Fakta – Chicago

Lokal tid:

Norsk tid -7 timer

Språk:

Engelsk

Valuta:

USD = amerikanske dollar

Pass og visum:

Visum (eller ESTA) er påkrevet. Les mer om innreisedokumenter til USA her.

Elektrisitet:

110 v. Adapter er nødvendig

Mat og drikke:

Her finner du all verdens mat fra alle hjørner på kloden. Chicago er kjent for sin "deep dish pizza". Steakhouses finner du overalt og der bør du absolutt spise biff.

Transport t/r hotell:

Alle internasjonale fly lander på Chicago O'Hare flyplass. Fra flyplassen inn til sentrum kan du reise med tog eller buss. "Blue Line Trains" er det enkleste og rimeligste alternativet. Disse togene går fra terminal 2. Billetter kjøpes i automater utenfor perrongene med kort eller kontanter.

Strender:

Oak Street Beach ligger midt i byen. Evanstone Beach er en strand nord for sentrum med en herlig utsikt over byens skyline. Loyola Leone Beach er den lengste stranden i Chicago, og her det aktiviteter som basket og baseball.

Uteliv:

Her myldrer det av barer og puber. Jazz og blues er stort i Chicago, og du finner alltid en bar der det er liveband.

Offentlig kommunikasjon:

Kollektivnettet er godt utbygget og du tar deg lett rundt med buss, T-bane og tog. Unngå leiebil om du kun skal være i sentrum. Det er ofte trafikkork og vanskelig å finne parkeringsplasser.

Aktiviteter:

I Chicago er sport en stor fritidsaktivitet. De største idrettene er basket, baseball, amerikansk fotball og ishockey. Det er en opplevelse å se en kamp (og så amerikansk som det kan bli). Bestill billetter i god tid da de mest populære kampene fort blir utsolgt.