Surf & Yoga Retreat med Surfakademin – Saint Jean de Luz, Frankrike

Nyhet! Surf- & Yogaretreat på Château Basque i samarbeid med Surfakademin. Retreaten er både for deg som aldri har surfet eller gjort og meditert tidligere samt for deg som vil utvikle surfingen og gå dypere inn i yogaen. Vi lever etter det hawaiiske ordspråket "Den beste surferen er den med det største gliset”. Det er alltid fokus på lek og moro.


Rom/leiligheter

Del i dobbeltrom.

Les mer om rommene/leilighetene


Fakta & fasiliteter

Basseng
Restaurant
Barnebasseng
Bar
Barneseksjon i basseng
All Inclusive tilbys
Spa
Wifi på rommet
Treningsrom
Mer fakta

Beskrivelse

Velkommen til Château Basque og Surfakademins fellesskap med surfere og yogautøvere fra hele verden. Alle sammen bor på det eventyrlige slottet Château Basque akkurat der Pyreneene møter Atlanterhavet på den franske delen av Baskerland, like sør for Biarritz. Sammen med Surfakademin inviterer vi deg til en unik opplevelse med surf, yoga, meditasjon, breathwork, hiking, roadtrips og lange middager.

Surfakademin er ikke klasserommet med den stressende prestasjonsangsten uten skolegården der alle får være med og leke. Surfing er en verden dit alle er velkomne. Surfing handler ikke om å være best i vannet. Surfing er ikke en konkurranse. Surfing er en følelse og vår lidenskap. Det er en lek, en lek som alle kan være med på. Det er lek i bølgene som betyr noe, ikke prestasjonen.

Surf & yoga retreaten innledes med en meet & greet i slottshagen når hele gruppa har ankommet.

Om surfingen & yogaen
Surf & Yoga retreaten omfatter fem dagers surfeleksjoner. Vi surfer på de nærliggende strendene i Hendaye og Bidart, avhengig av de rådende forhold. Vanligvis er bølgene best tidlig om morgenen eller sent på ettermiddagen, så vi surfer på ett av disse tidspunktene. Så vi pakker brettene på surfebussene og begir oss ut på en roadtrip på de baskiske veiene.

Surfakademins husyogamester Gabriella Johanesson byr daglig på sine signaturtimer for oss surfere, vi roer ned, strekker ut og lander. En fin kombinasjon av Vinyasa Flow & Yoga Nidra.

Midt i uka tar vi en hviledag fra surfingen for å vandre i Pyreneene.

Samarbeid med Baskerlands herligste surfcoacher og Surfakademi-teamet
Vi samarbeider med tre lokale legender, Nathan Curren, Justin Delanne og Sylvain Frei. De er utrolig talentfulle surfere med en gedigen erfaring fra coaching innen surfing.

Nathans familiehistorie er dypt forankret i surfehistorien. Hans farfar Pat Curren var en pionerene på de store bølgene på Hawaii på 50- og 60-tallet, og hans pappa Tom ble surfingens første verdensmester på 80-tallet og var et stilikon. Nathan er selv en enestående surfere og coach. Justin, Nathans fetter, er fransk ungdomsmester, og sist, men ikke minst Sylvain, som når han ikke coacher for Surfakademin, tilbringer sin tid i Nazarre der han coacher big wave surfere.

Surfakademins grunnleggere og Sveriges mest erfarne surfecoacher Peter Sahlberg og Jens Holmer holder i hele opplegget fra meet & greet til avslutningsseremonien. Med på reisen er også Surfakademins yogainstruktør Gabriella Johannesson og kokken Tilde Lennaard.

Selv om du er en nybegynner, trenger du ikke se ut som en
For at du hele tiden skal se hvordan du utvikler deg og kunne korrigere på ting som kan gjøres bedre, filmer og fotograferer vi et par surfeseanser hver uke som vi etterpå ser på sammen og gir en felles filmfeedback. Peter & Jens holder i pep-talk, filmfeedbacken, surfefilosofi og deler sine surfeeventyr med alle. Vi går også gjennom trygghet i vannet, surfeteori & historie - alt fra hvordan bølger dannes til de hvasseste stilknepene.

Bo på et slott
Château Basque, bygd på 1600-tallet, strekker seg majestetisk mot himmelen i åsen ovenfor Saint Jean de Luz, med en panoramautsikt over Biscayabukta og La Rhune-fjellet. Slottsparken legger lista for ukas vibber. Den manifesterer følelsen fra vi sjekker inn til vi sjekker ut om at vi har havnet på et helt magisk sted. Mellom de ulike øktene blir slottets basseng et naturlig møtested.

Om Surfakademin
Surfakademin har siden 2006 arrangert herlige surf & yoga retreats over hele verden, året rundt: Biarritz, Costa Rica & California. Idéen til Surfakademin ble unnfanget på legendariske North Shore på Hawaii på midten av 90-tallet da grunnleggerne Jens Holmer og Peter Sahlberg forlot Sverige for å leve surfelivet. Surfakademin har i nesten tjue år lært over 20.000 skandinaver å danse frem på bølgene. Alle i Surfakademins instruktørteam har en internasjonal sertifisering som livreddere og surfeinstruktører, de er sertifisert av International Surfing Association.

Inkludert i surf & yoga retreaten:

 • Fly tur & retur inkl. en innsjekket bagasje
 • Del i dobbeltrom på Chateau Basque i sju netter
 • Brunsj alle dager
 • 5 x surfeleksjoner
 • 3 x surfeteori-leksjoner
 • Film- & fotofeedback
 • All transport med surfebussen
 • Utstyr (surfebrett og våtdrakt)
 • Fottur i Pyreneene
 • 6 x yoga- og meditasjonsøkter (yogamatte inkludert)

Måltider

Inkludert:

 • Brunsj

Brunsjen serveres vanligvis kl. 10.30.

Mot tillegg:

 • Måltidspakke med fire middager

Maten
Vårt kjøkken hviler trygt i det rike baskiske landskapet og det som vokser her. Vi spiser plantebasert, og mat lager med kjærlighet. Brunsjen, som tilberedes av kokka Tilde, serveres i slottsparken og deretter pleier det bli deilig slaraffenliv ved bassenget. Middagene lager gruppen sammen veiledet av kokka Tilde.

Verdt å vite

Transport
Transport kan legges til. Surfakademins surfebusser henter på Biarritz' flyplass kl. 15.00 på fredagen og kjører dere tilbake til flyplassen kl. 10.00 fredagen uka etter.