Områder i New York

Områder i New York

New York City kan deles inn i fem større områder – Manhattan, Staten Island, Brooklyn, Bronx og Queens. Manhattan har flest severdigheter, men de har alle en herlig egen karakter. 

Bestill reise til New York >>

Les flere reisetips

Staten Island Staten Island

Manhattan

Bydelen Manhattan er selve verket av en øy, ca. 4 kilometer på sitt bredeste og 2 mil lang. Det er Manhattan de fleste forbinder med New York. Her ligger de mest kjente severdighetene og bydelene. Til Manhattan finner du blant annet bydelene Little Italy, Harlem, Chelsea, Soho, Greenwich Village, Chinatown og mange flere! Les mer om Manhattan her

Staten Island

Staten Island kan beskrives som det grønneste av de fem områdene i New York. Her bor de minst mennesker per kvadratmeter og det finnes hele 170 parker. Du kommer deg til Staten Island enten ved å krysse broen over fra Manhattan eller ved å ta gratisfergen sør på Manhattan. Den perfekt utflukten for deg som ønsker en pause fra det hektiske storbylivet. 

Bronx

Bronx kalles ofte for hip-hopens fødselssted, samt stedet for det ekte Little Italy, i motsetning til det som ligger på Manhattan. Det som er unikt med Bronx er er at det er det eneste av de fem områdene som ligger på fastlandet. Bronx har også mange kjente severdigheter som Yankees Stadium, New Yorks botaniske hage og Bronx Zoo. 

Brooklyn

Det mest kunstneriske området er uten tvil Brooklyn. Her finnes det flust av second hand-butikker med hippe kaféer, kunstgallerier, bokhandlere og "hull-i-veggen". Du kommer deg fra Manhattan til Brooklyn ved å krysse en av broene som går over elven East River. Den mest kjente broen er Brooklyn Bridge. Over tre millioner mennesker bor i Brooklyn. 

Queens

Queens er arealmessig størst av de fem områdene i New York. Queens har aldri vært kjent som "et must" for turister, men det finnes mye å se og gjøre her. Mange av New Yorks beste kunstmuseer og parker ligger i Queens, som Queens Museum og Flushing Meadons-Corona Park. 


Tips & Inspirasjon

Finn din neste drømmeferie

Eksotiske reiser

Opplev verden og dra på en spennende eksotisk reise til steder som Maldivene, Seychellene, Mauritius eller kanskje populære Bali?

Bestill en eksotisk reise

Romantisk storbyweekend ❤

Vi tilbyr weekendreiser til romantiske byer over hele verden – helt perfekt for dere som ønsker å reise bort for egentid. Hva med Paris, Roma, Praha og Barcelona?

Flybilletter til utlandet

Trenger du kun flybillett? Gjerne til lavpris? Med Apollo kan du bestille billige flybilletter ut av landet. 

Søk og bestill flybilletter