London Eye

London Eye

Det enorme pariserhjulet London Eye ved Themsen har blitt en av Londons mest populære turistattraksjoner. En tur i en av London Eyes store gondoler er den beste måten å få en fantastisk utsikt over hele London – en klar dag kan man se ca. hele 40 kilometer!

Bestill reise til London >>

Les flere reisetips

Fakta om London Eye

London Eye er med sin høyde på 135 meter Europas største pariserhjul. Det er så stort at en runde rundt tar ca. 30 minutter. I hvert av pariserhjulets 32 gondoler er det plass til 25 passasjerer. Det finnes sitteplasser, men man kan også stå og gå rundt i gondolen. I løpet av en dag kan opp til 15 000 passasjerer ta en tur!

London Eye ble bygget for å feiere millenniumskiftet og ble ofte kalt the Millenium Wheel de første årene. Hjulet ble innviet på nyttårsaften i 1999, men kunne tas i bruk først i løpet av våren 2000. 

Attraksjonen er handikaptilpasset, med tilgang til rullestoler. Barnevogner må settes igjen i en barnevognsparkering. Mindre barnevogner som paraplyvogner kan man ta med seg om bord. 

Billetter og åpningstider til London Eye

Det finnes mange ulike prisnivåer og billetter til London Eye. Man kan blant annet velge Fast Track for å slippe unna kø, og ulike fleksibilitetsnivåer som for eksempel valgfri tid på dagen eller valgfri ukedag. Jo mer fleksibiliteter, jo dyrere billett. En Fast Track-billett kan være verdt den ekstra kostnaden dersom man besøker London Eye i løpet av høysesongen, dvs. i løpet av juli og august, samt skoleferier og helger. Her kan du bestille din billett til London Eye – det blir billigere om du forhåndskjøper og du slipper dessuten å stå i kø! 

Man kan også kjøpe ulike billettpakker og kombinere inngangen med andre severdigheter i London, aktiviteter som en båttur på Themsen, eller måltider på ulike restauranter. Ønsker man litt ekstra luksus kan man også booke en privat gondol, sjokolade- eller vinsmaking eller en romantisk tur med champagne. 

Åpningstidene varierer i løpet av året, og er noe lenger åpent på sommerhalvåret. Se detaljerte åpningstider for London Eye her
 

London Eye London Eye

Hvordan ta seg til London Eye

London Eye ligger på South Bank ved Themsen, med Houses og Parliament og Big Ben på andre siden av elven. Billettkontoret ligger i County Hall, og London Aquarium ligger like ved. South Bank er et hyggelig turområde med flere kaféer og restauranter. Her opptrer ofte også mange gateartister. 

De nærmeste metrostasjonene er Waterloo og Westminster. Stasjonene Embankment og Charing Cross ligger også en behagelig spasertur unna. Flere busslinjer passerer også i nærheten, blant annet linjene 211, 77 og 381. Sightseeing busser passerer også fordi her. Mange elvebåter stopper ved piren nedenfor London Eye.

Tips før du besøker London Eye

For å gå om bord på London Eye må man forbi en sikkerhetskontroll. Det er blant annet forbudt med alkoholholdige drikker og skarpe objekter som kniver og sakser. Dyr er ikke tillatt om bord, med unntak av førerhunder. Det finnes toaletter og stellerom ved billettkontoret. Sist men ikke minst, har du bestilt billetter på forhånd, pass på at du er på plass i god tid innen din bookede tid. For standardbilletter må man stelle seg i kø for ombordstigning 30 minutter innen booket tid, mens dersom man har en Fast track-billetter holder det med 15 minutter i forveien. Utenom høysesong trenger man vanligvis ikke vente så lenge, men man kan gå om bord så fort det finnes plass. 
 


Ofte stilte spørsmål om London Eye:

Hvor høyt er London Eye?

London Eye er 135 meter høyt, og er dermed Europas høyeste pariserhjul.

Hva koster London Eye?

Det finnes ulike prisnivåer på billetter til London Eye. Her kan du se aktuelle priser.

Hvor ligger London Eye?

London Eye ligger på den sørlige siden av Themsen, i området South Bank. Flere metrostasjoner finnes i nærheten, som Waterloo, Westminster og Embankment.

Hvor lang tid tar London Eye?

En tur med London Eye tar ca. 30 minutter.


Tips & Inspirasjon

Bli inspirert av våre reisetips, finn ditt drømmehotell eller meld deg på til vårt nyhetsbrev.

Alle våre reisetips

I våre reiseguider finner du tips på de hyggeligste restaurantene, de fineste strendene, de mest interessante severdighetene med mer!

Les våre reisetips

Finn ditt drømmehotell

Finn det perfekte hotellet med et finsøk. Søk etter bare det som er viktig for deg og sitt igjen med de hotellene som passer deg best.

Gå til hotellsøket

Apollos nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta inspirerende reisetips, gode tilbud, og spennende nyheter.