Hvorfor reise til Praha

Hvorfor reise til Praha?

Lurer du på hvorfor årets storbyferie burde gå til Praha? Vi gir deg de beste grunnene her!

Praha er et populært weekendreisemål som er fult av fornøyelser, kultur og historie. Spasér langs de smale husene i Gamlebyen, slå deg ned for et godt måltid og tsjekkisk øl eller beundre det Astronomiske uret. Opplev Tsjekkias vakre hovedstad!

Bestill reise til Praha >>

Les flere reisetips

3 grunner til hvorfor du burde reise til Praha

  1. Kort flytid! Du behøver ikke reise langt for å oppleve denne flotte byen. Fra Oslo tar det ca. 2 timer, og fra både Bergen og Trondheim tar det ca. 4 timer med mellomlanding. Du er på ferie på nulltid!
  2. Fantastisk arkitektur og kultur! Praha er full av vakre severdigheter og flott arkitektur. Det er også en av Europas best bevarte hovedsteder. Oppdag byens historie, arkitektur, og vakre kunst ved kjente severdigheter som Karlsbroen, Prahaborgen, den Astronomiske klokken og det Jødiske kvarteret.
  3. Det er billig! Ikke nok med at flyreisen til Praha er billig – hotell, mat og fornøyelser får man også til en rimelig penge. Som du kanskje vet er Tsjekkia kjent for sitt gode øl og lokal øl i Praha er ikke dyrt. Her kan du virkelig leve godt uten å brenne hull i lommen!  
Karlsbroen i Praha Karlsbroen i Praha

Når er det best å reise til Praha?

Praha har et klima som minner om Norge, men med noe varmere somre og kaldere vintre. Våren kommer tidlig til Praha og det blir raskt varmt! Den beste tiden å besøke Praha er på våren rundt månedsskifte april/mai, med færre turister og herlig vær. Men Praha er også svært sjarmerende i desember med sine magiske julemarkeder som er verdt å få med seg!

Å ta seg rundt i Praha

Det finnes flere måter å ta seg rundt i Praha. Lokaltrafikken i Praha består av metro, busser og trikk. Billettene er gyldige på alle fremkomstmidlene. Det billigste er et kort som du får kjøpt i tobakkbutikker eller kiosker. Et 7-dagerskort koster rundt 110 kroner og et 24-timerskort koster rundt 30 kroner. Praier du en taxi på gaten kan du risikere å måtte betale mer enn nødvendig. Det er bedre å ringe for å bestille en taxi og bli enige om prisen på forhånd.

Gamlebyen i Praha Gamlebyen i Praha

Til og fra flyplassen i Praha

Den internasjonale flyplassen i Praha heter Václav Havel, også kalt Ruzyne, og ligger ca. 10 kilometer fra sentrale Praha. Herfra tar du deg enkelt med buss eller taxi inn til byen. Det går også en ekspressbuss til sentralstasjonen i Praha som tar ca. 35 minutter. Vil du heller ta metroen kan du ta buss 119 til metrostasjonen Nádraží Veleslavín eller buss 100 til stasjonen Zličín og så ta deg videre inn til byen. Det finnes bussholdeplasser utenfor begge terminalene på flyplassen. Billetter kan kjøpes i ankomsthallene, i automater ved holdeplassene eller direkte hos sjåføren, men da må du betale med kontanter. 

Hvor skal man bo i Praha?

Det finnes mange fine bydeler i Praha. Hvor du bør bo kommer an på hva du er ute etter – vil du bo i nærhet av severdigheter eller shopping i Praha? Eller vil du heller bo i et roligere områder med gåavstand til sentrum? 

Bor du i gamlebyen har du nærhet til både severdigheter og shopping. Ønsker du et billigere hotell med nærhet til restauranter og nattklubber bør du bo i Praha sentrum. Det gamle Jødiske kvarteret er et eksklusivt område med litt dyrere hotell, og med fin utsikt over elven Vltava. Området Malá Strana passer for deg som ønsker å bo nære Karlsbroen, med ca. 15 minutters spasertur til gamlebyen.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.