Fakta – Khao Lak

Mat og drikke:

Toretters middag på lokal restaurant inkl. drikke ca. 40 kroner pr. person; det dobbelte på internasjonale restauranter. Øl er rimelig; vin forholdsvis dyrt.

Transport t/r hotell:

Fra flyplassen på Phuket til Khao Lak ca. 1 t og 15 min med buss. Fra Krabi til Khao Lak ca. 3 t med buss. Transporten foregår vanligvis uten reiseleder fra Apollo.

Strender:

Lange og herlige sandstrender. Her er det god plass til alle! Stor forskjell mellom flo og fjære, undervannsstrømmer forekommer. I september-oktober kan det blåse mye, noe som kan gjøre dykking og bading umulig. Brennmaneter forekommer. Khao Lak er en nasjonalpark og det er ikke vanlig med solsenger på stranden.

Uteliv:

Rolig fornøyelsesliv med flere restauranter og barer. I Bangniang sentrum kan man oppleve en thailandsk "ladyboys" show.

Offentlig kommunikasjon:

Det går busser daglig til nærmeste by, Takua Pa; turen tar ca. en time. Også til Phuket går det lokalbusser flere ganger daglig (ca. to timer hver vei). Mopedtaxi og taxi finnes, men i begrenset omfang. Flere hoteller har minibusser som kan leies med sjåfør.

Aktiviteter:

Dykking og snorkling er svært populært. To 18-hulls golfbaner i nærheten. Gode forhold for trekking.

Nyttig informasjon:

Det er ikke tillatt å innføre e-sigaretter til Thailand. Det er ikke tillatt å røyke på restauranter, barer og diskoteker.

Khao Lak er nasjonalparkområde og det er derfor ikke tillatt å leie ut solstoler på stranden.

Ved innsjekking tar hotellene som oftest et depositum. Beløpet varierer fra hotell til hotell, men ligger vanligvis på ca. på 1 000 baht pr. rom pr. natt (ca. 200 kroner), og det blir tilbakebetalt ved utsjekking. Beløpet kan betales kontant eller med kredittkort. Brukes kredittkort kan det ta opptil 14 dager før pengene er tilbake på konto, avhengig av om beløpet trekkes eller bare reserveres på kortet.