Empire State Building, New York

Empire State Building

Med sin selvskrevne plass i New Yorks skyline reiser Empire State Building seg 449 meter over bakkeplan. Bygningen har en staslig høyde med sine 102 etasjer. I 39 år var dette verdens største bygning, og du kan kjøre heisen opp til 86. etasje for å besikte New York med sine skyskraper dag som natt.

Bestill reise til New York >>

Les flere reisetips

Hvordan komme seg til Empire State Building

For å finne Empire State Building tar du enkelt til 5th Avenue og kikker opp - det skal litt til for å unngå denne vakre skyskraperen! Om du allikevel er usikker så er det bare å vinke på en klassisk gul New York-taxi på gaten. Det er lett å se om drosjen er ledig på det lysende skiltet på taket. Ett tips er å si hvor du skal til sjåføren før du setter deg inn. Sjåføren kan nemlig takke nei til turen, og da blir det litt unødvendig styr om du allerede sitter i bilen...

Taxiprisene i New York er lave sammenlignet med Norge, omtrent 12 kroner i startpris og deretter ca. 50 cent (motsvarer rundt 4 kroner) per for tre kvartal. Når du vel er på plass i lobbyen på Empire State Building, stiller du deg i køen for en minneverdig opplevelse.

Empire State Building Empire State Building

Besøk Empire State Building når du vil

Bygningen holder åpent mellom klokken 08:00 på morgenen til klokken 02:00 på natten, hver dag, 365 dager i året. For å unngå kø er det smart å være på plass allerede klokken 8 på morgenen og starte dagen med en fantastisk opplevelse! Det er også langt mindre kø sent på kvelden. Er det allikevel litt kø så kan du holde deg sysselsatt med de utstillingene som finnes på veien. På kvelden går den siste heisen opp klokken 01.15, og utsikten om natten er rett og slett vakker.

For deg som virkelig vil unngå kø, så finnes det ekspressbilletter som koster ca. 130 kroner mer per billett.

Opplevelser i bygningen

Butikker og mat

Empire State Building er en heftig opplevelse og her har man virkelig tenkt på alt! Om du blir sulten før eller etter besøket så finner du restauranten State Grill and Bar i tillegg til en håndfull kaféer ved inngangen. Foruten mat og drikke finnes det butikker som Bolton’s om du vil handle klær eller Walgreens om du trenger et apotek. Utover dette finner du en bank, en mobiloperatør og et budfirma i bygningen.

Utstillinger om Empire State Buildings historie

Om køen tar lenger tid enn beregnet så kan du gå opp i 2. etasje og se på utstillingen som handler om holdbarhet: ”Sustainability Exhibition”. Der lærer du mer om hvordan man tenker om holdbarheten i sammenheng med bygningens ulike oppussinger og restaureringer. I 80. etasje kan du se utstillingen ”Dare to Dream” som beskriver Empire State Buildings historie og hvilken ingeniørkunst som måtte til for å ferdigstille symbolet for den amerikanske drømmen.

Utsikt fra Empire State Building Utsikt fra Empire State Building

Spektakulært ytre

Siden 2012 er det et LED-system på utsiden av bygningen som kan vise opp til 16 millioner ulike farger på fasaden. Med hjelp av lampene blir det et flott skue bare å kikke opp etter mørkets frembrudd.

For det meste har Empire State Building sin hvite signaturfarge som belysning men enkelte kvelder danser ulike farger over bygningen i takt med tilstellinger, merkedager og høytider. Se eget tidsskjema for fargevalg her.

Billetter og priser

Det finnes ulike billetter og pakker du kan kjøpe når du skal se Empire State Building. Den vanligste opplevelsen er å komme seg til utsiktsplassen i 86. etasje. Det koster $72 for voksne og $70 for honnørbillett (over 62 år). Skal du kjøpe barnebilletter koster det $66 og barnas alder være mellom 6-12 år gammelt. Barn under 6 år kommer opp gratis. Du kan også kjøpe billetter på forhånd. En billett er gyldig en dag fra kjøpsdato så du enkelt er forberedt før du reiser.

Eksklusive pakker innebærer at du kommer opp uten køer, til den øverste etasjen (102. etasje), eller hvorfor ikke kjøpe en billett a la King Kong som tad deg i ekspressfart til både 86. 102. etasje? Utover dette kan du også kjøpe et turistkort, The New York Pass, som gir deg rabatter på en rekke severdigheter i New York, som for eksempel Frihetsgudinnen, Ellis Island, 9/11 Memorial & Museum, The Metropolitan Museum of Art, American Museum of Natural History og mye mye mer. For mer detaljert informasjon om billetter, se Empire State Buildings offisielle hjemmeside.


Tips & Inspirasjon

Finn din neste drømmeferie

Eksotiske reiser

Opplev verden og dra på en spennende eksotisk reise til steder som Maldivene, Seychellene, Mauritius eller kanskje populære Bali?

Bestill en eksotisk reise

Romantisk storbyweekend ❤

Vi tilbyr weekendreiser til romantiske byer over hele verden – helt perfekt for dere som ønsker å reise bort for egentid. Hva med Paris, Roma, Praha og Barcelona?

Flybilletter til utlandet

Trenger du kun flybillett? Gjerne til lavpris? Med Apollo kan du bestille billige flybilletter ut av landet. 

Søk og bestill flybilletter