Et par som snorklr i Rødhavets krystallklar vann

Dykking i Rødehavet

Det antas at Rødehavet har fått sitt navn fra de mineralrike fjellene i nærheten, for rødt er det selvsagt ikke! Vannet er i stedet krystallklart og med den vakreste av undervannsverdener. En reise hit er en reise til to land, den over og den under overflaten. Her kan du lese våre beste tips for å oppdage Rødehavet under overflaten!

Dykking i Egypt

Krystallklart vann

Egypts kyst er et solsikkert paradis for snorkling, dykking, badeengler og naturelskere. Her møtes den vidunderlig vakre Sinaiørkenen og Rødehavet, der kontrasten mellom karrig og tilsynelatende livløs ørken og knallblått hav som bobler av liv har fascinert mennesker til alle tider. Kongen av det store, dype blå Jacques Cousteau beskrev Rødehavet som ”en korridor fylt av underverk og midt dykkerlivs lykkeligste stunder”.

Det er nettopp mangelen på regn i ørkenen som gjør vannet absolutt krystallklart, iblant med en sikt på mer enn 45 meter. Rødehavet anses være ett av verdens beste dykkeområder og er kjent for sin rike, fremdeles relativt urørte og unike fauna. Ti prosent av all verdens sjødyr og vekster finnes bare her - en fantastisk undervannsverden å oppdage. I Egypt er det mye å se og gjøre, men det er allikevel Rødehavet som kanskje står for de største eventyrene. Du kan enkelt ta en båttur ut på havet og oppdage en helt ny verden blant drage- og løvefisk og delfiner.

Delfiner i Rødehavet

Steder med fantastiske dykke- og snorklingsmuligheter

Samtlige av Apollos steder i Egypt byr på muligheter til en fantastisk dykkeopplevelse. Hurghada, Sharm El Sheikh & Abu Soma er kjent for sine utenom det vanlige fine snorklings- og dykkevann.

Fantastisk korallrev i Ras Muhammad

Ras Muhammad betyr "Muhammeds hode" og er en nasjonalpark på Sinaihalvøya et stykke utenfor Sharm El Sheikh. Området strekker seg over 480 kvadratmeter, hvorav 345 kvadratmeter er hav, og høydepunktet er det fantastiske korallrevet som stuper rett ned i Rødehavet. I Ras Muhammad finner du blant annet grønn havskilpadde og karett, men også landdyr som fugler og den nubiske steinbukken.

Se delfiner

Egypts krystallblå vann er habitat for massevis av vakre delfiner. Med Apollo kan du bli med på Dolphin spotting og oppdage delfiner i deres rette element. Har du flaks blir det et besøk av denne lekne skapningen på en båt- eller snorklingstur. Å se delfiner hoppe, leke og svømme langs med båten er et ferieminne som du sent vil glemme.


Hotell på stranda

Oppdag en magiske verden under Rødehavets turkisblå overflate. Her bor du godt med direkte tilgang til stranda der du kan nyte både snorkling og dykking.


Tips & inspirasjon

Se alle våre reisetips til Egypt, finn og bestill en reise til Egypt eller abonner på vårt nyhetsbrev.

Sharm El Sheikh

Solsikker ferie med høy kvalitet. All Inclusive fra 4 998,–

Reisetips til Egypt

Hvor finner du Egypts beste strender? Hvor er de mest interessante severdighetene? Hvilke byer er mest interessante? Her har vi samlet noen av våre beste tips til Egypt!

Se alle reisetips

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.