Fakta – Zanzibar

Lokal tid:
  • 1 time om sommeren
  • 2 timer om vinteren
Språk:

Det offisielle språket er swahili. De fleste behersker engelsk.

Valuta:

Shilling (TSZ) 10 000 TZS = ca 40 NOK (oktober 2018). Det er lurt å ha noen kontanter på seg til enhver tid. Alle taxier tar kun kontanter, hvilket også er tilfelle for lokale markeder, nattmarked og restauranter. Det finnes få minibanker på Zanzibar (to finnes på flyplassen og noen inne i Zanzibar by). Ta ut lokal valuta på flyplassen og ta med noen dollar i kontanter.

Pass og visum:

Visum kan ordnes ved innreise (på flyplassen eller grenseoverganger). Det er enkelt å få turistvisum ved innreise. Visum til Tanzania koster for tiden 50 US dollar (betales kontant) Visumet har en varighet på tre måneder. Pass må være gyldig i inntil seks måneder etter innreise.

Elektrisitet:

220V, 50Hz. Adapter behøves.

Mat og drikke:

Gjennomsnittsprisen for en to-retters middag uten drikke, ca. 120 kroner per person. En øl koster mellom 25-30 kroner. En flaske god hvitvin koster ca kr 200.-. På Zanzibar er mat fra havet best! Fersk fisk og sjømat er aldeles nydelig.

Strender:

Hvite og finkornete paradisiske strender med palmer! Stor nivåforskjell på lav- og høyvann.

Ved lavvann er det ikke mulig å svømme, men derimot får du en annen vinkel på øyas fargerike marine liv ved å legge ut på en "revsafari": bare gå til revet uten å bli våt på føttene. På enkelte steder ved revet oppstår det små naturlige bassenger å dyppe seg i.

Uteliv:

Utelivet på Zanzibar går forholdsvis stille og rolig for seg. Nyt noe godt å drikke og innta gjerne middagen på hotellet. Du kan også oppsøke en lokal bar eller restaurant i Nungwi, Jambiani eller i Zanzibar by (Stone Town). I Stone Town er det spesielt hyggelig å besøke en av takrestaurantene.

Offentlig kommunikasjon:

Det er et lite tilbud av offentlig kommunikasjonsmidler på Zanzibar. De fleste hotellene har egne transporter som man kan arrangere selv etter behov. Det finnes lokale taxier i Nungwi, og Zanzibar by. Firmaet Love Zanzibar kan arrangere private og trygge transporter. Dette må bestilles på forhånd. Mail: [email protected]

Aktiviteter:

Dykking og snorkling, sykkelsafari, kano i mangroveskog etc. For forslag og gode tips, ta kontakt med LoveZanzibar. Mail: [email protected]

Nyttig informasjon:

Ambassaden vil på det sterkeste anbefale at norske borgere som skal på ferie til Tanzania/Zanzibar, eller ha et lengre opphold i landet, registrerer seg på Utenriksdepartementets nettsider for reiseregistrering.