Big Ben London

Big Ben

Big Ben er en av Londons mest berømte severdigheter. Navnet var først et kallenavn på den største klokken i Westminsterpalasset, men det ble så brukt for å beskrive hele klokketårnet med urverket og de fem slagklokkene. Her har vi samlet nyttig informasjon om Big Ben!

Bestill reise til London >>

Les flere reisetips

Hvor ligger Big Ben?

Big Ben finnes i det brittiske parlamentbyggets klokketårn, Elizabeth Tower. Det ligger ved elven Themsen i London, rett ved broen Westminster Bridge og metrostasjonen Westminster. Like skrått for Big Ben på andre siden av Themsen ligger London Eye. Dette enorme pariserhjulet tilbyr en fantastisk utsikt over Big Ben. 

Big Ben Big Ben

Fakta om Big Ben

Big Ben er kallenavnet på The Great Bell – klokketårnet store slagklokke. Den omgis av fire mindre kvartsklokker. Tilsammen inngår de i tårnurverket The Great Clock of Westminster. Big Ben brukes for å slå hele timer, mens de mindre klokkene står hel time, kvart over, halvtime og kvart på.

Selve tårnet het lenge The Clock Tower. I 2012 byttet det navn til Elizabeth Tower som en hyllest til dronning Elizabeth II under hennes diamantjubileum som regent. 

Hvor høyt er Big Ben?

Klokketårnet som huser Big Ben er 96,3 meter høyt. Den enorme slagklokken Big Ben veier 13,8 tonn og har en diameter på 2,9 meter. Klokkens fire urskiver har en diameter på 7 meter. De henger på 55 meters høyde på hver side av tårnet.
 

Fotografere Big Ben

Ikoniske Big Ben er Londons mest kjente landmerke – og mest sannsynlig den mest fotograferte. Beste stedet å ta bilder av Big Ben er fra Westminster Bridge. Broen er livlig trafikkert av turister på jakt etter det beste bildet av tårnet. Har du flaks så klarer du kanskje å fane en av Londons dobbeltdekkere akkurat i dét den passerer Big Ben!

Historie

Westminsterpalasset brant ned i 1834. Når bygget skulle gjenoppbygges ble klokketårnet lagt til i tegningene. Det nygotiske klokketårnet sto klart i 1859! 

Big Ben og klokketårnet overlevde bombingene under andre verdenskrig, tross at deler av parlamentsbygget ble alvorlig skadet. 

Greit å vite om Big Ben

Klokketårnet er ikke åpent for turister. Besøkende må nøye seg med å beundre Big Ben fra utsiden. 

I 2017 ble en stor renovering av Big Ben og klokketårnet påbegynt. Den beregnes å være ferdig i 2021. I løpet av renoveringen omgis store deler av tårnet av bygningsstillaser. I løpet av denne perioden ringes det ikke i tårnets klokker, med noen få unntak. 


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.