Manhattan

Manhattan

Manhattan – selve hjertet til New York City. Her finnes det uendelig mye å oppleve når du er på besøk. Den som kommer hit for første gang opplever det første døgnet som en filmscene. Du gjenkjenner annet hvert kvartal selv om du aldri har vært der før.

New York består av fem bydeler der Manhattan er selve grunnsteinen. Bydelen Manhattan er selve utgangspunktet til hele New York City, som tidligere het New York County. Bydelen er ett av verdens tettest befolkede områder, og med så mange mennesker på ett sted innfrir det til utallige spennende ting å gjøre når du er på ferie i New York.

Bestill reise til New York >>

Les flere reisetips

High Line Manhattan High Line Manhattan

Chelsea

Chelsea ligger i den vestre delen av Manhattan. Med sin moderne kunstscene finner du mange heftige veggmalerier og gallerier når du vandrer gjennom Chelseas gater. Denne delen av Manhattan er blant annet kjent for å være spesielt LGBT-vennlig og derfor finner du gjerne de villeste festene her på nettene. Foruten fest og street art er det masse annet å opplevelse her:

Chelsea flea market

Chelsea Flea Market er en av de mest kjente markedene i New York. Her finner du lokale designere i tillegg til antikviteter, klær og smykker. Det koster $1 å komme inn på markedet, men med sine 135 utstillere er det vel verdt inngangsbilletten. Markedet er åpent hver lørdag og søndag når været tillater det, mellom klokka 9-18.

High Line

En av de mer heftige opplevelsene i Chelsea er å vandre på "The High Line". I starten på 1900-tallet var dette et jernbanespor som gikk over bakken og fraktet industrideler gjennom Manhattan. Linjen ble stengt for togtransport i 1980 og ble gjenåpnet som turvei i etapper i 2009, 2011 og i 2014. Langs turveien finner du restauranter, utsiktsbalkonger og kunstgallerier. Du kan fint vandre her på egen hånd, men om du ønsker en guidet tur, så er dette mulig på tirsdager og søndager. Her kan du lese mer om High Line.

Flatiron Building

Rett øst for området finner du Flatiron Building, eller Strykejernshuset på norsk - en bygning som har fasong som et strykejern. Den fikk sin berømte form for å utnytte den trekantformede tomten den står på. Da bygningen stod oppført i 1902 var det en av New Yorks høyeste bygninger.  
Om du fortsetter fra Flatiron Building langs 5th Avenue kommer du til Empire State Building - en av verdens mest ikoniske og kjente bygninger. Les mer om Empire State Building her.

Hell's Kitchen

Rett nord for Chelsea ligger området Hell’s Kitchen. Området er også kjent som Clinton eller Midtown West – og med sin nærhet til Broadways teatre og teaterskoler er dette et populært område for skuespillere som forsøker å lykkes i bransjen. Med sin mørke historie, som ett av de verste områdene i New York på grunn av de store gjengvirksomhetene i starten av 1900-tallet, er det nå den perfekte bydelen å ta en spasertur i.
Akkurat som i Chelsea finnes det et loppemarked her for deg som sugen på en spennende shoppingtur på lørdag eller søndag mellom 9-17.  På kvelden er cabarétbaren ”Don’t tell mama” et høydepunkt for deg som vil nyte en trivelig middag til en livepianist og syngende servitører. Uansett hvilken dag i uken du velger, så finnes det et eller annet planlagt. Les mer om kommende arrangementer her.

Central Park Central Park

Central Park

Midt i sentrale Manhattan ligger verdens mest berømte bypark – Central Park. Du har nok sett parken utallige ganger på film, men den er vel verdt et besøk med sitt areal på hele 3,4 kvadratkilometer. Uansett tid på året kan du nyte parkens skjønnhet. På høsten opplever du de vakre høstfargene, om vinteren er parken nydelig opplyst, på våren blomstrer alle kirsebærtrærne og i sommermånedene er parken helt grønn. 

I Central Park er det en hel del aktiviteter også. På sommeren kan du ta en guidet tur gjennom blomstringen, spille fotball, basket, baseball eller volleyball, ta en båttur, ri på hest eller sykle. På vinteren kan du teste langrennssporene eller skøytebanen.

Når du først er i Central Park, hvorfor ikke legge turen innom Central Park Zoo? I parken bor det blant annet pingviner, grizzlybjørner og snøleoparder i de ulike delene av dyreparken. Bli med når sjøløvene mates klokka 11.30, 13.30 og 15.30. Pingvinene blir også matet til alles skue, det skjer klokka 10.30 eller 14.30. Da kommer de alle tassende ut fra sine gjemmesteder for å få mat. Central Park Zoo er åpent hver dag mellom 10-17.

Harlem

I begynnelsen av 1900-tallet var dette et sentrum for afro-amerikanere. Dette bidro til den kulturen som kan oppleves i Harlem i dag. Denne bydelen ligger helt nord på Manhattan og var et episenter for jazz og swing på 30-tallet.  Besøker du en av kirkene i Harlem er sjansen meget stor for at du støter på et gospelkor under gudstjenesten. Det kan være lurt å bestille en guidet gospeltur for å få oppleve denne herlige stemningen.

Vi anbefaler også at du sjekker Apollo Theatres amatørkveld som finner sted hver onsdag klokken 19.30. Her er det publikum som kårer kveldens vinner gjennom å bue eller applaudere. I løpet av kvelden kan du komme til å se alt fra dans og sang til stand-up. Les mer om Amateur Night her.

Når sulten melder seg – er det massevis av gode matretter å teste ut. Benytt anledningen å spise på en restaurant som serverer Soul Food, altså tradisjonell afro-amerikansk mat fra Sørstatene. Miss Mamies Spoonbread Too har en av de beste friterte kyllingene i Harlem, og på Melba’s får du servert Soul Food i en mer tradisjonell form – gå ikke glipp av deres Mac and Cheese.


Tips & Inspirasjon

Finn din neste drømmeferie

Eksotiske reiser

Opplev verden og dra på en spennende eksotisk reise til steder som Maldivene, Seychellene, Mauritius eller kanskje populære Bali?

Bestill en eksotisk reise

Romantisk storbyweekend ❤

Vi tilbyr weekendreiser til romantiske byer over hele verden – helt perfekt for dere som ønsker å reise bort for egentid. Hva med Paris, Roma, Praha og Barcelona?

Flybilletter til utlandet

Trenger du kun flybillett? Gjerne til lavpris? Med Apollo kan du bestille billige flybilletter ut av landet. 

Søk og bestill flybilletter