vi anbefale restauranten Mirai Sushi. I tillegg til god sushi serverer de deilige cocktails. Hyggelige Arokaria ligger midt i Platanias. Her er personalet trivelig og menyen stor.

Du får garantert en fortreffelig kveld med lekker mat. På West Crete Tavern kan du smake den ekte kretiske maten. Husk å bestille en dakos som serveres med den kretiske osten mizithra. Alle de fire restaurantene ligger på Platanias Main Road.

Fra Gouves Fra Gouves

Spis godt i Chania

I den hyggelige havna i Chania finner du Zepos og Lithos. Zepos er havnens eldste fiskerestaurant som nå for tiden tilbyr en mer variert meny i stil med Lithos. Nyt greske delikatesser med solnedgangen som bakteppe! Adresse: Akti Kountourioti, Gamle havnen, Chania

Har du lyst på iskrem, så legg turen til Dimitriou Street i Chania by og besøk de fristende iskrembarene. Har du litt flaks kan det hende du finner spennende smaker som mint og whiskey! Ta en titt inn og se hvordan de store iskremtårnene blir laget og pyntes med noen av alle de lekkerheter som tilbys. Nam nam!

Fler restauranttips på Vestre Kreta

En taverna som absolutt er verdt et besøk på vei til eller fra Elafonissi er Taverna Platania. Restauranten ligger i vakre og lune omgivelser omkranset av kastanjetrær. Er du på Kreta på sensommeren kan du smake på kjøkkenets spesialitet, ny-ristede kastanjer. Tavernaen ligger ved et av Kretas eldste platantrær og herfra har du også en majestetisk utsikt. Adresse: Vlatos, Kissamos.

Taverna Dimitris & Sakis er en enkel og populær taverna som ligger ved hovedveien i Agii Apostoli. Her tilberedes maten med mye kjærlighet. Prøv gjerne noen av spesialitetene som f. eks. Pita tou Papou – en kryddersterk kjøttgryte på pitabrød toppet med litt yoghurt. Lekeplass finnes. Adresse: Mainroad Agii Apostoli/Kato Daratso.

I Agia Marina byr den koselige restauranten Lottos på et bredt utvalg av lekre retter. Pass på smake på den gode svinefileten! Adress: Agia Marina, hovedveien ved Silk Oil Gas Station.


Tips & Inspirasjon

Se alle våre reiser til Kreta, finn ditt drømmehotell eller tegn et abonnement på vårt nyhetsbrev.

Reiser til Kreta

Apollo er Nordens største arrangør av reiser til Kreta og kan tilby alt fra enkle, koselige familiehotell til store luksushotell. Hotellene er spredt utover hele øya på både kjente og ukjente steder.

Les mer om Kreta

Våre hoteller på Kreta

Apollo Mondo-hotellene er vi mest stolte av, og du finner flere på Kreta. Flest er det av hoteller med lokal touch og personlig atmosfære men velg Apollo Mondo Selected-hotell om du ser etter høy standard på strand.

Se alle hoteller på Kreta

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev her