Zanzibar – Tropisk paradis med kritthvite strender og azurblått hav

Zanzibar

  • • Tropisk paradis i Det indiske hav
  • • Vakre omgivelser og avslappende feriedager
  • • Stone Town – bydel på UNESCOs verdensarvliste

Zanzibar er et tropisk paradis med palmer, hvite strender og et skimrende og azurblått hav. Men Zanzibar er også så mye mer enn dette. Her myldrer det av severdigheter, dufter og store smil. Det er et fascinerende reisemål sett ut fra et historisk og kulturelt synspunkt. Øyas rike historie og arv som er sterkt preget av påvirkning fra så vel arabisk, indisk, afrikansk, persisk og europeiske kultur. Dette legger til grunn en livlig dimensjon til øya, et rent eventyr – om du vil.

Fakta om Zanzibar

Lokal tid

  • 1 time om sommeren
  • 2 timer om vinteren

Valuta

Shilling (TSZ) 10 000 TZS = ca 40 NOK (oktober 2018). Det er lurt å ha noen kontanter på seg til enhver tid. Alle taxier tar kun kontanter, hvilket også er tilfelle for lokale markeder, nattmarked og restauranter. Det finnes få minibanker på Zanzibar (to finnes på flyplassen og noen inne i Zanzibar by). Ta ut lokal valuta på flyplassen og ta med noen dollar i kontanter.

Mat og drikke

Gjennomsnittsprisen for en to-retters middag uten drikke, ca. 120 kroner per person. En øl koster mellom 25-30 kroner. En flaske god hvitvin koster ca kr 200.-. På Zanzibar er mat fra havet best! Fersk fisk og sjømat er aldeles nydelig.

Strender

Hvite og finkornete paradisiske strender med palmer! Stor nivåforskjell på lav- og høyvann.

Ved lavvann er det ikke mulig å svømme, men derimot får du en annen vinkel på øyas fargerike marine liv ved å legge ut på en "revsafari": bare gå til revet uten å bli våt på føttene. På enkelte steder ved revet oppstår det små naturlige bassenger å dyppe seg i.

Mer fakta

Været

jan 29°c
feb 30°c
mar 29°c
apr 28°c
mai 28°c
jun 27°c
jul 27°c
aug 27°c
sep 27°c
okt 28°c
nov 28°c
des 29°c

Hit setter du sammen reisen selv

  • Velg når du reiser & hvor lenge du vil være borte.
  • Gode priser og det beste utvalget!
  • Du er beskyttet av pakkereiseloven, som ved en charterreise.

Bestill hotell eller flybilletter til Zanzibar
Bestill flybilletter Bestill hotell

Reiseinformasjon Zanzibar

Alle som ønsker å reise til Zanzibar bør lese igjennom den reiseinformasjonen som er utgitt av norske myndigheter.

Reiser til paradisøya Zanzibar

Sett sammen din egen reise med fly og hotell i Zanzibar

Du kan bestille kun flybilletter til Zanzibar, eller du kan sette sammen din egen reise ved å legge til hotell for deler av reisen. Du kan også bestille en pakkereise med fly og hotell for hele oppholdet.

Har du allerede flybillett til Zanzibar, men trenger overnatting, finner du rimelige hoteller her – alle har minimum 3***.

Bestill reise til Zanzibar