Strender på Korfu

Korfus fineste strender

Korfu har strender for alle og enhver enten om du er ute etter total avkobling og om du ønsker litt mer liv og røre mens du jobber med brunfargen. Særlig imponerende er imidlertid Korfus vakre steinstrender som gir vannet en helt fantastisk turkisnyanse.

Bilde av: Stranden i Agios Georgios

1. En eller flere Agios Georgios

På Korfu finns det hele fire steder som heter Agios Georgios. Den som ligger på den nordvestre siden av øya har en veldig fin sandstrand. Både lokalbefolkningen og turister kommer hit for å bade og tilbringe dagen på stranden. Det ligger også et par kaféer her hvor du kan søke litt skygge for solen i løpet av dagen.

2. Unik utsikt på Issos Beach

Issos Beach er en nydelig strand som ligger på nordsiden av stranden i den Agios Georgios som ligger i sør. Her er det sandbanker og små klippeformasjoner som gir stranden det spesielle utseendet. Har du lyst til å bevege deg så er det sandvolleyballnett og surfeskole. I den lille kiosken kan du kjøpe avkjølende drikke.

3. Populære Glyfadastranden

Denne stranden er populær hos lokalbefolkningen. Det er få hotell i området og utenom høysesong er det nok av plass her. Glyfada ligger ca. 20 minutter fra Gouvia/Dassia og ca. 25 minutter fra Agios Gordis. I høysesong kan det være lurt å komme hit med moped eller firehjuling da det er vanskelig å finne parkeringsplasser. Søndag er familiedagen for grekere flest og da pleier det alltid å være mye folk på stranden.

4. Idylliske Almiros Beach

Lengter du etter en strand der du garantert får være i fred så ta turen til den lange rullesteinstranden Almiros Beach, som ligger i utkanten av byen Acharavi nord på øya. Her kan det virke som om tiden har stått stille og Almiros er omgitt av fin natur og enkelte hotell. På veien fra Acharavi i retning mot Kassiopi er det skiltet mot Almiros Beach og den enkleste måten å komme hit på er med leiebil.

5. La Grotta

La Grotta i Paleokastritsa passer for den som vil se og oppleve noe spennende. Her fører trappene deg ned til vannet og der kan du velge mellom å hoppe fra en trampoline eller klatre opp med et tau for så å kaste deg ut i bølgene. Populært sted der mange ungdommer samles. 

6. Perama

I Perama er det fint å bade i det turkise vannet. For å komme hit kan du gå over broen fra Kanoni. Det er også noen små kaféer slik at du kan legge lunsjen hit. Det er en spesiell følelse å bade samtidig med at flyene går inn for landing på flyplassen like ved.

7. Santa Barbara

Sør for stranden Agios Georgios som ligger på sydkysten av Korfu, ligger en fin strand som heter Santa Barbara og du kommer hit ved å følge stranden fra Agios Georgios. Her ligger det noen små tavernaer nede ved vannet. Det er for det meste grekere og italienere som kommer hit for å tilbringe dagen på stranden.   

Bilde av: Paleokrastitsa
Bilde av: Kassiopi

8. Kassiopis steinstrender

Rundt Kassiopi ligger det små koselige steinstrender klare til å bli utforsket av deg. Vannet får en helt spesiell nyanse takket være fargen på steinene. Finn din egen favorittstrand og tilbring en deilig dag med sol, bad og avkobling. 

9. Ipsos

I Ipsos ligger en velbesøkt steinstrand. I høysesong er det mange ungdommer som kommer hit om kvelden og går på barene og nattklubbene som ligger langs stranden. Her kan du lett tilbringe en helkveld da det er flust av restauranter og kaféer hvor du kan spise middag.