Reise til New York, storbyen over alle

New York City

  • • Verdensmetropol med en storslått skyline
  • • Restauranter i verdensklasse
  • • Fantastisk shopping

New York har mye av det meste - her finnes berømte museer, kjente parker og bygninger, shopping i verdensklasse og restauranter med mat fra alle verdens kjøkken. Det er ikke rart at byen har blitt kjent som både "verdens hovedstad", "the big apple" og "byen som aldri sover". Reis til New York for en langhelg eller en uke, og opplev hvorfor selv!

Gode og rimelige hoteller i New York sentrum

Se alle hoteller i New York

Fakta om New York

Lokal tid

Norsk tid -6 timer

Valuta

USD = Amerikanske dollar

Mat og drikke

Det er et enormt tilbud av restauranter i New York – fra alle verdens hjørner. Vet du om en restaurant du vil besøke anbefaler vi at du bestiller bord på forhånd.

Transport t/r hotell

New York har to internasjonale flyplasser, John F. Kennedy og Newark. Det finnes også en mindre flyplass, La Guardia, som har flyvninger innenriks. Både John F. Kennedy og Newark har begge gode transportmuligheter og ligger omtrent like langt fra Manhattan.

John F. Kennedy International John F. Kennedy International Airport kalles ofte for JFK, og er den største av New Yorks flyplasser. Nesten 100 flyselskaper har rutetrafikk til JFK. Flyplassen har 6 terminaler som nummereres 1 – 8, siden terminal 3 og 6 er revet. JFK ligger i bydelen Queens, ca. 20 km fra Lower Manhattan.

Newark International Newark International flyplass ligger i nabostaten New Jersey, men allikevel kun 20 km fra New York sentrum. Flyplassen har tre terminaler; A, B og C. Fra Newark tar man seg enkelt til Manhattan med lokaltog på ca. 30 minutter. Lokaltogene går fra Newark Liberty International Airport station, og dit kommer man seg med transittoget AirTrain Newark fra terminalene, til New York Penn Station midt på Manhattan. Velger du taxi så er dette som regel til fastpris.

Mer fakta

Været

jan 3°c
feb 4°c
mar 9°c
apr 15°c
mai 20°c
jun 25°c
jul 28°c
aug 27°c
sep 23°c
okt 17°c
nov 12°c
des 6°c

For første gang i New York?

– gå ikke glipp av

Usikker på om barna skal med til New York?

Det høres motstridende ut å ha med de minste på en reise til New York. Faktum er at det finnes en hel del man kan gjøre sammen med barna i byen som aldri sover.

Se 10 grunner til å ta barna med til New York