Ting å gjøre på Kos

Trenger du en liten pause fra sol og bad så er det mye å finne på. Lek og moro i badelandet, slappe av i varme kilder eller lær deg mer om Hellas historie på det arkeologiske muséet. På Kos er det underholdning for enhver. Sjekk våre tips om noen av alternativene!

På vei til de varme kildene i Therma På vei til de varme kildene i Therma

Varme kilder i Therma

På østsiden av Kos ligger Therma, og det er et meget spesielt sted. De varme kildene oppstår ved vulkanen Nissyros som ligger utenfor øyas kyst. Det er helt herlig avkoblende å synke ned i det rykende varme vannet, som kan bli opp til femti grader! Bad helst ikke med lyst badetøy, siden det lett misfarges av kildevannet. Om kvelden er det spesielt hyggelig stemning her, da det er litt roligere. Vannet fra kildene varmer også opp vannkanten på den lille stranda.

Lek i vann for hele familien

Badelandet Lido ligger i utkanten av Tigakiområdet på Kos. Her får hele familien en morsom dag med de mange attraksjonene. Bølgesurfing i bølgebassengene, kjenn suget i magen i en av vannskliene eller ta det med ro i Lazy River. Du kan også spille vannpolo eller sandvolleyball med noen nye venner. Blir du med Apollo til Lido er både transport og inngangsbillett inkludert i prisen.

Besøk en vingård

På Kos er det to vinprodusenter Triantafyllopoulos og Xatzimanouli, der sistnevnte lager den mest populære vinen som du finner på menyen i mange restauranter og barer. Hvorfor ikke legge inn et besøk til en av vingårdene og se hvordan det går for seg når de lager vin. Xatzimanouli ligger langs hovedveien fra Kos by mot flyplassen, like etter byen Ziapari, på venstre side. Triantafyllopoulos kommer du til ved å ta av fra hovedveien etter Tigaki og svinger opp på veien mot Zia.   

 

Utsikt fra fjellet Dikeos på Kos

Til toppen av Dikeos

Fra den lille byen Zia går det en tursti opp til toppen av Kos høyeste fjell og tårner 846 meter over havet. Oromedon er antikkens navn for fjellet, som i dag kalles Dikeos. Fra tavernaen Olympia 2 kan du følge pilene oppover. Den første delen av ruta går gjennom Zia, siden følger du en grusvei før den virkelige turen opp mot toppen begynner. Det er en utrolig vakker tur på omtrent to timer og utsikten er vel verdt slitet. På en klar dag kan man se Kalymnos, Leros, Pserimos, Plati, Nissyros og helt til Tyrkia og Rhodos. På toppen ligger også den lille søte kirken Agios Christos.

Tramp i vei til Agios Fokas eller Tigaki

Det er populært å sykle til Tigaki på Kos. Det er i stort sett helt flatt hele veien og du sykler gjennom landlige omgivelser. På veien passerer du en liten vingård der du kan stoppe for å ta en hvil i skyggen med noe godt å drikke. Bortenfor Psalidi på Kos ligger et område som heter Agios Fokas. Her ligger strandklubber med koselig og avslappende atmosfære og meget hyggelig service. Du kan sykle hit fra Kos by. Ved fullmåne er det party i Agios Fokas.

Besøk den koselige og genuine byen Zia på Kos

Ta turen til de små byene

Det er alltid en opplevelse å ta turen til en av de små byene på øya. I Pyli er det mange koselige kaféer med garantert lokal atmosfære. Det er en fin tur å kjøre på veiene som slynger seg i terrenget fra Kos by via Pyli og videre til Kardamena. Ta en kveldstur til den lille genuine byen Zia på Kos. Det er et perfekt sted for å se solnedgangen og innta en herlig middag på en taverna. Fra den sjarmerende kaféen Watermill of Zia kan du se en av byens gamle vannmøller og slukke tørsten med en god limonade. I byen selges også produkter fra trakten som honning, sopp, krydder og håndverk. Et must er å besøke den lille kirken Santa Maria og prestens galleri med ikonmalerier.

Gå på utendørskino

Det er en helt spesiell opplevelse å gå på utendørskino på Kos i den varme kveldsluften. Hver uke vises en relativt aktuell engelskspråklig film. Billettene koster rundt 7 euro og snacks og drikke kan kjøpes på stedet.

Kirke på Kos Kirke på kos

Panagia Tsoukalaria

Denne lille privateide kirken ligger ovenfor Kos by. Her arrangeres det ofte grillkvelder om sommeren og man arrangerer festivaler og andre evenement. Fine omgivelser med en herlig utsikt.

Det arkeologiske muséet

Muséet har redskaper, pyntegjenstander og smykker fra den hellenistiske, romerske og ottomanske epoken. Her finner du statuer fra 400 f. Kr til 400 e. Kr. av Afrodite, Hippokrates og Alexander den store. Det er åpent alle dager bortsett fra mandager og inngangen koster 6 euro. Det arkeologiske muséet ligger på Frihetstorget ved markedsplassen i Kos by.

Tyrkisk på Kos

På Kos merker man den tyrkiske påvirkningen overalt. Mange kjører til Bodrum på dagstur, men du kan oppleve den tyrkiske kulturen nærmere enn som så, nemlig i Platani. De tusen innbyggerne som bor her har sin opprinnelse i Tyrkia og har beholdt sin kultur og sine tradisjoner. I Platani ligger også den eneste moskéen på Kos som fremdeles er i bruk.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Hellas, Les mer og bestill ferien din til Hellas eller meld deg på og motta vårt nyhetsbrev.

Alle reisetips til Hellas

Her har vi samlet noen tips for Hellas-ferien. Her skulle det være noe for de fleste – om du allerede er Hellas-frelst eller legger ferien hit for første gang.

Se alle reisetips til Hellas

Hellas

  • Små landsbyer eller store øyer
  • Urørt eller velkjent
  • Apollo størst i Hellas

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.