London med barn

London med barn

London er kanskje ikke den første destinasjonen man tenker på når man lurer på hvor man skal dra på ferie sammen med barna, spesielt om de er små. Men London er faktisk er fantastisk reisemål selv for småbarnsfamilier! London har mye å by på for både små og store barn. Her kommer våre tips til deg som skal til London med barn!

Bestill reise til London >>

Les flere reisetips

Buss i London Buss i London

1. Planlegg tiden godt 

Som de fleste småbarnsfamilier kjenner til kan alt ta mye lengre tid når man skal gjøre noe med barna. Vårt første tips er derfor å planlegge dagene godt og ikke forsøke å klemme inn for mange aktiviteter på samme dag. Har man godt med matpauser langs veien så orker også hele familien mer. 

 

2. Opplev London på toppen av en dobbeldekker

Små barn liker ofte å reise med transportmidler generelt sett – derfor kan det være ekstra gøy å oppleve London fra en dobbeldekkerbuss! Dette er en veldig fin måte å oppleve London på hvor man har en suveren utsikt. Man slår også to fluer i én smekk – sightseeing og å ta seg fra A til B! Bestill Hop-on Hop-off buss her

Harry Potter i London Harry Potter i London

3. Moro for barna

London Eye – det svære pariserhjulet i London, er noe de fleste barn synes er veldig spennende! Bestill billetter på forhånd så sparer du tid. Man kan også kjøpe kombinasjonsbilletter med en båttur på Themsen eller med inngang til andre populære attraksjoner. London Aquarium er en perfekt innendørsaktivitet for regnfulle dager. Her er pingvinene spesielt populære hos barna! Mange museer har ofte aktiviteter og utstillinger med fokus på barn, for eksempel Natural History Museum og Science Museum i South Kensington. For litt eldre barn er Harry Potter i Warner Bros studios, like utenfor London, et stort høydepunkt!

Severdigheter for hele familien:

Harry Potter Studio Tour
London Eye
Shrek's Adventure
Madame Tussauds

Husk å bestille billetter på forhånd så sparer du tid og slipper kø!

Changing of the Guards Changing of the Guards

4. Gratisaktiviteter for barn

Det finnes en hel del gratisaktiviteter i London. Et tips er å se den tradisjonelle Changing of the Guards på Horse Guard Parade ved gaten Whitehall, nær Trafalgar Square. Fortsetter man videre forbi Whitehall kommer man til Houses of Parliament, Big Ben og Westminster Abbey – store og storslagne severdigheter! Man kan også vandre gjennom fine St. James's Park til Buckinghams Palace for å se del to av vaktseremonien som skjer fremfor slottet. En pause ved lekeplassen i parken.

Det finnes mange fine lekeplasser i Londons parker, for eksempel Diana, Princess of Wales Memorial Playground i Kensington Gardens. Coram's Fiels er en enorm lekeplass i Bloomsbury hvor det til og med finnes en liten gård med dyr som barna kan klappe. 
 

5. Leketøysbutikken Hamleys

Leketøysbutikken Hamleys er et mekka for de minste! Denne enorme leketøysbutikken ligger i Regent's Street, like ved Oxford Circus, og strekker seg over hele 5 etasjer! Pass på verdisakene om du tar turen hit, for her er det stor trengsel og et yndet sted for lommetyver. Unngå å besøke Hamleys i løpet av helgen da folkemengdene er på sitt verste. Beste tiden generelt sett for shopping i London er på formiddagene i ukedagene, hvor det er relativt rolig. 


6. Barnevennlige restauranter

I London finnes det mange barnevennlige restauranter hvor hele familien kan spise godt. Pizza Express er en pizzakjede som har gode barnemenyer og utstyrer barna med tegnesaker og klistremerker mens man venter på maten. Indisk mat er veldig populært i England – kjeden Masala Zone har både barnemenyer og ordentlig god mat for de voksne. Restauranten som ligger i Covent Garden er den morsomste for barna, der henger det tradisjonelle indiske dukker fra taket. Se flere av våre restauranttips i London her. 
 


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.